Τα πατίνια της Ford αναγνωρίζουν πεζούς και πεζοδρόμια

Μία από τις κινήσεις των εταιρειών ηλεκτρικών πατινιών που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα για την αναβάθμιση των πατινιών είναι η ενσωμάτωση σε αυτά τεχνολογίας A.I.  

Η ενέργεια της VOI εισήγαγε τεχνολογία στα ηλεκτρικά πατίνια της που εντοπίζει πεζούς και πεζοδρόμια και αντιδρά αναλόγως, παρέχοντας προστασία στους πεζούς και στους αναβάτες.

Μετά την VOI και η Spin η οποία αποτελεί την μονάδα μικροκινητικότητας της Ford ανακοίνωσε παρόμοια ενέργεια.

Η εταιρεία σύναψε αποκλειστική συμφωνία με την Drover A.I. για να ενσωματώσει την τεχνολογία Pathpilot στο επόμενης γενιάς προηγμένο σύστημα υποστήριξης οδηγού Spin Insight των πατινιών της.

Το σύστημα Spin Insight Level 2, θα υποστηρίζεται από την πρωτοποριακή υπολογιστικής όρασης (computer vision) και μηχανικής μάθησης (machine learning) πλατφόρμα της Drover και θα εξοπλίζει τα πατίνια με κάμερα, μια σειρά αισθητήρων και υπολογιστική ισχύ.

Αξιοποιώντας ισχυρά εργαλεία AI, η τεχνολογία του Drover είναι εξαιρετικά προσαρμοστική σε νέα περιβάλλοντα, επιτρέποντας σε ένα ηλεκτρονικό σκούτερ να κατανοεί το περιβάλλον του σε πραγματικό χρόνο και να βοηθά τους αναβάτες να λαμβάνουν ασφαλείς αποφάσεις για την οδήγηση τους.

Spin Πατίνια

Tο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης θα είναι σε θέση να αναγνωρίζει πεζούς, πεζοδρόμια και λωρίδες ποδηλάτων.

Η τεχνολογία θα μπορεί να εντοπίσει εάν οι χρήστες του πατινιού σταθμεύουν σωστά και θα βγάζουν προειδοποιητικούς ήχους εάν ένας αναβάτης το χρησιμοποιεί σε πεζοδρόμια.

Διαβάστε ακόμα: Ενσωμάτωση τεχνολογίας A.I. σε ηλεκτρικά πατίνια για τη μείωση ατυχημάτων

Η Spin λέει έχει υποβάλει αίτηση για την κυκλοφορία των νέων σκούτερ της στη Νέα Υόρκη την άνοιξη. Μετά από τη Νέα Υόρκη, στοχεύει να προχωρήσει με τη χρήση τους και σε άλλες μητροπολιτικές περιοχές.

Spin Πατίνι

Ο Derric KO, Διευθύνων σύμβουλος στη Spin τόνισε ότι “η χρήση του Drover είναι το τελευταίο βήμα της Spin για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης στα ηλεκτρονικά σκούτερ μεταξύ καταναλωτών και πόλεων, επιτρέποντας τη χρήση τεχνολογίας που δημιουργεί μια ασφαλέστερη εμπειρία οδήγησης για τους αναβάτες και τα πεζούς”.

Ανέφερε επίσης ότι “με σχεδόν όλους τους δήμους να απαγορεύουν τη χρήση σκούτερ σε πεζοδρόμια, τα δεδομένα του Spin Insight μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βασικό εργαλείο από τις πόλεις για να βοηθήσουν στην επιβολή τοπικών κανονισμών και στην προώθηση ασφαλών συμπεριφορών οδήγησης σε πυκνά, αστικά περιβάλλοντα όπως η Νέα Υόρκη”Το Spin Insight Level 2 έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί μια ασφαλέστερη εμπειρία οδήγησης, με μία σειρά δυνατότητων, από επιβράδυνση ταχύτητας στα πεζοδρόμια έως προειδοποιήσεις σύγκρουσης.

Η ενέργεια της Spin συμβαδίζει και με τις προσπάθειες άλλων εταιρειών ηλεκτρονικών σκούτερ για την είσοδο σε μια εποχή τεχνολογίας υποβοήθησης αναβάτη, σε μία προσπάθεια των πόλεων να μειώσουν τον αυξανόμενο αριθμό ατυχημάτων.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!