Όμιλος VW: Μείωσε σημαντικά τον μέσο όρο ρύπων CO2 του στόλου του, στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο όμιλος VW μειώνει τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης και επαναπροσδιορίζει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων

Ο όμιλος VW, που κατέχει τις μάρκες μαζικής παραγωγής VW, Audi, Porsche, Skoda και Seat, κατάφερε να μειώσει τις μέσες εκπομπές CO2 στα νέα αυτοκίνητα που πωλήθηκαν στην ΕΕ πέρυσι κατά περίπου 20% σε 99,8 γραμ./χλμ. Όμως, η τελική επίδοση του ομίλου στον τομέα των ρύπων ήταν περίπου 0,5 γραμ./χλμ. πάνω από τον στόχο που έχει καθορίσει η ΕΕ.

Αναφορικά με τις επιμέρους μάρκες, η Volkswagen το 2020 παρήγαγε περίπου έξι εκατομμύρια γραμμάρια λιγότερο CO2 από ό, τι προέβλεπε ο στόχος. Ο στόλος νέων επιβατικών αυτοκινήτων της Volkswagen στην Ε.Ε. πέτυχε μέσες εκπομπές CO2 92 γρμ./χλμ., ενώ ο στόχος για τη μάρκα ήταν 97 γρμ./χλμ.. Ως αποτέλεσμα, οι εκπομπές CO2 μειώθηκαν κατά 22% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Συνολικά, περίπου 212.000 BEV ή PHEV οχήματα Volkswagen παραδόθηκαν σε πελάτες κατά το παρελθόν έτος, από τα οποία περίπου 134.000 αμιγώς ηλεκτρικά. Το ID.3 ήταν το μοντέλο κλειδί για την επίτευξη του στόχου. Με εμπορική καριέρα μόλις λίγων μηνών (από τον Σεπτέμβριο), σημείωσε παραδόσεις 56.500 μονάδων μέχρι το τέλος του χρόνου, με τη ζήτηση να αυξάνεται. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ID.3 ήταν το best-seller ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε πολλές χώρες το τελευταίο τρίμηνο του 2020 ενώ στη Σουηδία, τον περασμένο Δεκέμβριο, ήταν το best-seller σε όλη την αγορά αυτοκινήτου – όχι μόνο στα ηλεκτρικά.

Η Audi είχε επίσης πολύ σημαντική συμβολή στην επίτευξη από το Volkswagen Group του στόχου εκπομπής ρύπων CO2 για το 2020. Η μάρκα συνεχίζει τη μετατροπή της σε πάροχο αειφόρου premium κινητικότητας. Πέρυσι ήταν μακράν ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων ανάμεσα στις τρεις γερμανικές premium μάρκες. Το Audie-tron (συμπεριλαμβανομένου του Audie-tron Sportback) σημείωσε σημαντική αύξηση της ζήτησης κατά το προηγούμενο έτος(47.300 μονάδες, +79,5%). Σε όλο τον κόσμο, το Audi e-tron είναι το ηλεκτρικό όχημα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις μεταξύ των Γερμανών premium κατασκευαστών.

Πρόσφατα

Δημοφιλή