Group1: Παρουσιάζει μπαταρία με βάση το κάλιο

Οι μπαταρίες 18650 της Group1 χρησιμοποιούν εμπορικές ανόδους γραφίτη, διαχωριστές και συνθέσεις ηλεκτρολυτών

Ακούστε το άρθρο

Η εταιρεία ανάπτυξης μπαταριών Group1 με έδρα το Τέξας, η οποία ιδρύθηκε το 2021, παρουσιάζει την πρώτη μπαταρία ιόντων καλίου (KIB), με τη μορφή κυλινδρικής μπαταρίας κυψέλης 18650.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η τεχνολογία KIB του Group1 προσφέρει μια βιώσιμη, αποτελεσματική και οικονομικά αποδοτική λύση, που δεν περιέχει κρίσιμα ορυκτά όπως το νικέλιο, το κοβάλτιο, τον χαλκό και το λίθιο. Μπορεί να ενσωματωθεί απρόσκοπτα στις υπάρχουσες διαδικασίες LIB. Τα αρχικά δείγματα αποστέλλονται σε βασικούς OEM και κατασκευαστές κυψελών.

Η νέα μπαταρία KIB παρουσιάστηκε στο 14ο ετήσιο Συνέδριο Beyond Lithium στο Εθνικό Εργαστήριο Oak Ridge. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε την πρώτη στον κόσμο μπαταρία ιόντων καλίου 18650», δήλωσε ο Alexander Girau, Διευθύνων Σύμβουλος του Group1.

«Αυτή η καινοτομία αντιπροσωπεύει χρόνια αφοσιωμένης έρευνας και ανάπτυξης προϊόντων. Διανέμοντας δείγματα στους συνεργάτες μας μεταξύ των OEM Tier 1 και των κατασκευαστών κυψελών, ανοίγουμε το δρόμο για την ευρεία υιοθέτηση αυτής της μετασχηματιστικής τεχνολογίας».

Η μορφή κυψέλης μπαταρίας 18650 είναι η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη αυτή τη στιγμή. Οι μπαταρίες 18650 της Group1 χρησιμοποιούν εμπορικές ανόδους γραφίτη, διαχωριστές και συνθέσεις ηλεκτρολυτών, που αποτελούνται από εξαρτήματα εμπορικής προέλευσης.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι προσφέρουν ανώτερη διάρκεια ζωής και εξαιρετική ικανότητα εκφόρτισης και λειτουργούν στα 3,7V. Η κυκλοφορία του προϊόντος υπερβαίνει τις αρχικές προσδοκίες απόδοσης και δείχνει μια πρακτική διαδρομή για την επίτευξη βαρυμετρικής πυκνότητας ενέργειας 160-180 Wh/kg, η οποία είναι στάνταρ για το LFP-LIB.

Η Group1 ιδρύθηκε το 2021, εδρεύει στο Ώστιν του Τέξας και θεωρεί τον εαυτό της «στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας μπαταριών ιόντων καλίου». Η εταιρεία βασίζεται στην κληρονομιά του νομπελίστα καθηγητή JB Goodenough και το Group1 εστιάζει στη δημιουργία βιώσιμων λύσεων αποθήκευσης ενέργειας υψηλής απόδοσης. Η Goodenough συνεργάστηκε επίσης με την SK Innovation στην τεχνολογία μπαταριών το 2020.

Πηγή: prnewswire.com , group1.ai

abb_img