Amazon: 15.000 ηλεκτρικά φορτηγά παράδοσης σε υπηρεσία

Η Amazon σχεδιάζει τώρα να ηλεκτροδοτήσει πλήρως τον στόλο των φορτηγών παράδοσης της, με αριθμό άνω των 100.000 έως το 2030

Ακούστε το άρθρο

Όταν η Amazon συνίδρυσε το The Climate Pledge το 2019, ανακοίνωσε τα σχέδιά της να κυκλοφορήσει περισσότερα από 100.000 ηλεκτρικά φορτηγά παράδοσης μέχρι το 2040. Πέντε χρόνια αργότερα, η εταιρεία που «έχτισε» ο Mr. Μπέζος, μόλις ξεπέρασε το ορόσημο των 15.000 EV.

Η Amazon συνεργάστηκε περίφημα με τη Rivian, ρίχνοντας αρκετά χρήματα, σε μια ιδέα που εκείνη την εποχή ήταν κάτι περισσότερο από ένα σχέδιο στα χαρτιά. Λιγότερο από τρία χρόνια μετά, τα φορτηγά ήταν στο δρόμο.

Amazon: 15.000 ηλεκτρικά φορτηγά παράδοσης σε υπηρεσία

Είναι δύσκολο να αμφισβητήσεις την επιτυχία τους. Μέχρι σήμερα, τα βαν της Amazon από τη Rivian έχουν παραδώσει περισσότερα από 800 εκατομμύρια πακέτα σε πελάτες στις ΗΠΑ . Και η Amazon, προς τιμήν της, μεγάλωσε το χρονοδιάγραμμα.

Η εταιρεία σχεδιάζει τώρα να ηλεκτροδοτήσει πλήρως τον στόλο των φορτηγών παράδοσης με αριθμό άνω των 100.000 έως το 2030, δέκα χρόνια πριν από τον αρχικό στόχο.

«Η Έκθεσή μας για την Αειφορία για το 2024 υπογραμμίζει την ακλόνητη δέσμευσή μας για την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών άνθρακα έως το 2040», δηλώνει ο Andy Jassy, ​​Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon. «Τα ηλεκτρικά οχήματα παίζουν κεντρικό ρόλο στη στρατηγική μας».

Amazon: 15.000 ηλεκτρικά φορτηγά παράδοσης σε υπηρεσία

Τον Μάιο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι είχε τοποθετήσει έναν αριθμό πλήρως ηλεκτρικών ημιφορτηγών Volvo, για τις μεταφορές εμπορευμάτων από την Καλιφόρνια. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η διατήρηση όλων αυτών των ηλεκτρικών οχημάτων απαιτεί μαζική επένδυση σε υποδομές για να συμβαδίσει με τη μαζική επένδυση σε οχήματα.

Για το σκοπό αυτό, η Amazon έχει εγκαταστήσει περισσότερους από 17.000 φορτιστές σε περισσότερους από 120 σταθμούς παράδοσης στις ΗΠΑ. Η εταιρεία διερευνά και άλλες λύσεις ηλεκτρικών μεταφορών, όπως ηλεκτρικά ποδήλατα και drones, για να προωθήσει ακόμη περισσότερο τις προσπάθειές της για αειφορία.

Πηγή: Amazon.com

abb_img