Τεχνολογία A.I. για μείωση περιβαλλοντικών συνεπειών από ζιζανιοκτόνα

Η εταιρεία John Deere που είναι πρωτοπόρος στην κατασκευή γεωργικών και βιομηχανικών μηχανημάτων, δημιουργώντας αυτόνομα ηλεκτρικά τρακτέρ, θέλησε να πάει ένα βήμα μπροστά και να ασχοληθεί με την τεχνητή νοημοσύνη.

Με αφορμή λοιπόν, τα τεράστια ποσοστά χρήσης ζιζανιοκτόνων που καταναλώνονται στις Η.Π.Α κάθε χρόνο η εταιρεία John Deere αποφάσισε να αναπτύξει την τεχνολογία See & Spray, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο στη μείωση των περιβαλλοντικών ζημιών από τα ζιζανιοκτόνα κατά 80-90% και στην εξοικονόμηση χρημάτων για τους αγρότες. 

https://www.youtube.com/embed/NL8O4sEfd4E

Τρόπος Λειτουργίας

Το μηχάνημα περιλαμβάνει κάμερες υψηλής ανάλυσης που έχουν τη δυνατότητα καταγραφής 20 εικόνων ανά δευτερόλεπτο. Το σύστημα με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και των φωτογραφιών αναγνωρίζει τη διαφορά μεταξύ των καλλιεργούμενων φυτών και των ζιζανίων, συγκρίνοντάς τα με μια διευρυμένη εκπαιδευτική βιβλιοθήκη με πάνω από 1.000.000 εικόνες.

Μετά την ανίχνευση, η μηχανή καθορίζει την κατάλληλη επεξεργασία για κάθε φυτό. Η τεχνολογία αυτή μπορεί να διακρίνει λεπτές διαφορές μεταξύ φυτών και ζιζάνιων πολλών ειδών και μεγεθών. Κατά την αναγνώριση των ζιζανίων, τα ρομποτικά ακροφύσια του μηχανήματος στοχεύουν αυτόματα και ψεκάζουν ζιζανιοκτόνο μόνο στα ζιζάνια, αποφεύγοντας τη χημική εφαρμογή στην υπόλοιπη καλλιέργεια.

To 2021 η εταιρεία πρόκειται να δοκιμάσει τη νέα αυτή τεχνολογία.

Πρόσφατα

Δημοφιλή