ΑρχικήΠολιτική Απορρήτου

Πολιτική Απορρήτου

Τελευταία ενημέρωση 12/10/2021

Ο δικτυακός τόπος https://carselectric.gr/ (στο εξής ο «Δικτυακός Τόπος») ανήκει στην εταιρεία με την επωνυμία «ΚΑΡΣ ΕΛΕΚΤΡΙΚΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.» (στο εξής η «Εταιρεία», «Cars Electric» ή «Εμείς»). Η Εταιρεία σέβεται την προστασία των προσωπικών δεδομένων και την ιδιωτική ζωή των χρηστών του Δικτυακού Τόπου (στο εξής «Εσείς») και συμμορφώνεται με την ισχύουσα νομοθεσία σχετικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων. Με την παρούσα Πολιτική Απορρήτου θέλουμε να σας εξηγήσουμε πώς συλλέγουμε, επεξεργαζόμαστε και κοινοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα όταν επισκέπτεστε τον Δικτυακό Τόπο και χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες που αυτός παρέχει. Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά την παρούσα Πολιτική, η οποία έχει γραφτεί με τον απλούστερο δυνατό τρόπο προκειμένου να σας διευκολύνει στην κατανόηση και να αποφασίσετε ελεύθερα και με τη θέλησή σας αν επιθυμείτε να παρέχετε τα προσωπικά σας δεδομένα στο Cars Electric.

  1. Ποιος είναι ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας;

Υπεύθυνος Επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Δικτυακού Τόπου υπό την έννοια του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 («ΓΚΠΔ») είναι η εταιρεία με την επωνυμία «ΚΑΡΣ ΕΛΕΚΤΡΙΚΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.», με έδρα το Ελληνικό Αττικής, οδός Γερουλάνου 132, Τ.Κ. 16777.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλ.: 2169397600

E-mail: info@carselectric.gr

Διεύθυνση γραφείου Εταιρείας: Βουκουρεστίου 11, Αθήνα, Τ.Κ. 10671

  1. Τι προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε, για ποιους σκοπούς και ποιες είναι νομικές βάσεις επεξεργασίας;

Ο Δικτυακός Τόπος έχει πληροφοριακό και ενημερωτικό χαρακτήρα και ως εκ τούτου δεν πραγματοποιείται μέσω αυτού συστηματική συλλογή προσωπικών δεδομένων.

Επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα που εσείς μας παρέχετε με τη θέλησή σας στις παρακάτω περιπτώσεις:

(α) Συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα όταν επιλέγετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θέμα, μήνυμα). Επεξεργαζόμαστε μόνο τα προσωπικά δεδομένα που είναι απολύτως απαραίτητα για τη διαχείριση ή την επίλυση του αιτήματος επικοινωνίας με σκοπό να ικανοποιήσουμε το αίτημά σας. Νομική βάση επεξεργασίας είναι η συγκατάθεσή σας, την οποία παρέχετε αποδεχόμενοι την παρούσα Πολιτική Απορρήτου πριν την υποβολή του μηνύματος.

(β) Δεδομένου ότι η Εταιρεία διαθέτει λογαριασμούς σε κοινωνικά δίκτυα, όπως Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, ενδέχεται να συλλέξουμε δεδομένα μέσω αυτών των λογαριασμών. Εάν σε κάποιο από αυτά τα δίκτυα είναι διαθέσιμη η υπηρεσία συνομιλίας (chat) και επιλέξετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω αυτής, θα επεξεργαστούμε δεδομένα όπως το όνομά σας ή το όνομα χρήστη και τα προσωπικά σας μηνύματα. Οφείλετε να γνωρίζετε ότι τα δεδομένα που υποβάλλετεσε αυτήν την υπηρεσία θα είναι διαθέσιμα στο εκάστοτε κοινωνικό δίκτυο και υπόκεινται στην πολιτική απορρήτου του εκάστοτε κοινωνικού δικτύου. Για το λόγο αυτό, σας συνιστούμε να διαβάσετε τις πολιτικές απορρήτου των κοινωνικών δικτύων, ώστε να λάβετε περισσότερες λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων κατά τη χρήση των υπηρεσιών τους. Θεωρούμε ότι έχουμε έννομο συμφέρον να απαντήσουμε στα αιτήματα ή τις ερωτήσεις που ενδέχεται να υποβάλετε μέσω του ανωτέρω τρόπου επικοινωνίας.

(γ) Συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα (email) όταν εγγράφεστε στο ενημερωτικό μας δελτίο (newsletter). Σκοπός την επεξεργασίας αυτής είναι η ενημέρωση των χρηστών για τις υπηρεσίες μας και η εμπορική προώθηση αυτών. Νομική βάση για την επεξεργασία των δεδομένων σας είναι η συγκατάθεσή σας, την οποία παρέχετε αποδεχόμενοι την παρούσα Πολιτική Απορρήτου. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε τη διαγραφή σας από τη λίστα αποδεκτών του ενημερωτικού μας δελτίου, κάνοντας χρήση του συνδέσμου που παρέχεται σε κάθε τέτοιο μήνυμα, ή στέλνοντας το αίτημά σας μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@carselectric.gr

Τέλος, συλλέγουμε πληροφορίες αυτόματα χρησιμοποιώντας Cookies και άλλες παρόμοιες τεχνολογίες. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη χρήση των Cookies, για τους σκοπούς επεξεργασίας, τη νομική βάση κ.α., παρακαλούμε δείτε την Πολιτική Cookies.

  1. Χρήση «Προσθέτων Κοινωνικών Δικτύων» (“Social media Plugins”)

Χρησιμοποιούμε «Πρόσθετα Κοινωνικών Δικτύων» (“Social media Plugins”) τα οποία αποτελούν προϊόντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Για παράδειγμα, έχουμε ενσωματώσει το πρόσθετο «Share» για το διαμοιρασμό περιεχομένου του Δικτυακού Τόπου σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως Facebook, Twitter, Pinterest, WhatsApp κλπ. Μπορείτε να διακρίνετε την προέλευση του εκάστοτε προσθέτου από το εμπορικό σήμα (“logo”) του κάθε παρόχου κοινωνικού δικτύου. H ενσωμάτωση προσθέτων συνεπάγεται υπό προϋποθέσεις μεταφορά δεδομένων στον εκάστοτε πάροχο υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης. Ο φυλλομετρητής σας (browser) αποστέλλει πληροφορίες στους παρόχους αυτούς όταν επισκέπτεστε τον Δικτυακό Τόπο μας. Για παράδειγμα, το Facebook χρησιμοποιεί Cookies και λαμβάνει πληροφορίες όταν επισκέπτεστε τον Δικτυακό Τόπο μας, όπως πληροφορίες για τη συσκευή σας και για τη δραστηριότητά σας, χωρίς κάποια επιπλέον ενέργεια από εσάς και αυτό συμβαίνει ανεξάρτητα από το αν έχετε λογαριασμό στο Facebook και αν έχετε συνδεθεί σε αυτόν (βλ. https://www.facebook.com/policies/cookies).

Σας ενημερώνουμε ότι δεν είμαστε υπεύθυνοι για οποιαδήποτε επακόλουθη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων λαμβάνει χώρα από τους εκάστοτε παρόχους. Η ιστοσελίδα μας καθιστά δυνατή μόνο τη μεταφορά των πληροφοριών με την ενσωμάτωση των προσθέτων και ενδέχεται να είναι συνυπεύθυνη με τους εκάστοτε παρόχους για αυτήν αποκλειστικά τη δραστηριότητα επεξεργασίας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα πρόσθετα (“Social Plugins”) παρακαλούμε ενημερωθείτε από τις Πολιτικές Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Πολιτικές Cookies των παρόχων αυτών. Ενσωματώνουμε τα πρόσθετα αυτά με σκοπό την τη βελτίωση και προώθηση της ιστοσελίδας μας και θεωρούμε πως η συνεπαγόμενη επεξεργασία δεδομένων εξυπηρετεί τα έννομα συμφέροντα της Εταιρείας μας.

  1. Σε ποιους κοινοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα;

Πρόσβαση στα δεδομένα σας έχουν αποκλειστικά:

  • Προμηθευτές της Εταιρείας που απαιτείται να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα προκειμένου να μας παρέχουν τις υπηρεσίες τους (π.χ. υπεύθυνος τεχνικής υποστήριξης του Δικτυακού Τόπου). Οι προμηθευτές αυτοί δεσμεύονται από ειδικές συμβάσεις εμπιστευτικότητας.
  • Εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι της Εταιρείας οι οποίοι απαιτείται να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας (π.χ. υπάλληλοι που απαντούν στα μηνύματα που αποστέλλετε μέσω της φόρμας επικοινωνίας). Όλοι οι υπάλληλοι της Εταιρείας που έχουν πρόσβαση σε δεδομένα πελατών δεσμεύονται από ειδικές συμβάσεις εμπιστευτικότητας.
  • Τρίτοι πάροχοι που τοποθετούν Cookies. Ορισμένα Cookies τοποθετούνται από τρίτα μέρη που συνεργάζονται μαζί μας παρέχοντας τις υπηρεσίες τους. Συνεπώς, οι συνεργάτες αυτοί έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες που συλλέγονται με τη χρήση των τεχνολογιών αυτών (Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την Πολιτική Cookies).
  • Πάροχοι κοινωνικών δικτύων όσον αφορά τα ανωτέρω «Πρόσθετα Κοινωνικών Δικτύων» (“Third-party Plugins”)
  1. Ποιος είναι ο χρόνος αποθήκευσης των προσωπικών σας δεδομένων;

Διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο χρόνο απαιτείται ανάλογα με τον σκοπό της επεξεργασίας. Όταν δεν είναι πλέον απαραίτητα, τα διαγράφουμε με ασφάλεια. Στην περίπτωση που επικοινωνείτε μαζί μας είτε μέσω της φόρμας επικοινωνίας είτε μέσω κοινωνικού δικτύου, τα δεδομένα σας τηρούνται για το διάστημα που απαιτείται για τη διεκπεραίωση του αιτήματος επικοινωνίας σας. Όταν εγγράφεστε στο Newsletter, τα προσωπικά σας δεδομένα διατηρούνται μέχρι τη διαγραφή σας από τη λίστα παραληπτών.

  1. Διαβίβαση Δεδομένων εκτός ΕΟΧ

Τα προσωπικά σας δεδομένα αποθηκεύονται στους διακομιστές της Εταιρείας εντός Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) και δεν διαβιβάζονται εκτός αυτού. Ωστόσο, κάποια Cookies τοποθετούνται από συνεργάτες μας (τρίτους παρόχους) οι οποίοι μας παρέχουν τις υπηρεσίες τους και για λόγους αποτελεσματικότητας, ορισμένοι διακομιστές των συνεργατών μας ενδέχεται να βρίσκονται εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ). Συνεπώς, πληροφορίες που συλλέγονται με τη χρήση Cookies ενδέχεται να μεταφερθούν εκτός ΕΟΧ. Σας διαβεβαιώνουμε ότι οι πληροφορίες αυτές διαβιβάζονται με επαρκείς εγγυήσεις και με απόλυτη ασφάλεια. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Cookies, παρακαλούμε επισκεφτείτε την Πολιτική Cookies του Δικτυακού Τόπου.

  1. Μέτρα Ασφαλείας

Επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας ανά πάσα στιγμή με απόλυτα εμπιστευτικό τρόπο και διατηρούμε το υποχρεωτικό καθήκον απορρήτου όσον αφορά τα εν λόγω δεδομένα, σύμφωνα με τις διατάξεις που ορίζονται στους ισχύοντες κανονισμούς. Για το σκοπό αυτό υιοθετούμε μέτρα τεχνικού και οργανωτικού χαρακτήρα (π.χ. firewalls, antivirus software) προκειμένου να εγγυηθούμε την ασφάλεια των δεδομένων σας και να αποτρέψουμε τυχόν αλλοίωση, απώλεια, επεξεργασία ή παράνομη πρόσβαση, βασιζόμενοι στην κατάσταση της τεχνολογίας, τη φύση των αποθηκευμένων δεδομένων και τους κινδύνους στους οποίους εκτίθενται.

  1. Σύνδεση με δικτυακούς τόπους τρίτων

Ο Δικτυακός Τόπος ενδέχεται να διαθέτει συνδέσμους (links), υπερσυνδέσμους (hyperlinks), παράθυρα (banners) ή πεδία (tabs) κάνοντας κλικ στα οποία θα οδηγηθείτε σε δικτυακούς τόπους τρίτων. Παρακαλούμε ενημερωθείτε για την Πολιτική Απορρήτου αυτών των δικτυακών τόπων, καθώς η Εταιρεία δεν είναι υπεύθυνη για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων που διενεργείται σε αυτούς.

  1. Ποια είναι τα δικαιώματά σας;

Αναλαμβάνουμε να κρατήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα εμπιστευτικά και να διασφαλίσουμε ότι μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας οποιαδήποτε χρονική στιγμή δωρεάν αποστέλλοντας email στη διεύθυνση info@carselectric.gr Συγκεκριμένα, έχετε τα ακόλουθα δικαιώματα:

  • Να λάβετε επιβεβαίωση σχετικά με το κατά πόσον υποβάλλονται σε επεξεργασία τα προσωπικά σας δεδομένα ή όχι και να ζητήσετε πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα που τηρούμε,
  • Να διορθώσετε τυχόν ανακριβή ή ελλιπή δεδομένα,
  • Να ζητήσετε να διαγράψουμε τα προσωπικά σας δεδομένα στο βαθμό που δεν είναι πλέον απαραίτητα για τον σκοπό για τον οποίο πρέπει να συνεχίσουμε να τα επεξεργαζόμαστε, όπως έχουμε εξηγήσει παραπάνω, ή όταν δεν επιτρέπεται πλέον νόμιμα να τα επεξεργαζόμαστε.
  • Να ζητήσετε να περιορίσουμε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, κάτι που συνεπάγεται ότι σε ορισμένες περιπτώσεις μπορείτε να μας ζητήσετε να αναστείλουμε προσωρινά την επεξεργασία των δεδομένων ή να τα διατηρήσουμε περισσότερο από το απαραίτητο.
  • Εάν μας έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας να επεξεργαστούμε τα δεδομένα σας, έχετε επίσης το δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή. Στην περίπτωση που ανακαλέσετε την συγκατάθεσή σας, αυτό δεν θα επηρεάσει την νομιμότητα της επεξεργασίας που έχει ήδη συντελεστεί.
  • Να ζητήσετε τη φορητότητα των προσωπικών σας δεδομένων.

Τέλος, έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενώπιον της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (https://www.dpa.gr/) εάν πιστεύετε ότι έχουν παραβιαστεί τα δικαιώματά σας.

  1. Αλλαγές στην Πολιτική Απορρήτου

Ενδέχεται να τροποποιήσουμε τις πληροφορίες που περιέχονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου όταν το θεωρούμε απαραίτητο. Εάν το πράξουμε, θα σας ειδοποιήσουμε με διάφορες διαδικασίες μέσω του Δικτυακού Τόπου. Σε κάθε περίπτωση, σας προτείνουμε να ανατρέχετε σε αυτήν την Πολιτική Απορρήτου κατά καιρούς σε περίπτωση που γίνουν μικρές αλλαγές. Θα αλλάξουμε επίσης την ημερομηνία “Τελευταίας ενημέρωσης” στην αρχή αυτής της Πολιτικής Απορρήτου. Τυχόν αλλαγές που κάνουμε στην Πολιτική Απορρήτου θα ισχύουν από την ημερομηνία “Τελευταίας ενημέρωσης” και θα αντικαθιστούν τυχόν προγενέστερες Πολιτικές Απορρήτου.

  1. Επικοινωνία

Εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες ή παρατηρήσεις σχετικά με την προστασία των δεδομένων σας, παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, αποστέλλοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση info@carselectric.gr

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!