Τεράστια η δημοφιλία των e-bikes στην Αγγλία μετά την πανδημία

Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε η VOLT, το 18% των ενήλικων Βρετανών θεωρεί πως τώρα είναι πιθανότερο να αγοράσει ένα e-bike, παρά την περίοδο πριν την πανδημία του κορωνοϊού.

Η έρευνα έδειξε, επίσης, μία αλλαγή στον τρόπο μετακίνησης των πολιτών, οι οποίοι, πλέον, στρέφονται σε μεγαλύτερο ποσοστό στα προσωπικά μέσα μεταφοράς, μειώνοντας τις μετακινήσεις τους με ΜΜΜ, κάτι το οποίο φαίνεται πως θα διαρκέσει ως τάση, και μετά την πανδημία.

Διαβάστε επίσης: Η πανδημία «εκτόξευσε» τις μετακινήσεις με e-bikes στις ΗΠΑ

Πιο συγκεκριμένα οι ερωτηθέντες χρησιμοποιούσαν 39% λιγότερο τη δημόσια συγκοινωνία μέσα στην πανδημία σε σχέση με πριν, ενώ αντιθέτως ήταν 30% πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουν κάποιο προσωπικό μέσο μετακίνησης. 

Στροφή στη μικροκινητικότητα

E-bike ride

Η μεγαλύτερη αλλαγή έχει συντελεστεί στο Λονδίνο, όπου τα e-bikes και η μικροκινητικότητα έχουν κερδίσει τους πολίτες, αφού σε ποσοστό 44% λένε πως είναι πιο πιθανό να αγοράσουν ένα e-bike σε σχέση με τον καιρό πριν την πανδημία του κορωνοϊού.

James Metcalfe, founder και CEO της VOLT ανέφερε χαρακτηριστικά: “Η συγκεκριμένη έρευνα αντανακλά ό,τι έχουμε ήδη διαπιστώσει σχετικά με τη καθημερινότητα των πελατών μας. Κατασκευάζουμε e-bikes για πάνω από μία δεκαετία και αναπτυσσόμαστε συνεχώς από τότε, ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την επιτάχυνση της βιομηχανίας μας μέσα στο 2020“.

Διαβάστε επίσης: Ο Tim Cook, η Apple και το μυστήριο του “Project Titan”

Και συνέχισε: “Η πανδημία σήμανε την εκκίνηση μιας δραστικής αλλαγής στις μετακινήσεις. Καθώς οι άνθρωποι επιστρέφουν σε μία κανονικότητα είναι ζωτικής σημασίας το να προλάβουμε τη χρονική αυτή συγκυρία για να δημιουργήσουμε την υποδομή που θα μπορέσει να υποστηρίξει τους ποδηλάτες, αλλά και τα e-bikes ως το μέσο μεταφοράς του μέλλοντος“.

Σύμφωνα με άλλα στοιχεία της έρευνας: 

41% των ερωτηθέντων είπαν ότι είναι λιγότερο πιθανό πλέον να χρησιμοποιήσουν το τρένο για να πάνε στην εργασία τους.

22% των ανδρών και 14% των γυναικών είναι πιο πιθανό να αγοράσουν ένα e-bike μετά την πανδημία.

– Περίπου οι μισοί ιδιοκτήτες e-bikes (48%) δήλωσαν ότι σκοπεύουν να χρησιμοποιούν το e-bike τους περισσότερο μετά την πανδημία.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!