Το ηλεκτρικό ημιφορτηγό με την αναδιπλούμενη ηλιακή οροφή που επαναφορτίζεται κατά την οδήγηση

Γνωρίστε το νέο EV που λειτουργεί με «μοναδικά σχεδιασμένη τεχνολογία ηλιακού μωσαϊκού».

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία EdisonFuture, θυγατρική της εταιρείας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας SPI Energy, αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες του ημιφορτηγού EV EF1-T.

Το συγκεκριμένο ημιφορτηγό φέρει μια επικλινή αναδιπλούμενη οροφή με ηλιακά πάνελ που μπορεί να προσθέσει εμβέλεια, ενώ το όχημα κινείται στο δρόμο.

Το EF1-T έχει τέσσερις θύρες και προφανείς ομοιότητες με το Cybertruck της Tesla, το οποίο… πρόσθεσε, επίσης, μια επιλογή ηλιακού πάνελ μετά την πρώτη αποκάλυψή του.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, έχει ωστόσο εκφράσει, σε αρκετές περιπτώσεις, τον σκεπτικισμό του για τα αυτοκίνητα που λειτουργούν με ηλιακή φόρτιση.

Η «τυποποιημένη» έκδοση με έναν κινητήρα του EF1-T έρχεται με κινητήρα 470 ίππων που πιάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 6,5 δευτερόλεπτα, ενώ το μοντέλο «premium» διαθέτει έναν επιπλέον κινητήρα.

Μια «σούπερ» έκδοση του οχήματος, εν τω μεταξύ, έχει τρεις κινητήρες, που προσφέρουν 816 ίππους και του επιτρέπουν να φτάσει από το 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα.

Η πρωτοποριακή «τεχνολογία του ηλιακού μωσαϊκού»

Η EdisonFuture ανέφερε ότι το EF1-T, καθώς και μια έκδοση van του οχήματος που ονομάζεται EF1-V, διαθέτουν «μια μοναδικά σχεδιασμένη τεχνολογία ηλιακού μωσαϊκού που αξιοποιεί τη δύναμη του ήλιου για να επαναφορτίσει τις μπαταρίες, επιτρέποντας στα επαγγελματικά οχήματα να φορτίζουν συνεχώς ενώ παράλληλα βρίσκονται στο δρόμο.»

Αυτά είναι τα 11 πιο όμορφα ηλιακά πάρκα στον κόσμο

Παραδόξως, η EdisonFuture δεν έχει δημοσιεύσει καμία πληροφορία σχετικά με το μέγεθος της μπαταρίας, την εμβέλεια ή τις προδιαγραφές ηλιακής φόρτισης του EF1-T, αν και ένα πρωτότυπο του οχήματος πρόκειται να εκτεθεί στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες στα μέσα Νοεμβρίου.

Η EdisonFuture ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα αρχίσει να δέχεται κρατήσεις κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης παρουσίασης του οχήματος.

Αν και βρισκόμαστε ακόμα πολύ μακριά από το να δούμε οχήματα που λειτουργούν αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια, βλέπουμε όλο και περισσότερο pickups και αυτοκίνητα εξοπλισμένα με ηλιακούς συλλέκτες, καθώς η τεχνολογία αναπτύσσεται και ωριμάζει, επιτρέποντας πρόσθετες τιμές αυτονομίας που δεν είναι καθόλου αμελητέες.

Ποδηλάτης κάνει τον γύρο των ΗΠΑ με ηλεκτρικό ποδήλατο που φορτίζει αποκλειστικά ηλιακή ενέργεια

Η ολλανδική αυτοκινητοβιομηχανία Lightyear, για παράδειγμα, αναφέρει στον ιστότοπό της ότι το αυτοκίνητό της Lightyear One μπορεί να προσθέσει αυτονομία 12 χλμ. την ώρα μέσω της ηλιακής φόρτισης.

Η Lightyear στοχεύει τελικά να αναπτύξει οχήματα που θα μπορούν να περάσουν μήνες χωρίς να χρειαστεί η φόρτιση τους με συμβατικά μέσα. 

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!