Η Hyundai Genesis στο Le Mans με το Radical Hybrid Hypercar

Η Hyundai σχεδιάζει να εισέλθει στην κορυφαία κατηγορία των αγώνων αντοχής, με ένα νέο υπεραυτοκίνητο το Le Mans Daytona h (LMDh)

Ακούστε το άρθρο

Η πολυτελής αυτοκινητοβιομηχανία αναμένεται να χρησιμοποιεί πλαίσιο που προέρχεται από τη γαλλική εταιρεία Oreca. Η Hyundai Motorsport έχει αναλάβει την ανάπτυξη του κινητήρα εσωτερικής καύσης του αυτοκινήτου. Αυτό το συναρπαστικό νέο hypercar, θα μπορούσε να είναι έτοιμο να ξεκινήσει να αγωνίζεται ήδη από το 2026.

Η Hyundai σχεδιάζει να εισέλθει στην κορυφαία κατηγορία των αγώνων αντοχής, με ένα νέο υπεραυτοκίνητο το Le Mans Daytona h (LMDh) μέσω της θυγατρικής της, Genesis. Θα ανταγωνιστεί με αντιπάλους όπως BMW, Cadillac, Porsche και Lamborghini.

Σε αντίθεση με τα μοντέλα Le Mans Hypercar (LMH) που κατασκευάζονται από την αρχή, αυτά που δημιουργούνται σύμφωνα με το σύνολο κανόνων LMDh, πρέπει να χρησιμοποιούν ένα πλαίσιο προδιαγραφών από τις Dallara, Ligiera, Multimatic ή Oreca. Χρησιμοποιούν επίσης ένα κοινό κιβώτιο ταχυτήτων από την Xtrac, με ενσωματωμένη γεννήτρια κινητήρα Bosch και μπαταρίες της Williams. Τα αυτοκίνητα LMH και LMDh διαγωνίζονται μεταξύ τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής και στο Πρωτάθλημα SportsCar IMSA.

Η Genesis θα αγωνιστεί στο Le Mans με το Radical Hybrid Hypercar

Η ανακοίνωση της κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας για τα σχέδιά της για αγώνες αντοχής, περιοριζόταν σε λίγες προτάσεις και δεν διέθετε πολλές σημαντικές λεπτομέρειες. Ωστόσο, γίνεται κατανοητό, ότι έχει εξασφαλιστεί μια συνεργασία με την Oreca, για τον σχεδιασμό και την κατασκευή του νέου hypercar, αναφέρει η Motorsport . Η Hyundai Motorsport θα αναπτύξει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης.

«Έχουμε αναλύσει προσεκτικά το LMDh και βρήκαμε ότι είναι μια φυσική εφαρμογή για τις φιλοδοξίες μας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και μια πολύτιμη πλατφόρμα για την ανάπτυξη μελλοντικών τεχνολογιών κινητικότητας για αυτοκίνητα δρόμου», είπε η εταιρεία. «Οι αγώνες αντοχής, παρουσιάζουν μια απαράμιλλη ευκαιρία να αναδείξουμε την τεχνολογία αιχμής, τη σχεδιαστική φιλοσοφία και τον χαρακτήρα της Genesis, με γνώμονα τις επιδόσεις σε έναν εξαιρετικά ανταγωνιστικό στίβο. Αυτό το έργο, είναι μέρος του ευρύτερου οράματός μας για το μέλλον της κινητικότητας».

Η Genesis θα αγωνιστεί στο Le Mans με το Radical Hybrid Hypercar

Το νέο υπεραυτοκίνητο Genesis, θα μπορούσε να ξεκινήσει να διαγωνίζεται ήδη από το 2026, αν και δεν έχει καθοριστεί ημερομηνία. Εκτός από τη μάχη με τα Acura, BMW, Cadillac, Porsche, Alpine και Lamborghini σύμφωνα με τους κανονισμούς LMDh, το αυτοκίνητο θα αγωνιστεί με συμμετέχοντες από Toyota, Glickenhaus, Peugeot, Ferrari, Vanwall, Isotto Fraschini και Aston Martin από την LMH.

Οι αναφορές δείχνουν, ότι η εταιρεία θα συνεργαστεί με μια υπάρχουσα αγωνιστική ομάδα για το πρόγραμμα Hypercar. Οι πιθανοί συνεργάτες περιλαμβάνουν τις Cool Racing, IDEC Sport, TDS Racing, DAMS και Chip Ganassi Racing.

Η σχεδίαση του hypercar παραμένει μυστήριο, αλλά θα μπορούσε να αντλήσει έμπνευση από το Genesis X Gran Racer Vision GT Concept που παρουσιάστηκε τον Ιούνιο.

Πηγή: carscoops.com

abb_img