Δημιουργία στην Ινδία του μεγαλύτερο εργοστασίου scooter στον κόσμο, για την κατασκευή του Ola Scooter (φωτογραφίες)

  • Η Ινδία κατασκευάζει το μεγαλύτερο εργοστάσιο για δίκυκλα που θα δίνει την ευκαιρία σε 10 εκατομμύρια ανθρώπους να εργαστούν.
  • Κίνητρο για την κατασκευή του ήταν το Ola Scooter.
  • Το scooter διαθέτει εξαιρετικό σχεδιασμό και απίστευτη τεχνολογία.

Το νέο ηλεκτρικό σκούτερ Ola έρχεται. Η Ινδία ετοιμάζει το μεγαλύτερο εργοστάσιο δίκυκλου 500 στρεμμάτων, στην περιοχή Krishnagiri του Ταμίλ Ναντού. Η εταιρεία ανακοίνωσε μνημόνιο συμφωνίας 2,400 εκατομμυριών rupee με την κυβέρνηση Ταμίλ Ναντού τον Δεκέμβριο του 2020 και ολοκλήρωσε γρήγορα την απόκτηση γης τον Ιανουάριο του 2021.

Διαβάστε ακόμα: Εasy 50: Το νέο ηλεκτρικό Scooter της Daytona Best Electric

Μέσα στους επόμενους μήνες φιλοδοξεί να ανοίξει το εργοστάσιο στο οποίο εικάζεται ότι θα εργαστούν πάνω από 10 εκατομμύρια άνθρωποι. Σημαντικό για την εταιρεία είναι και η  μεταφύτευση δέντρων στο χώρο γύρω από το εργοστάσιο και η απόκτηση μεγάλων δασικών εκτάσεων εντός του χώρου του εργοστασίου ώστε να μπορεί να επαναχρησιμοποιεί το ανασκαμμένο χώμα. Επιπλέον, το εργοστάσιο αυτό θα είναι ένα από τα πιο αυτοματοποιημένο της χώρας με 3.000 ρομπότ και αυτοματοποιημένα οχήματα. Ήδη η εταιρεία συνεργάζεται με παγκόσμιους προμηθευτές για την κατασκευή του εργοστασίου.

Το αρχικό σχέδιο του Ola έχει παρόμοια σχεδίαση με το ηλεκτρικό σκούτερ Appscooter. Ένα σκούτερ που δεν προχώρησε στην παραγωγή για οικονομικούς λόγους. Παρόλο που δεν έχουμε ακόμη πολλές τεχνικές προδιαγραφές για το ηλεκτρικό σκούτερ Ola, γνωρίζουμε ότι η ταχύτητα του θα φτάνει τα 100 χλμ./ ώρα (62 μίλια) και θα μπορεί να διανύσει περίπου 100 χιλιόμετρα. Η ετήσια παραγωγή του σκούτερ εκτιμάται σε 10 εκατομμύρια ετησίως έως το 2022 και θα εξυπηρετεί παγκόσμιες αγορές όπως την Ευρώπη, Ασία, και Λατινική Αμερική.

Το Ola έχει εξαιρετικό σχεδιασμό με αφαιρούμενη μπαταρία, υψηλή απόδοση και απίστευτη τεχνολογία.  Έχει ήδη βραβευτεί για το σχεδιασμό του και την καινοτομία του, όπως το βραβείο HIS Markit Innovation στο CES και το Γερμανικό Βραβείο Σχεδιασμού.

Ola Ηλεκτρικό Scooter

Ας περιμένουμε λοιπόν, τώρα, να δούμε σε λίγους μήνες αναλυτικά και τις τεχνικές προδιαγραφές που θα έχει το Ola Scooter.

Πρόσφατα

Δημοφιλή