Leapmotor: Έφερε την πρώτη παρτίδα EVs στην Ευρώπη

Η αποστολή των Leapmotor C10 και T03 στην Ευρώπη, είναι μια στιγμή ορόσημο στη συνεργασία μεταξύ της Stellantis και της Leapmotor

Ακούστε το άρθρο

Η Leapmotor International, μια κοινοπραξία μεταξύ της Stellantis και της Leapmotor με ποσοστά συμμετοχής 51/49, ξεκίνησε να εξάγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Κίνα στην Ευρώπη. Η πρώτη παρτίδα αποτελείται από δύο μοντέλα, το αυτοκίνητο πόλης T03 και το μεσαίου μεγέθους SUV C10.

Η Leapmotor International απέστειλε τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το λιμάνι της Σαγκάης. Προμηθεύεται τα T03 και C10 από το εργοστάσιο της Leapmotor στο Jinhua (επαρχία Zhejiang), σχεδόν 400 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του λιμανιού της Σαγκάης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής κυβέρνησης Jinhua , αυτό το εργοστάσιο έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα 120.000 οχημάτων.

«Η αποστολή των οχημάτων Leapmotor C10 και T03 στην Ευρώπη αυτόν τον μήνα, είναι μια στιγμή ορόσημο στη συνεργασία μεταξύ της Stellantis και της Leapmotor», δήλωσε ο Carlos Tavares, Διευθύνων Σύμβουλος της Stellantis. Ο Zhu Jiangming, Ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Leapmotor υπολογίζει στα πρώτα ηλεκτρικά οχήματα, που θέτουν ισχυρά θεμέλια στις διεθνείς αγορές.

«Από την αρχή, τα μοντέλα C10 και T03 έχουν σχεδιαστεί για να πληρούν τα υψηλά πρότυπα των παγκόσμιων πελατών και είμαστε βέβαιοι ότι η συνεργασία μεταξύ της Stellantis και της Leapmotor θα οδηγήσει σε σημαντική ανάπτυξη και για τις δύο εταιρείες», είπε.

 Leapmotor: Λανσάρει την πρώτη παρτίδα EVs στην Ευρώπη

Η Leapmotor International δεν αποκάλυψε την ποσότητα της πρώτης παρτίδας. Ωστόσο, μόλις την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης της Stellantis για τα κέρδη, ο Tavares είπε ότι η πρώτη αποστολή αποτελείται από 800 αυτοκίνητα. Μία από τις εικόνες που μοιράστηκε η Leapmotor στη σελίδα της στο Weibo, δείχνει 250 από αυτά τα αυτοκίνητα σταθμευμένα δίπλα στο πλοίο Viking Queen, τον καθορισμένο μεταφορέα οχημάτων.

Από τον Σεπτέμβριο, η Leapmotor International θα πουλά τα T03 και C10 σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες. Έως το 2026, η εταιρεία στοχεύει να δημιουργήσει 500 σημεία πώλησης  και θα χρησιμοποιήσει το τοπικό δίκτυο διανομής της Stellantis, για να πετύχει αυτόν τον στόχο.

 Leapmotor: Λανσάρει την πρώτη παρτίδα EVs στην Ευρώπη

Προηγουμένως, οι αναφορές ανέφεραν ότι η Leapmotor International θα προμηθευτεί το T03 για τις ευρωπαϊκές αγορές από το εργοστάσιο της Stellantis στο Tychy της Πολωνίας. Στην πραγματικότητα, ο Tavares είπε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για τα κέρδη του α’ εξαμήνου του 2024 της Stellantis, ότι η κοινοπραξία έχει ήδη αποφασίσει πολλά εργοστάσια συναρμολόγησης οχημάτων στην Ευρώπη, για να παρακάμψει τους δασμούς.

Η Leapmotor International σχεδιάζει να λανσάρει τουλάχιστον ένα μοντέλο κάθε χρόνο μεταξύ 2025 και 2027. Στο τέλος του 2024, η εταιρεία θα εισβάλει στη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Ασία-Ειρηνικό και τη Νότια Αμερική.

Σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση , αρχικά κοιτάζει την Τουρκία, το Ισραήλ και τις γαλλικές υπερπόντιες χώρες στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ταϊλάνδη, τη Μαλαισία στην Ασία-Ειρηνικό, τη Βραζιλία και τη Χιλή στη Νότια Αμερική. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει το ενδεχόμενο να λανσάρει αυτοκίνητα και στη Νότια Κορέα.

Πηγή: weibo.com , stellantis.com

 

abb_img