Volvo Car Hellas: Με 44% άνοδο τα έσοδα το 2023

Μεγάλη άνοδο παρουσίασε ο τζίρος της Volvo Car Hellas για το 2023, φτάνοντας τα 119,36 εκατομμύρια ευρώ έναντι των 83 εκατομμυρίων του 2022!

Ακούστε το άρθρο

Η πορεία της εταιρείας, εδώ και αρκετό καιρό, είναι σταθερά ανοδική καθώς ανήκει σε έναν πολυεθνικό όμιλο, με σημαντικές συνολικές πωλήσεις, αλλά και δεδομένη εμπειρία στο παγκόσμιο «οικονομικό γίγνεσθαι». Οι  προβλέψεις των ειδικών, διαβλέπουν πως η μελλοντική πορεία και εξέλιξη της εταιρείας, θα συνεχίσει στα ικανοποιητικά επίπεδα εσόδων από τις πωλήσεις, που χαρακτηρίζουν την Volvo Car Hellas όλα αυτά τα χρόνια.

Περισσότερο μάλλον τώρα, που ανέλαβε το «τιμόνι» της ελληνικής αντιπροσωπείας η Jovana Jovic (Γιοβάνα Γιόβιτς), η οποία έχει θέση ακόμα υψηλότερους στόχους για την θέση της Volvo στην ελληνική αγορά. Όπως δήλωσε η ίδια: «Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη με την ανάληψη των νέων καθηκόντων μου, προσβλέπω στη στενή συνεργασία με το Επίσημο Δίκτυο της Volvo, ώστε, μαζί με την έμπειρη ομάδα της Volvo Car Hellas και με βάση τα ήδη εξαιρετικά αποτελέσματα της περσινής χρονιάς, να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τη θέση της εταιρείας στην ελληνική αγορά».

Η Jovana Jovic (Γιοβάνα Γιόβιτς) είναι η νέα διευθύνουσα σύμβουλος της Volvo Car Hellas

Όσον αφορά την πετυχημένη πορεία της εταιρείας για τον καταγεγραμμένο τζίρο του 2023, με την γλώσσα των αριθμών πάντα, το κόστος για τα πωληθέντα αυτοκίνητα ανήλθε σε 102,75 εκατομμύρια ευρώ για το 2023, έναντι των 72,3 εκατομμυρίων για το 2022. Αυτό λοιπόν είχε σαν αποτέλεσμα, ένα μικτό κέρδος της τάξης των 16,6 εκατομμυρίων ευρώ, από τα 10,7 εκατομμύρια του 2022.

«Το υψηλότερο ποσοστό Μικτού Κέρδους, προέρχεται αφενός από τη μεταβολή των μικτών πωλήσεων, λόγω της ύπαρξης νέων μοντέλων, τη δυναμική και την νέα τιμολογιακή πολιτική, καθώς και τον πρωτοποριακό τρόπο προώθησης που εφαρμόζει ο όμιλος Volvo», τονίζεται από το έμπειρο οικονομικό «επιτελείο» της Volvo Car Hellas.

Όσον αφορά το 2024, η εταιρεία προβλέπει μείωση στον κύκλο εργασιών. «Παρά ταύτα, επειδή το γενικότερο περιβάλλον τόσο σε μακροοικονομικό επίπεδο, όσο και στην αγορά δραστηριοποίησης της εταιρείας έχει γίνει ευμετάβλητο, τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, η διοίκηση παρακολουθεί με προσοχή τις παγκόσμιες συνθήκες και λαμβάνει τα πρέποντα μέτρα» αναφέρεται επίσης στην οικονομική έκθεση της Volvo Car Hellas.

abb_img