Monarch Tractor: Φτιάχνει αυτόνομο ηλεκτρικό τρακτέρ

Το επαναστατικό τρακτέρ Monarch MK-V μπορεί να εκτελέσει προγραμματισμένες εργασίες και να ρυθμίζει αυτόματα τον εξοπλισμό του ανάλογα με την εργασία που πρέπει να εκτελέσει

Ακούστε το άρθρο

Η Monarch Tractor, ολοκλήρωσε έναν κύκλο χρηματοδότησης της σειράς C και εξασφάλισε 133 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (περίπου 123 εκατομμύρια ευρώ) από επενδυτές. Η αμερικανική εταιρεία κατασκευάζει το ηλεκτρικό τρακτέρ MK-V, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει προαιρετικά και χωρίς οδηγό.

Τα κεφάλαια της Series C, θα υποστηρίξουν την περαιτέρω ανάπτυξη της πλατφόρμας διαχείρισης αγροκτημάτων WingspanAI της Monarch Tractor που βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη και θα επιταχύνουν την επέκταση της επιχειρησιακής παρουσίας της εταιρείας στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό.

Η Monarch λέει ότι αυτή η εισφορά κεφαλαίου θα πρέπει επίσης να ανοίξει το δρόμο προς την κερδοφορία. Μέχρι σήμερα, έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 220 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές.

Το Monarch MK-V μπορεί να εκτελέσει προγραμματισμένες εργασίες διευκολύνοντας έτσι τον ιδιοκτήτη του να ασχοληθεί με άλλες εργασίες.  Διαθέτει επίσης μια λειτουργία που επιτρέπει στο τρακτέρ να ακολουθεί ένα άλλο τρακτέρ. Συλλέγει δεδομένα συγκομιδής και μπορεί να αναλύσει τα δεδομένα αισθητήρων και τις εικόνες βίντεο του γεωργικού εξοπλισμού. Έτσι, οι ρυθμίσεις του τελευταίου, μπορούν να προσαρμοστούν σε πραγματικό χρόνο.

Η Monarch κυκλοφόρησε το ηλεκτρικό τρακτέρ MK-V πριν από λιγότερο από δύο χρόνια. Ο κατασκευαστής λέει ότι έχει κατασκευάσει περισσότερα από 400 ηλεκτρικά τρακτέρ από τότε, «με αποτέλεσμα 850 τόνους επιβλαβών εκπομπών CO2 λιγότερους, που αντισταθμίζονται με 42.000 ώρες λειτουργίας των τρακτέρ».

Τα οχήματα χρησιμοποιούνται για διάφορους γεωργικούς σκοπούς, όπως αμπελώνες, τυροκομεία, οπωρώνες και διαχείριση γης. Επιπλέον, η Monarch δηλώνει ότι έχει πελάτες σε δώδεκα πολιτείες των ΗΠΑ και σε τρεις ακόμη χώρες.

Πηγή: monarchtractor.com

abb_img