Δεύτερο σε πωλήσεις στην Κίνα το 2020 το ηλεκτρικό όχημα Wuling HongGuang Mini

Το μοντέλο Wuling HongGuang αναμένεται το 2021 να είναι το πρώτο σε πωλήσεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Κίνα. 

Εδώ και αρκετά χρόνια, ο Elon Musk έχει υποσχεθεί ότι η Tesla θα λανσάρει ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα κοστίζει λιγότερο από 25,000 δολάρια (20,500 Ευρώ) και θα βρίσκεται κάτω από τα μοντέλα Model 3 και Model Y. Αυτό θα είναι πολύ φθηνότερο από το πιο προσιτό Μοντέλο 3 Standard Range Plus της Tesla, το οποίο ξεκινά από 37,990 δολάρια (31,283 Ευρώ).

Η ανάπτυξη των πολυπόθητων σε πιο προσιτή αυτοκινήτων της Tesla φαίνεται να επιταχύνεται, καθώς ο Πρόεδρος της Tesla στην Κίνα Tom Zhu επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι θα κατασκευαστεί ένα σχετικό μοντέλο στην Κίνα, το οποίο θα πωλείται παγκοσμίως, με τις δοκιμές να ξεκινούν αργότερα φέτος.

Διαβάστε ακόμα. Τesla Model S3: το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως με διαφορά (πίνακας πωλήσεων)

Το συγκεκριμένο μοντέλο θα βοηθήσει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να γίνουν πιο ελκυστικά για το κοινό, ωστόσο, η Κίνα έχει ήδη λανσάρει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κοστίζει λιγότερο από 5,000 δολάρια (4,120 Ευρώ) κατασκευασμένο από την SAIC-GM, μια κοινοπραξία μεταξύ της General Motors και της SAIC Motor της Κίνας, το οποίο ονομάζεται Wuling HongGuang Mini EV και πωλείται μόλις 28.800 γουάν (3.670 ευρώ) και είναι ένα από τα φθηνότερα ηλεκτρικά οχήματα στον κόσμο.

Wuling Hong Guang

Συμφωνά με report του Nikkei Asia το Wuling HongGuang Mini ήταν το δεύτερο σε πωλήσεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Κίνα το 2020, με πρώτο το Tesla Model 3. Συνολικά από τον Ιούλιο του 2020 μέχρι και τον Δεκέμβριο πουλήθηκαν 112,000 μοντέλα. Ωστόσο οι πωλήσεις του εν λόγω μοντέλου αυξάνονται συνέχεια και με αυτό το ρυθμό προβλέπεται το 2021 να έχει περισσότερες πωλήσεις από το Tesla Model 3.

Οι δύο βασικοί λόγοι για τη μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις του Κινέζικου οικονομικού μοντέλου είναι η τιμή και το μικρό, βολικό του μέγεθος. Σύμφωνα με έναν υπάλληλο αντιπροσωπείας στην Κίνα η επιδημία του COVID-19 συνέβαλε στην αύξηση των πωλήσεων, καθώς ένα μεγάλο μέρος των καταναλωτών επηρεάστηκαν από την πανδημία και στράφηκαν σε πιο οικονομικά μοντέλα.

Λόγω της επιτυχίας του μοντέλου η κατασκευάστρια εταιρεία σχεδιάζει σύντομα να πραγματοποιήσει εξαγωγές του στο Hong Kong και έχει ήδη ξεκινήσει τα βήματα συνεργασίας με μία Λετονική εταιρεία για δημιουργήσει μία εκδοχή του μοντέλου στην Ευρώπη.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο ένα review του Wuling HongGuang.

 

Πρόσφατα

Δημοφιλή