Το νέο Opel Astra εξηλεκτρίζεται για πρώτη φορά και αποκτά δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις

Η Opel παρουσίασε τη νέα, έκτη γενιά του Astra και για πρώτη φορά το δημοφιλές μοντέλο της φίρμας διατίθεται με ηλεκτροκίνηση.

Η νέα γενιά Astra διατίθεται σε δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις, ενώ ξεχωρίζει το νέο ψηφιακό ταμπλό και τα βελτιωμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού.

Διαβάστε επίσης: Η Opel περνά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης έως το 2028

Η νέα γενιά του Astra σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε στην έδρα της Opel, στο Rüsselsheim, όπου θα ξεκινήσει και η παραγωγή φέτος το φθινόπωρο.

Όπως ο προκάτοχός του, που λανσαρίστηκε το 2015, το νέο μοντέλο φέρνει καινοτομίες στη συμπαγή κατηγορία, μέχρι πρότινος γνωστές στους πελάτες από ακριβότερα οχήματα.

The new 2021 Opel Astra

Τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν τη νέα γενιά Opel Astra

Το νέο Astra έχει μήκος 4 mm περισσότερο από το προηγούμενο μοντέλο, αλλά το μεταξόνιο είναι 13 mm μεγαλύτερο, αυξάνοντας αρκετά τον εσωτερικό χώρο.

Για την ώρα, η Opel, δεν έχει γνωστοποιήσει τις τιμές ή τις πλήρεις τεχνικές λεπτομέρειες. Ωστόσο, οι επιλογές μετάδοσης της κίνησης του Astra αναμένεται να είναι παρόμοιες με αυτές του “αδελφικού μοντέλου” Peugeot 308.

Το Astra γίνεται ηλεκτρικό για πρώτη φορά με ισχυρές, plug-in υβριδικές εκδόσεις

Το νέο Astra θα διατίθεται από την έναρξη των πωλήσεων με ισχυρά, plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης και με πολύ αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και diesel.

Το μοντέλο της Opel εξηλεκτρίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της μάρκας και οι προσφερόμενες εκδόσεις ισχύος κυμαίνονται από 81 kW (110 hp) μέχρι 96 kW (130 hp) με τις εκδόσεις βενζίνης και diesel, ενώ η συνολική ισχύς των plug-in υβριδικών εκδόσεων φτάνει μέχρι τα 165 kW (225 hp).

Ένα εξατάχυτο κιβώτιο είναι στάνταρ με τα σύνολα βενζίνης και diesel, και έναν οκτατάχυτο αυτόματο (ειδική έκδοση για τις plug-in υβριδικές εκδόσεις) προαιρετικό για τα ισχυρότερα κινητήρια σύνολα.

The new 2021 Opel Astra

Τα βελτιωμένα συστήματα υποστήριξης του οδηγού

Η Opel αναφέρει ότι η δυναμική οδήγηση του Astra έχει βελτιστοποιηθεί για ταξίδια που χρειάζονται υψηλή ταχύτητα ενώ πρόκειται και για το πρώτο Opel που διαθέτει το ψηφιακό πιλοτήριο Pure Panel, το οποίο διαθέτει δύο οθόνες 10 ιντσών, μια κεντρική οθόνη και το ταμπλό που βρίσκονται δίπλα-δίπλα ενώ διατίθεται επίσης head-up οθόνη.

Οι δυνατότητες υποστήριξης και ασφάλειας του οδηγού περιλαμβάνουν cruise control, ενεργό εντοπισμό λωρίδας και σήματα διασταυρούμενης κυκλοφορίας.

Το νέο Astra είναι ο ακρογωνιαίος λίθος των σχεδίων της Opel για επέκταση των πωλήσεων εκτός Ευρώπης

Η Opel ελπίζει επίσης ότι το νέο Astra, θα ακολουθήσει την επιτυχία των πωλήσεων των δύο άλλων μοντέλων που αναπτύχθηκαν από τότε που η μάρκα αγοράστηκε από τον όμιλο PSA δηλαδή το μικρό Corsa, αλλά και το Mokka.

Ο διευθύνων σύμβουλος Michael Lohscheller δήλωσε σχετικά σε συνέντευξη που έδωσε τον Απρίλιο, στο Automotive News Europe, ότι το νέο Astra αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο των σχεδίων της Opel για αύξηση του όγκου των πωλήσεων, ειδικά καθώς η εταιρεία επεκτείνεται εκτός Ευρώπης.

Διαβάστε επίσης: H Opel καινοτομεί στο e-Rally Cup με τη χρήση κινητής υποδομής φόρτισης

Οι προπαραγγελίες για το νέο Opel Astra θα ξεκινήσουν φέτος το φθινόπωρο. Οι πρώτοι πελάτες θα παραλάβουν τα αυτοκίνητά τους στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!