Τesla: Ετοιμάζει hatchback μοντέλο για την ευρωπαϊκή αγορά

Ένα ηλεκτρικό μικρό hatchback το οποίο προορίζει για την ευρωπαϊκή αγορά, συνεπώς και για την ελληνική, έχει στα σκαριά η Τesla. Αυτό αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας, Elon Musk, μιλώντας σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία.

Στρατηγικός στόχος της Tesla είναι να «εμβολίσει» την κυριαρχία του Volkswagen ID.3, να δημιουργήσει ένα αξιόμαχο ανταγωνιστή του, ο οποίος θα κερδίσει σημαντικό μερίδιο της ευρωπαϊκής αγοράς.

Επιδίωξη της Τesla, όπως επισήμανε χαρακτηριστικά ο Elon Musk, είναι να καταστούν προσιτά στο ευρωπαϊκό κοινό. «Δεν θα πετύχουμε στην αποστολή μας εάν δεν κάνουμε τα αυτοκίνητά μας προσιτά. που με ενοχλεί αυτή την στιγμή είναι ότι τα αυτοκίνητά μας δεν είναι αρκετά προσιτά. Πρέπει να το διορθώσουμε αυτό».

Tesla Model 3
To Tesla Model 3

Επιπροσθέτως ο Elon Musk, αναφέρθηκε στους υψηλούς στόχους που θέτει η Τesla, αναφορικά με την εξέλιξη των μπαταριών και την αυτονομία των μοντέλων της εταιρείας. Ο κ.Musk υποστήριξε ότι οι βελτιωμένες εκδόσεις των υφιστάμενων μοντέλων, μπορούν μελλοντικά να επιτύχουν 700 χιλιόμετρα αυτονομίας με μόνο μια φόρτιση, ενώ ο απώτερος στόχος είναι τα 1.000 χιλιόμετρα!

Η επένδυση της Tesla στην Ελλάδα

Η  Tesla ετοιμάζει με γοργούς ρυθμούς και την επένδυσή της στην Ελλάδα.

Διαβάστε το σχετικό άρθρο του carselectric.gr: Tesla: Πού θα τοποθετήσει τους φορτιστές της στην Ελλάδα;

Πρόσφατα

Δημοφιλή