Η ScottishPower εγκαινιάζει την πρωτοβουλία φόρτισης σπιτιού

Το νέο σχήμα «EV Optimise» της ScottishPower έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί ως πρόσθετο, σε επιλέξιμα υπάρχοντα τιμολόγια

Ακούστε το άρθρο

Το πρόσθετο EV Optimize της εταιρείας πράσινης ενέργειας, επιτρέπει στους πελάτες να επιλέξουν την έξυπνη φόρτιση του οχήματός τους στο σπίτι τους, τη στιγμή που η ζήτηση στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου είναι χαμηλή, με αποτέλεσμα να εξοικονομούν χρήματα στον λογαριασμό τους.

Το νέο σχήμα «EV Optimise» της ScottishPower έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί ως πρόσθετο, σε επιλέξιμα υπάρχοντα τιμολόγια ScottishPower. Η εταιρεία ηλεκτρισμού εξηγεί ότι η πρωτοβουλία ωφελεί τους πελάτες με μηνιαία πίστωση στον λογαριασμό ρεύματος, σε αντάλλαγμα να επιτρέψει στην ScottishPower να διαχειρίζεται εξ αποστάσεως τη φόρτιση του αυτοκινήτου τους, στο ιδιωτικό τους σπίτι.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το EV Optimize θα επιτρέπει στους πελάτες να φορτίζουν τα ηλεκτρικά τους οχήματά τους για «μόλις 2 p ανά μίλι». Η βάση πελατών της ScottishPowers περιλαμβάνει σήμερα πάνω από 10.000 πελάτες EV και η εταιρεία έχει εγκαταστήσει πάνω από 4.000 σταθμούς φόρτισης στο σπίτι μέχρι στιγμής. Η εταιρεία αναφέρει επίσης τρέχοντα στοιχεία που υποστηρίζουν ότι περίπου το 20 τοις εκατό των νέων αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ηλεκτρικά, γεγονός που υποδηλώνει αυξανόμενη ζήτηση.

«Θέλουμε να κάνουμε τη μετάβαση στα EVs όσο το δυνατόν πιο εύκολη και να διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες μας μπορούν να συνεχίσουν να επωφελούνται από την κατοχή ή τη μίσθωση ενός οχήματος χαμηλών εκπομπών άνθρακα», δήλωσε ο Andy Mouat, Επικεφαλής Smart Mobility της ScottishPower, προσθέτοντας: «Όχι Μόνο οι πελάτες μας που οδηγούν EV μειώνουν τους λογαριασμούς τους και το δικό τους αποτύπωμα άνθρακα, αλλά μας βοηθούν επίσης να υποστηρίξουμε το ταξίδι απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές του Ηνωμένου Βασιλείου».

Στις αρχές του τρέχοντος έτους, η ScottishPower ανακοίνωσε μια συνεργασία με τη ZeroAvia για να εργαστεί για την ανάπτυξη προμήθειας υδρογόνου, σε βασικές τοποθεσίες αεροδρομίων, για την απελευθέρωση των ανθρακούχων εκπομπών στον αεροπορικό τομέα και τον Απρίλιο του 2023, η ScottishPower ανακοίνωσε μια συνεργασία με την HiTrans για την επέκταση της υποδομής φόρτισης.

Πηγή: scottishpower.com

abb_img