Η BYD λανσάρει το νέο Song Pro DM-i με αυτονομία 1.400 χλμ και τιμή 14.370 ευρώ

Η BYD κυκλοφόρησε το αναβαθμισμένο Song Pro DM-i, προσφέροντας σημαντικές βελτιώσεις στον σχεδιασμό και την τεχνολογία.

Ακούστε το άρθρο

Η BYD κυκλοφόρησε το αναβαθμισμένο Song Pro DM-i, προσφέροντας σημαντικές βελτιώσεις στον σχεδιασμό και την τεχνολογία. Το συμπαγές plug-in υβριδικό SUV κοστίζει μεταξύ 112.800 και 142.800 γιουάν (15.980 έως 20.230 USD), ή 14.370 ευρώ σε τέσσερις εκδόσεις. Αυτό το νέο μοντέλο, ενσωματώνει το πιο πρόσφατο plug-in υβριδικό σύστημα DM 5.0 της BYD, το οποίο βελτιώνει την απόδοση καυσίμου. Το Song Pro DM-i θα είναι διαθέσιμο μέσω του Dynasty Network, ενώ το Sealion 05 DM-i, ένα αδελφό μοντέλο του Song Pro DM-i, θα διατίθεται στο εμπόριο μέσω του Ocean Network της BYD.

Η BYD λανσάρει το νέο Song Pro DM-i με κορυφαία αυτονομία 1.400 χλμ

Το Song Pro DM-i υιοθετεί τη σχεδίαση του προσώπου «δράκου» της BYD, με πιο αδύνατους προβολείς και τραπεζοειδή κυψελοειδή γρίλια. Ο μπροστινός προφυλακτήρας, περιλαμβάνει αιχμηρές λεπτομέρειες, που μοιάζουν με «κυνόδοντες», δίνοντας στο SUV μια πιο επιθετική εμφάνιση. Το πλευρικό προφίλ παραμένει παρόμοιο με το προηγούμενο μοντέλο, αλλά τα μαυρισμένα πλαίσια των παραθύρων και οι πρόσφατα σχεδιασμένες ζάντες αλουμινίου των πέντε ακτίνων, προσφέρουν μια νέα πινελιά. Στο πίσω μέρος, το πίσω φως πλήρους πλάτους εμφανίζει πλέον το λογότυπο “BYD”, αντικαθιστώντας το παλαιότερο γράμμα “Build Your Dreams”. Οι λεπτές τροποποιήσεις στον πίσω προφυλακτήρα, συμβάλλουν σε μια πιο καθαρή, πιο βελτιωμένη σχεδίαση.

Η BYD λανσάρει το νέο Song Pro DM-i με κορυφαία αυτονομία 1.400 χλμ

Το Song Pro DM-i έχει μήκος 4735 χλστ, πλάτος 1860 χλστ και ύψος 1710 χλστ, με μεταξόνιο 2712 χλστ. Αυτές οι διαστάσεις το καθιστούν πρακτικό για οδήγηση στην πόλη, διατηρώντας παράλληλα ένα ευρύχωρο περιβάλλον μέσα στο αυτοκίνητο. Στο εσωτερικό, το Song Pro DM-i διαθέτει ένα νέο χρωματικό συνδυασμό πορτοκαλί-καφέ. Η καμπίνα συνδυάζει παραδοσιακές κινέζικες σχεδιαστικές ιδέες με μοντέρνο στυλ, δίνοντας έμφαση στην απλότητα και τη λειτουργικότητα. Το κέντρο ελέγχου είναι μια «πλωτή» οθόνη αφής 15,6 ιντσών εξοπλισμένη με το σύστημα DiLink της BYD. Το ταμπλό περιλαμβάνει επίσης ψηφιακό πίνακα οργάνων, για μια σύγχρονη οδηγική εμπειρία.

Η BYD είναι πλέον η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο

Η BYD λανσάρει το νέο Song Pro DM-i με κορυφαία αυτονομία 1.400 χλμ

Η κεντρική κονσόλα διατηρεί τα φυσικά κουμπιά για εύκολη πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες και ο αναδιπλούμενος κρυστάλλινος επιλογέας ταχυτήτων, προσθέτει μια εκλεπτυσμένη πινελιά. Τα πρόσθετα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα (8 κατευθύνσεων για τον οδηγό και 4 κατευθύνσεις για τον συνοδηγό) και πανοραμική ηλιοροφή 1,2 τετραγωνικών μέτρων, που βελτιώνουν την άνεση και την ορατότητα.

Η BYD λανσάρει το νέο Song Pro DM-i με κορυφαία αυτονομία 1.400 χλμ

Το Song Pro DM-i, είναι εξοπλισμένο με μια σειρά χαρακτηριστικών που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώνουν την άνεση και την ασφάλεια. Υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση τηλεφώνου 50W, έξυπνο σύστημα φωνητικής αλληλεπίδρασης και σύστημα διαχείρισης ποιότητας αέρα PM2.5. Η καμπίνα προσφέρει επίσης φωτισμό περιβάλλοντος 31 χρωμάτων, κλειδί smartphone με δυνατότητα NFC και έξυπνες υπηρεσίες cloud της BYD. Το SUV περιλαμβάνει έξυπνη υποβοήθηση οδήγησης επιπέδου 2 DiPilot στο μέτωπο ασφαλείας. Τα βασικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν το Έξυπνο Cruise Control (ICC), το Adaptive Cruise Control (ACC), το Forward Collision Warning (FCW), το Automatic Emergency Braking (AEB) και το Blind Spot Detection (BSD).

Αυτό είναι το εσωτερικό του Song Pro DM-i της BYD

Η BYD λανσάρει το νέο Song Pro DM-i με κορυφαία αυτονομία 1.400 χλμ

Το Song Pro DM-i χρησιμοποιεί το plug-in υβριδικό σύστημα πέμπτης γενιάς DM της BYD. Συνδυάζει έναν κινητήρα 1,5 λίτρων με μέγιστη ισχύ 100 PS και έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 163 PS. Διατίθενται δύο επιλογές μπαταρίας: ένα πακέτο 12,96 kWh και ένα πακέτο 18,31 kWh, επιτρέποντας αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 75 χλμ και 115 χλμ, αντίστοιχα. Το όχημα υποστηρίζει επίσης εξωτερική ισχύ εξόδου 3,3 kW για πρόσθετη λειτουργικότητα. Η κατανάλωση καυσίμου κυμαίνεται από 4,85 έως 4,9 λίτρα ανά 100 χλμ σε λειτουργία εξαντλημένης μπαταρίας, με συνδυασμένη αυτονομία έως και 1.400 χλμ.

Η BYD λανσάρει το νέο Song Pro DM-i με κορυφαία αυτονομία 1.400 χλμ

Παρά το γεγονός ότι είναι σχεδόν πανομοιότυπο σε προδιαγραφές με το Sealion 05 DM-i, ο συντονισμός των αδελφών αυτοκινήτων, θα είναι διαφορετικός. Το ένα θα είναι ρυθμισμένο προς την άνεση, ενώ το άλλο μοντέλο θα είναι πιο ευέλικτο στην οδήγηση.

 

abb_img