10 τρόποι για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο στο ταξίδι των διακοπών

Και αν ακόμα νιώθετε σίγουροι ότι θα γνωρίζετε τις περισσότερες από τις συμβουλές της λίστας, σίγουρα μια ανανέωση εν είδη... υπενθύμισης, δε βλάπτει.

Ετοιμάζεστε να χρησιμοποιήσετε το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο στο ταξίδι των χριστουγεννιάτικων διακοπών;

Τότε μπορείτε να μειώστε το κόστος και το αποτύπωμα άνθρακα και να κάνετε το ταξίδι σας πιο ευχάριστο αλλά και πιο ασφαλές με τις παρακάτω 10 απλές συμβουλές.

Και αν ακόμα νιώθετε σίγουροι ότι θα γνωρίζετε τις περισσότερες από τις συμβουλές της λίστας, σίγουρα μια ανανέωση εν είδη… υπενθύμισης, δε βλάπτει. Πιθανότατα και η συμβουλή που δε γνωρίζετε ήδη, να είναι και εκείνη που θα κάνει τη διαφορά στο ταξίδι από και προς τον χριστουγεννιάτικο σας προορισμό.

Η συνταγή.. της επιτυχίας για ένα ευχάριστο ταξίδι με ηλεκτρικό αυτοκίνητο… με 10 συστατικά

Mini electric

 1. Να θυμάστε γενικά να φορτίζετε την μπαταρία σας στο 80% για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας. Εάν ωστόσο πρόκειται να ταξιδέψετε σε μεγάλες αποστάσεις, μπορείτε να φορτίσετε την μπαταρία σας στο 100%, αλλά θυμηθείτε να επιστρέψετε σε ένα μέγιστο 80% όταν επιστρέψετε στο σπίτι.
 2. Η πιο υγιής κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας σας είναι μεταξύ 30% και 80%.
  Η υπερφόρτιση χρησιμοποιεί υψηλές τάσεις και θερμοκρασίες που θα καταπονήσουν την μπαταρία σας. Δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την φόρτιση πολλές φορές την εβδομάδα, αλλά προσπαθήστε να τη ρυθμίζετε ανάλογα με τις ανάγκες σας. Η φόρτιση του τελευταίου 20% της μπαταρίας του ηλεκτρικού σας αυτοκινήτου μπορεί να διαρκέσει σχεδόν όσο χρόνο χρειάστηκε για να φτάσετε στο πρώτο 80%.
 3. Αν οδηγείτε Tesla, είναι πιο αποτελεσματικό να χρησιμοποιείτε την πλοήγηση του αυτοκινήτου ακόμα κι αν γνωρίζετε πού πηγαίνετε. Με αυτόν τον τρόπο το αυτοκίνητό σας μπορεί να προετοιμαστεί για φόρτιση καθώς κατευθύνεστε προς κάποιον Supercharger.
 4. Αφαιρέστε τις σχάρες οροφής ή τις πίσω σχάρες όταν δεν τις χρησιμοποιείτε, καθώς δημιουργούν αντίσταση και μειώνουν την αυτονομία οδήγησης.
 5. Προσπαθήστε να επιβραδύνετε όσο το δυνατόν περισσότερο χρησιμοποιώντας το φρενάρισμα, καθώς θα ελαχιστοποιήσει την κατανάλωση ενέργειας.
 6. Η χρήση της λειτουργίας eco του EV σας θα κάνει τις επιταχύνσεις σας πιο ήπιες, γεγονός που εξοικονομεί διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
 7. Τα ακατάλληλα φουσκωμένα ελαστικά θα αυξήσουν την κατανάλωση ενέργειας και θα εξαντλήσουν την μπαταρία σας.
 8. Δοκιμάστε να επιλέξετε τις ενεργειακά αποδοτικές διαδρομές στο σύστημα πλοήγησης του ηλεκτρικού σας αυτοκινήτου.
 9. Η γρήγορη επιτάχυνση είναι πολύ διασκεδαστική όταν οδηγείτε ένα EV, αλλά να θυμάστε ότι καταναλώνει την ισχύ της μπαταρίας
 10. Εάν θέλετε να ικανοποιήσετε τα δεδομένα σας και να κάνετε το ταξίδι σας ακόμα πιο αποτελεσματικό, ρίξτε μια ματιά στις δωρεάν εφαρμογές σε Android και iOS, οι οποίες βοηθούν τους κατόχους EV να παρακολουθούν τις περιόδους φόρτισης και το σχετικό κόστος καταγράφοντας δεδομένα φόρτισης.

Συμβουλές από την Jeep για άνετες και ασφαλείς χειμερινές εξορμήσεις

Καλό ταξίδι!

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!