Το minivan BYD Xia αποκαλύφθηκε

Η κινεζική ρυθμιστική αρχή (MIIT) εξέθεσε τις προδιαγραφές μπαταρίας και συστήματος μετάδοσης κίνησης, του plug-in υβριδικού μίνι βαν BYD Xia

Ακούστε το άρθρο

Η κινεζική ρυθμιστική αρχή (MIIT) εξέθεσε τις προδιαγραφές μπαταρίας και συστήματος μετάδοσης κίνησης του plug-in υβριδικού μίνι βαν BYD Xia. Θα διαθέτει μπαταρία 36,6 κιλοβάτ, κατάλληλη για 145 χλμ αυτονομίας CLTC. Το όχημα πολλαπλών χρήσεων Xia, θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του στην Κίνα φέτος, με τιμή εκκίνησης τα 300.000 γιουάν (42.300 USD).

Η BYD αποκάλυψε το minivan Xia στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Chengdu στις 30 Αυγούστου. Παλαιότερα φημολογούνταν ότι ονομαζόταν Tang Max ή Zhou . Αλλά η BYD το ονόμασε Xia από την παλαιότερη κινεζική δυναστεία, υπογραμμίζοντας έτσι την «ναυαρχίδα» της.

Το minivan BYD Xia αποκαλύφθηκε

Προηγουμένως, το minivan Xia ειπώθηκε, ότι είχε ηλεκτρική αυτονομία 200 χλμ. Αυτές οι πληροφορίες διέρρευσαν στο διαδίκτυο, καθώς αυτό το MPV, εμφανίστηκε στην Κίνα κατά τη διάρκεια δοκιμών του συστήματος διαχείρισης μπαταρίας. Ο αναφερόμενος αριθμός εύρους, γράφτηκε στο φύλλο δεδομένων. Ωστόσο, το κινεζικό Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφορικής (MIIT), χαρακτήρισε το minivan Xia, με μικρότερο αριθμό αυτονομίας.

Σύμφωνα με την κατάθεση της ρυθμιστικής αρχής, το Xia διαθέτει μπαταρία LFP 36,628 kWh που ζυγίζει 331 κιλά. Έτσι, αυτό το πακέτο καταλαμβάνει το 12,5% του βάρους του αυτοκινήτου, που είναι 2.650 κιλά. Για σύγκριση, το Denza D9 DM-i MPV της BYD, έχει δύο επιλογές μπαταρίας: 20 kWh για 103 χλμ και 40 kWh για 190 – 200 χλμ.

Το minivan BYD Xia αποκαλύφθηκε

Το BYD Xia έχει έναν θερμικό κινητήρα 1,5 λίτρων κάτω από το καπό. Η μέγιστη ισχύς εξόδου του είναι άγνωστη. Πιθανότατα, πρόκειται για έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα με κωδικό BYD-472ZQB και με μέγιστη ισχύ 156 PS. Αυτός συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 272 PS.

Το minivan BYD Xia αποκαλύφθηκε

Το BYD Xia είναι ένα μεγάλο MPV, με μια ξεχωριστή σχεδιαστική γλώσσα Dynasty. Διαθέτει μεγάλη μάσκα, επιχρωμιωμένο στοιχείο και επιμήκεις προβολείς μπροστά. Από το πλάι, υιοθετεί μια ενιαία λωρίδα πίσω φωτός. Το Xia έχει μεγάλες διαστάσεις 5145/1970/1805 χλστ με μεταξόνιο 3045 χλστ.

Το minivan BYD Xia αποκαλύφθηκε

Μπορούμε να πούμε από τις προηγούμενες κατασκοπευτικές λήψεις, ότι το BYD Xia υιοθετεί ένα επταθέσιο εσωτερικό με διάταξη 2 + 2 + 3. Η κεντρική του κονσόλα παραμένει στην ίδια γραμμή με τα άλλα αυτοκίνητα της BYD που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, όπως το Qin L sedan ή το crossover Song L DM-i.

Το minivan BYD Xia αποκαλύφθηκε

Διαθέτει μεγάλη αναρτημένη οθόνη και τιμόνι σε σχήμα D. Τα άλλα χαρακτηριστικά του είναι ένα σύστημα DiPilot ADAS, ένα σύστημα πιλοτηρίου DiLink 150 και ένα σύστημα ηλεκτρομαγνητικής ανάρτησης DiSus-C. Το BYD Xia θα εισέλθει στην κινεζική αγορά φέτος με τιμή εκκίνησης τα 300.000 γιουάν (42.300 USD).

Πηγή: MIIT

abb_img