Η Mitsubishi Fuso εξάγει 89 ηλεκτρικά απορριμματοφόρα στην Ελλάδα

Η μάρκα Mitsubishi Fuso, έχει κάνει μεγάλες κινήσεις από τότε που ξεκίνησε η εξαγωγή του νεότερου ηλεκτρικού φορτηγού μεσαίου τύπου eCanter

Ακούστε το άρθρο

Οι πόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, είναι δημοφιλή τουριστικά σημεία και οι τουρίστες πρόκειται να αναπνεύσουν λίγο πιο εύκολα κυριολεκτικά! xάρη σε σχεδόν 90 νέα ηλεκτρικά απορριμματοφόρα της Mitsubishi Fuso.

Η μάρκα Mitsubishi Fuso που ανήκει στην Daimler, έχει κάνει μεγάλες κινήσεις από τότε που ξεκίνησε η εξαγωγή του νεότερου ηλεκτρικού φορτηγού μεσαίου τύπου eCanter στις αρχές του έτους. Αρχικά επεκτάθηκε στο Χονγκ Κονγκ και τώρα λαμβάνει παραγγελίες στην ΕΕ.

«Χάρη στις συμπαγείς διαστάσεις του και την υψηλή χωρητικότητα φορτίου του πλαισίου, το ηλεκτρικό eCanter επόμενης γενιάς, είναι ιδανικό για εταιρείες διάθεσης απορριμμάτων που οδηγούν σε στενούς δρόμους», λέει ο Florian Schulz, Επικεφαλής Πωλήσεων, Μάρκετινγκ και Εξυπηρέτησης Πελατών.

«Επιπλέον, το όχημα είναι τοπικά απαλλαγμένο από εκπομπές ρύπων και αθόρυβο, έτσι ώστε τα σκουπίδια να μπορούν να εκκενωθούν νωρίς το πρωί σε πυκνοκατοικημένες περιοχές. Αυτό το καθιστά ιδιαίτερα κατάλληλο για δημοτικές εφαρμογές.»

Ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους που είχαν οι δημοτικές αρχές των πόλεων, ήταν να μεταβάλουν τη διαδικασία συλλογής σκουπιδιών. Για το σκοπό αυτό, ο Έλληνας κατασκευαστής αμαξωμάτων KAOUSSIS έχει κάνει πολλή δουλειά ανάπτυξης στο upfit αμάξωμα.

Η Mitsubishi Fuso εξάγει 89 ηλεκτρικά απορριμματοφόρα στην Ελλάδα

Η εταιρεία αποκαλεί το σώμα απορριμμάτων της «το πρώτο στο είδος του», δημιουργώντας ένα πλεονέκτημα στην αγορά για το ηλεκτρικό eCanter, ενώ πληροί όλους τους τεχνικούς κανονισμούς της ΕΕ για τη λειτουργία οχημάτων διάθεσης απορριμμάτων, με όρθιο προσωπικό.

Το υδραυλικό σύστημα, χρησιμοποιεί αναλογικές, ηλεκτροϋδραυλικά βαλβίδες κατεύθυνσης που λειτουργούν σε μέγιστη πίεση 180 bar. H KAOUSSIS λέει, ότι είναι ειδικά σχεδιασμένο για ηλεκτρικά οχήματα και είναι συμβατό με κάδους απορριμμάτων χωρητικότητας μεταξύ 80 και 390 λίτρων. Ο ανελκυστήρας διαθέτει επίσης ένα δυναμικό σύστημα ζύγισης που καταγράφει το βάρος των απορριμμάτων με ακρίβεια έως και ±0,5 kg.

«Έχουμε μια πολύ στενή συνεργασία με την ΚΑΟΥΣΗΣ για πάνω από 30 χρόνια», λέει ο Αντώνιος Ευαγγελούλης, Διευθυντής Πωλήσεων & Μάρκετινγκ του Έλληνα εισαγωγέα & γενικός αντιπρόσωπος για προϊόντα και υπηρεσίες φορτηγών Daimler Star Automotive Hellas. «Όλα τα απαραίτητα εργαλεία, μέτρα ασφαλείας, τεχνικοί, εκπαίδευση και πιστοποιήσεις, υπάρχουν και είμαστε σε θέση να προσφέρουμε εξαιρετική υποστήριξη, μετά την πώληση για αυτά τα οχήματα.

Συνολικά, ήταν ένα συναρπαστικό έργο, που μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε μαζί». Σαράντα από τα νέα ηλεκτρικά απορριμματοφόρα, αναμένεται να αναπτυχθούν έως τα τέλη Νοεμβρίου, ενώ τα υπόλοιπα αναμένεται να παραδοθούν εντός του 2025.

Πηγή: electrek.com

abb_img