Honda: Λανσάρει το υβριδικό Prelude

Το νέο Prelude, το έκτο κατά σειρά μοντέλο της Honda στην Ευρώπη, βασίζεται, όπως είναι προφανές, στο υβριδικό Civic

Ακούστε το άρθρο

Το νέο Prelude, το έκτο κατά σειρά μοντέλο της Honda στην Ευρώπη, «ακουμπάει» όπως φαίνεται, στο υβριδικό Civic κάνοντας την επανεμφάνισή του, σχεδόν δύο δεκαετίες μετά.

Honda: Λανσάρει το υβριδικό Prelude

Σχεδιαστικά, το νέο Prelude θα έρθει με ένα μακρύ καπό με έντονη κλίση και προβολείς που είναι ενσωματωμένοι στη μάσκα. Θα «φοράει» ζάντες των 20 ιντσών και θα «στολίζεται» με μερικές χαρακτηριστικές υβριδικές πινελιές, όπως η μικρή μπλε λωρίδα στο μπροστινό άκρο του εμπρός προφυλακτήρα, που θα μαρτυρά τον χαρακτήρα του συστήματος κίνησης.

Honda: Λανσάρει το υβριδικό Prelude

Από τις πρώτες πληροφορίες,  θα χρησιμοποιεί μια παραλλαγή του υβριδικού συστήματος βενζίνης e:HEV του Civic, το οποίο συνδυάζει έναν κινητήρα βενζίνης 2,0 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρες. Το νέο κουπέ της Honda, αναμένεται να χρησιμοποιεί σε μεγάλο βαθμό το ίδιο πλαίσιο με το Civic και εμπρός ανάρτηση που θα διαθέτει διπλά ψαλίδια.

Honda: Λανσάρει το υβριδικό PreludeHonda: Λανσάρει το υβριδικό Prelude

Εσωτερικά,  ένα σύστημα δύο οθονών με διαγώνιο 9 και 10 ίντσες, θα δεσπόζει στην καμπίνα του νέου ιαπωνικού κουπέ, που αναμένεται να αποκαλυφθεί στην τελική του μορφή μέσα στο 2025.

Honda: Λανσάρει το υβριδικό Prelude

Όπως δηλώνουν χαρακτηριστικά σήμερα οι ιθύνοντες της Honda: «Το νέο Prelude σηματοδοτεί το τελευταίο κεφάλαιο της διαρκώς εξελισσόμενης υβριδικής μας ιστορίας διατηρώντας το σπορ DNA του και συνδυάζοντας τέλεια την αποδοτικότητα και τα περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης με μια συναρπαστική εμπειρία πίσω από το τιμόνι».

 

 

abb_img