Το κλασικό Renault 4 αναβιώνει ως ηλεκτρικό! Ποιες είναι οι σκέψεις των Γάλλων

To Renault 5 EV αποτελεί την απαρχή της στρατηγικής που έχει υιοθετήσει η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία και αφορά την «αναγέννηση» κλασικών μοντέλων υπό… ηλεκτρική μορφή. Οι ιθύνοντες της Renault σκοπεύουν να αναβιώσουν, ως ηλεκτρικό, το 4, που επίσης έγραψε τη δική του, ξεχωριστή ιστορία, στον χώρο της αυτοκίνησης.

Το έγκυρο Autocar, που επικαλείται πληροφορίες εκ των… έσω της Renault, αναφέρει ότι η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει να λανσάρει το ηλεκτρικό 4, το 2025. Είναι γεγονός, πάντως, ότι κατά τα πρόσφατα αποκαλυπτήρια του concept 5 EV (φωτό) στο οποίο θα βασιστεί το μοντέλο παραγωγής 5, ο CEΟ της Renault υποστήριξε ότι θα παρουσιαστεί ένα ακόμη «ρετρό» μοντέλο, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι το ηλεκτρικό 4.

Το μοντέλο θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα EV, CMF-B, που έχει δημιουργήσει η εταιρεία και αναμένεται να έχει κοινά σχεδιαστικά στοιχεία, με το πρωτότυπο 4 που έχει παρουσιαστεί ως σχεδιαστική ιδέα-πρόταση. Το εν λόγω concept έχει τη φιλοσοφία και τις διαστάσεις που παραπέμπουν περισσότερο με ένα συμπαγές crossover.

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι η Renault έχει ανακοινώσει, ότι θα λανσάρει επτά νέα ηλεκτρικά οχήματα έως το 2025.

Πρόσφατα

Δημοφιλή