Τα κοινόχρηστα e-bikes υψηλών προδιαγραφών του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχει ήδη καταγράψει αρκετές πρωτιές σε δράσεις βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Οι εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης μέσα στην πόλη είναι από τους τομείς που δίνει προτεραιότητα ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και στο πλαίσιο αυτό προχώρησε στην απόκτηση 15 νέων ηλεκτρικών ποδηλάτων υψηλών τεχνικών προδιαγραφών.

Τα νέα, σύγχρονα, κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα που έρχονται να προστεθούν στα υπόλοιπα μέσα μικροκινητικότητας που λειτουργούν ήδη στην πόλη, παρουσίασε ο Δήμος την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου στην πλατεία Νυμφών στη Βουλιαγμένη.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι ο πρώτος στην Ελλάδα που αποκτά σύστημα 15 κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων υψηλών τεχνικών προδιαγραφών, που θα τεθούν σε λειτουργία στις αρχές του 2022 και θα είναι διαθέσιμα για πολίτες και επισκέπτες μέσω εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα.

Επίσης, αξίζει να υπενθυμίσουμε πως, πρόσφατα, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης απέσπασε τη δεύτερη θέση στα βραβεία Civitas Awards 2021 για τις δράσεις που υλοποιεί στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και του στόχου για την μετάβαση (2030) και επίτευξη της ανθρακικής ουδετερότητας (2050), όπως μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι εξοπλισμένα με σύγχρονο αντικλεπτικό σύστημα GPS θα είναι τοποθετημένα στην πόλη ελεύθερα σε διάφορα σημεία (free float) και οι ζώνες στάθμευσης και επιστροφής θα οριστούν το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, ο Δήμος έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασία για την ένταξη του σε Ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την επέκταση του συστήματος με περισσότερα ποδήλατα και σημεία φόρτισης.

Οι πρωτιές του Δήμου στις δράσεις βιώσιμης αστικής κινητικότητας

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να συμπληρώσει τις ενέργειες του Δήμου για μια πόλη σύγχρονη, πράσινη και φιλική στον πολίτη που παρέχει εναλλακτικούς και βιώσιμους τρόπους μετακίνησης.

Σημειώνουμε ότι ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχει ήδη καταγράψει αρκετές πρωτιές σε δράσεις βιώσιμης αστικής κινητικότητας:

  • Είναι από τους πρώτους στην Ελλάδα που λειτούργησε σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων το 2016 και διαθέτει το μεγαλύτερο Δημοτικό στόλο στην Αττική. Το σύστημα των κοινόχρηστων ποδηλάτων θα αναβαθμιστεί και θα εκσυγχρονιστεί το πρώτο τρίμηνο του 2022.
  • Είναι ο πρώτος, και μοναδικός μέχρι σήμερα, Δήμος στην Ελλάδα που λειτουργεί σύστημα κοινόχρηστων ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το 2020.
  • Διαθέτει το ευρύτερο δίκτυο φορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων με 20 φορτιστές συνολικά.
  • Έχει ήδη εγκατασταθεί το πρώτο σημείο φόρτισης ιδιόκτητων ηλεκτρικών ποδηλάτων και άλλων ηλεκτρικών μικρό – οχημάτων στην Πλατεία Νυμφών και εντός του 2022 θα επεκταθεί το δίκτυο με 300 σημεία φόρτισης στο παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Τα κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα έρχονται να προστεθούν στις παραπάνω δράσεις για να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα βιώσιμης μετακίνησης στην πόλη και να καταστήσουν τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έναν Δήμο πρότυπο στον τομέα.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, δήλωσε: «Το νέο σύστημα κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων αναβαθμίζει σημαντικά τα κοινόχρηστα μέσα μετακίνησης που ήδη λειτουργούν στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος
Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες της πόλης μας προσιτούς εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, φιλικούς στο περιβάλλον και συμβατούς με τους κανόνες βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Συνεχίζουμε με ένταση τις δράσεις που συμβάλουν στη δημιουργία μίας πόλης που αξιοποιεί την τεχνολογία, σέβεται το περιβάλλον και είναι φιλική στον πολίτη».

⇒ Ευρωπαϊκή διάκριση ελληνικών Δήμων για τη συμβολή τους στη βιώσιμη κινητικότητα

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!