Τα FX5 και FX6 θα διαθέτουν τεχνολογία αιχμής AIEV και εκτεταμένη αυτονομία

Τα FX5 και FX6 θα είναι διαθέσιμα ως νέα μοντέλα AIEV εκτεταμένης αυτονομίας και AIEV, με ηλεκτρική μπαταρία.

Ακούστε το άρθρο

Η Faraday Future ίδρυσε την Faraday X (FX), μια νέα επωνυμία, που θα ειδικεύεται στα «Ηλεκτροκίνητα Οχήματα Τεχνητής Νοημοσύνης» ή AIEV. Ανακοινώθηκαν έτσι και τα δύο πρώτα μοντέλα. Τα FX5 και FX6 θα είναι διαθέσιμα ως μοντέλα AIEV εκτεταμένης αυτονομίας και AIEV, με ηλεκτρική μπαταρία. Ο στόχος είναι να ξεκινήσει η παραγωγή μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, ενώ τα αυτοκίνητα θα πωλούνται από $20.000-$30.000 (FX5) και $30.000-$50.000 (FX 6).

Η Faraday Future θέλει να προωθήσει αυτά τα μοντέλα και άλλα AIEV στις ΗΠΑ. Λέει ότι έχει ήδη υπογράψει συμφωνίες με τέσσερις κινεζικές εταιρείες, για να βοηθήσει στην κυκλοφορία των οχημάτων στην αγορά. Η πρόσφατη απόφαση να μην επιτρέπεται πλέον η χρήση σκληρού λογισμικού από την Κίνα σε αυτοκίνητα στους δρόμους των ΗΠΑ, μπορεί να γίνει εμπόδιο, αλλά η Faraday Future δεν το αναφέρει στο δελτίο τύπου της.

Η Faraday X δίνει έμφαση στην προσέγγισή της «Ανοιχτού Κώδικα, Ανοιχτής Πλατφόρμας, Ορισμός Χρήστη, Συν-Δημιουργία και Κοινή χρήση». «Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε επιτυχημένα AIEV, που κάνουν το απόλυτο AI TechLuxury προσβάσιμο, παρέχοντας προϊόντα με διπλάσια απόδοση στη μισή τιμή και καθιστώντας τα προσιτά για όλους», προσθέτει η εταιρεία.

Με άλλα λόγια, ενώ τα αυτοκίνητα της Faraday Future είναι για τους πλούσιους, το FX στοχεύει στη μαζική αγορά, ενώ επωφελείται από την τεχνολογία και την εμπειρία της FF – και το αντίστροφο.

«Η βασική λογική της δεύτερης στρατηγικής μάρκας και γέφυρας της FF, είναι να δημιουργήσει μια βιομηχανική γέφυρα, ενισχύοντας τη στενή συνεργασία εντός της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού, για την ανάπτυξη υψηλής απόδοσης, οικονομικών αποδοτικών προϊόντων B-AIEV και RE-AIEV, για την αγορά των ΗΠΑ», είπε ο Matthias Aydt, Παγκόσμιος Διευθύνων Σύμβουλος της FF. «Κοιτάζοντας μπροστά, είμαι ενθουσιασμένος για το μέλλον μας. Με την ταλαντούχα ομάδα μας, είμαι σίγουρος για την ικανότητά μας, να πετύχουμε τους επερχόμενους στόχους μας».

«Στην FX, δεσμευόμαστε να παρέχουμε οικονομικά ηλεκτρικά οχήματα υψηλών επιδόσεων, που ανταποκρίνονται στις εξελισσόμενες απαιτήσεις των σημερινών χρηστών. Με τεχνολογία αιχμής, έξυπνη εμπειρία καμπίνας και ισχυρή στρατηγική εκτέλεσης, είμαστε έτοιμοι να πρωτοστατήσουμε στην αγορά AI EV», δήλωσε ο YT Jia, Ιδρυτής της FF και Chief Product and User Ecosystem Officer. «Πιστεύουμε ότι η επωνυμία FX και τα προϊόντα της, θα προσφέρουν τεράστια αξία σε μια νέα δημογραφική ομάδα χρηστών, για την επωνυμία μας».

Η ανακοίνωση της νέας μάρκας, έρχεται λίγους μήνες αφότου η Faraday Future αποκάλυψε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), ότι παρέδωσε μόνο δέκα αυτοκίνητα FX5 μέχρι το τέλος του 2023. Το αν τα FX 5 και FX 6 θα βγουν ποτέ στο δρόμο, εξαρτάται από την ικανότητα της εταιρείας να συγκεντρώσει τα απαραίτητα κεφάλαια.

businesswire.com

 

abb_img