Tata Motors: Ινδική επέλαση στα EVs με τιμές από 8.929 €

Η Tata Motors έχει γίνει ένας μεγάλος παίκτης στην κατηγορία επιβατικών αυτοκινήτων της Ινδίας τα τελευταία χρόνια

Ακούστε το άρθρο

Ο ιδιοκτήτης της JLR, Tata Motors, θα μπορούσε να λανσάρει τα φθηνά ηλεκτρικά της οχήματα στις ανεπτυγμένες χώρες. Στη διαδικασία αυτή, η ινδική αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να βασιστεί στην απροθυμία της Δύσης, έναντι των κινεζικών ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Tata Motors έχει γίνει ένας μεγάλος παίκτης στην κατηγορία επιβατικών αυτοκινήτων της Ινδίας τα τελευταία χρόνια και διερευνά τις παγκόσμιες αγορές, για περαιτέρω ανάπτυξη. Σε μια συνέντευξη στο ινδικό επιχειρηματικό έντυπο NDTV Profit πρόσφατα, ο Shailesh Chandra είπε ότι η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει τα προϊόντα της, σε παγκόσμιο επίπεδο και «το εξετάζει ενεργά».

Tata Motors: Δυναμική είσοδο στα EVs με φθηνές τιμές

Ο Chandra είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Tata Motors Passenger Vehicles (TMPV) και της Tata Passenger Electric Mobility (TPEM) και οι δύο θυγατρικές της Tata Motors όπως και η JLR. Συγκεκριμένα είπε «Τα περισσότερα από τα ηλεκτρικά οχήματα στις ανεπτυγμένες χώρες, πωλούνται πάνω από 28.000 €. Αυτήν τη στιγμή, τα προϊόντα που βλέπετε στο χαρτοφυλάκιό μας κοστίζουν λιγότερο από 28.000 €, όλα προϊόντα παγκόσμιας κλάσης. Και επενδύουμε πολύ χρόνο στην τεχνολογία, οπότε βλέπω ξεκάθαρα μια ευκαιρία».

Tata Motors: Δυναμική είσοδο στα EVs με φθηνές τιμές
Shailesh Chandra, managing director of Tata Motors’ PV and EV businesses

Αμέσως μετά την αναγνώριση της ευκαιρίας των ηλεκτρικών οχημάτων χαμηλού κόστους στις ανεπτυγμένες χώρες, ο Chandra είπε ότι η Tata Motors δεν θα εξαρτηθεί πάρα πολύ από αυτά, ούτε θα τα θεωρούσε βασικό μέρος της στρατηγικής της. Η εταιρεία είναι προσεκτική λόγω των εμπορικών φραγμών που έχουν επιβάλει οι παγκόσμιες αγορές, πρόσθεσε ο Chandra. Αυτό ήταν πιθανώς μια αναφορά στις πρόσφατες εξελίξεις, όπως ο τετραπλασιασμός του δασμολογικού συντελεστή στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα και η επιβολή αντισταθμιστικού δασμού από την ΕΕ, στην ίδια κατηγορία οχημάτων.

Tata Motors: Δυναμική είσοδο στα EVs με φθηνές τιμές

Όταν το NDTV Profit πίεσε την Tata Motors να επιβεβαιώσει εάν έχει έρθει η ώρα να γίνει παγκόσμια η εταιρεία, ο Chandra είπε ότι η εταιρεία εξετάζει την ευκαιρία και ελπίζει να οριστικοποιήσει τη διεθνή στρατηγική σε λίγους μήνες. Επί του παρόντος, η ινδική αυτοκινητοβιομηχανία πουλά το αυτοκίνητο πόλης Tata Tiago.ev, το micro-SUV Tata Punch.ev, το μικρό σεντάν Tata Tigor.ev και το μικρό SUV Tata Nexon.ev μέσω της TPEM. Οι τιμές αυτών των EV, ξεκινούν από μόλις από 8.929 €, 12.282 €, 13.959 € και 16.194 €  αντίστοιχα.

Tata Motors: Δυναμική είσοδο στα EVs με φθηνές τιμές

Η Tata Motors σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα μικρό SUV-κουπέ Tata Curvv.ev και ένα συμπαγές SUV Tata Harrier.ev στην εγχώρια αγορά έως τον Μάρτιο του 2025. Μεταξύ Απριλίου 2025 και Μαρτίου 2026, η εταιρεία σκοπεύει να κυκλοφορήσει το Tata Sierra.ev, ένα SUV μεταξύ του Tata Nexon.ev και του Tata Harrier.ev. Θα κυκλοφορήσει επίσης το πρώτο μοντέλο παραγωγής από τη σειρά Tata Avinya EV, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Tata Motors: Δυναμική είσοδο στα EVs με φθηνές τιμές

Η Tata Motors θα μπορούσε να αρχίσει να πουλά EV παγκοσμίως ξεκινώντας με τη σειρά Tata Avinya, η οποία θα περιλαμβάνει SUV και MPV. Αυτά τα μοντέλα θα τοποθετηθούν σε μια έκδοση της προηγμένης πλατφόρμας Electrified Modular Architecture (EMA) της JLR και ενδέχεται να προσφέρουν πολύ υψηλότερα επίπεδα φινέτσας, απόδοσης και ποιότητας, από οποιοδήποτε άλλο Tata EV μέχρι σήμερα.

Πηγή: ndtv.com , tatamotors.com

 

abb_img