Η Leapmotor ετοιμάζει και δοκιμάζει πυρετωδώς το B10 SUV

Η Leapmotor θα αποκαλύψει το μοντέλο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού στις 14 Οκτωβρίου, αφού το B10 έρχεται για τις παγκόσμιες αγορές.

Ακούστε το άρθρο

Το Leapmotor B10 compact SUV παρουσιάστηκε επίσημα στην Κίνα. Είναι ένα νέο συμπαγές crossover από την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία, που υποστηρίζεται από τη Stellatis. Η Leapmotor θα αποκαλύψει επίσημα το τελευταίο της μοντέλο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού στις 14 Οκτωβρίου, για να τονίσει ότι το B10 έχει σχεδιαστεί για τις παγκόσμιες αγορές.

Η εταιρεία ήταν αρχικά μια κινεζική startup νέων ενεργειακών οχημάτων, που ιδρύθηκε το 2015. Οκτώ χρόνια αργότερα, το 2023, η τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο Stellantis απέκτησε το 20% της Leapmotor, σε συμφωνία 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Επιπλέον, η Leapmotor και η Stellantis, έχουν δημιουργήσει μια Κοινοπραξία που ονομάζεται Leapmotor International. Σε αυτήν η Stellantis κατέχει πλειοψηφικό ποσοστό 51%.

Η LEAPMOTOR στην Ελλάδα

Η σειρά μοντέλων της εταιρείας στην Κίνα, αποτελείται από πέντε μοντέλα: το αυτοκίνητο πόλης T03, το sedan C01 και τα crossover C10, C11 και C16. Επί του παρόντος, η Leapmotor εξάγει επίσημα μόνο δύο οχήματα στο εξωτερικό: το T03 και C10. Αυτή η οικογένεια αναμένει μια νέα προσθήκη, που θα είναι το crossover B10.

Η Leapmotor ετοιμάζει και δοκιμάζει πυρετωδώς το B10 SUV

Το B10 εμφανίστηκε ξαφνικά στην Κίνα. Τον Αύγουστο του 2023, αυτό το αυτοκίνητο δεν ήταν στον σχεδιασμό του μοντέλου της μάρκας. Αντ ‘αυτού, υπήρχαν το crossover A12, A03 sedan, B11 crossover, B01 sedan και το B13 crossover. Είναι σαφές ότι από τότε έχουν συμβεί κάποιες αλλαγές.

Με βάση προηγούμενες κατασκοπευτικές λήψεις, μπορούμε να δούμε ότι το B10 μοιάζει πολύ με το crossover A12. Αυτά τα αυτοκίνητα έχουν παρόμοιες κολόνες C και κολόνες D, γραμμή καπό, καθρέφτες πλάγιας όψης και συνολικές αναλογίες. Επιπλέον, η εταιρεία είπε ότι το B10 θα κοστίζει περίπου 100.000 – 150.000 γιουάν (14.250 – 21.400 USD) στην Κίνα. Το Leapmotor A12 ειπώθηκε προηγουμένως ότι είχε το ίδιο εύρος τιμών.

 

Ένα άλλο επιχείρημα, είναι ότι το A12 λεγόταν παλαιότερα ότι ήταν το δεύτερο μοντέλο της μάρκας που σχεδιάστηκε για τις παγκόσμιες αγορές, ειδικά την Ευρώπη. Και τώρα, έχουμε το crossover B10 που θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στο Παρίσι. Έτσι, είμαστε αρκετά πεπεισμένοι ότι το Leapmotor B10 είναι ένα μετονομασμένο A12 SUV.

Ωστόσο, υπάρχει μόνο μία ασυνέπεια στη θεωρία μας. Το Leapmotor A12 βρίσκεται στην πλατφόρμα A της μάρκας. Το B10 SUV χαρακτηρίστηκε ως το μοντέλο που βασίζεται στην πλατφόρμα Β. Εν πάση περιπτώσει, αυτές οι δύο πλατφόρμες προέρχονται από τη σπονδυλωτή αρχιτεκτονική LEAP (η νεότερη παραλλαγή είναι το LEAP 3.5).

Η Leapmotor ετοιμάζει και δοκιμάζει πυρετωδώς το B10 SUV

Το Leapmotor B10 αποκαλύφθηκε σε επίσημες εικόνες φορώντας χοντρό καμουφλάζ με την επιγραφή «Leapmotor». Μπορούμε να τονίσουμε ότι έχει λεπτά DRL κάτω από το καπό και κυκλικούς προβολείς, στον μπροστινό προφυλακτήρα. Το Leapmotor B10 έχει επίσης αναδιπλούμενες λαβές θυρών για μείωση της οπισθέλκουσας. Από πίσω, το αυτοκίνητο έχει ελαφρώς κυρτή γραμμή οροφής και λοξές κολόνες D.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το σύστημα μετάδοσης κίνησης του B10. Αλλά το αυτοκίνητο στο Spy Shots έχει ένα μόνο κάλυμμα θύρας φόρτισης στο πίσω δεξιό φτερό. Έτσι, το B10 στις επίσημες φωτογραφίες, είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Ωστόσο, η Leapmotor προωθεί επίσης ενεργά την τεχνολογία EREV (επέκταση αυτονομίας) στην Κίνα. Έτσι, το B10 μπορεί να έχει και υβριδική παραλλαγή.

Είναι δύσκολο να πει κανείς το ακριβές μέγεθος αυτού του αυτοκινήτου. Αλλά μπορούμε να δούμε ότι είναι ένα συμπαγές SUV. Έτσι, είναι μικρότερο από το crossover C10 που διατίθεται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Εμείς υποθέτουμε ότι το μήκος του αμαξώματος του B10 είναι περίπου 4,5 μέτρα.

Η Leapmotor ετοιμάζει και δοκιμάζει πυρετωδώς το B10 SUV

Η Leapmotor πουλά τα δύο μοντέλα της (T03 και C10) σε δεκατρείς ευρωπαϊκές χώρες. Είναι η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ιταλία, το Λουξεμβούργο, η Μάλτα, η Ολλανδία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία, η Ισπανία, η Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Leapmotor αναμένει να ανοίξει 350 καταστήματα σε όλο τον κόσμο μέχρι το τέλος του 2024. Ανάμεσά τους, πάνω από 200 καταστήματα θα βρίσκονται στην Ευρώπη. Άλλες χώρες που εξετάζει η Leapmotor είναι η Τουρκία, το Ισραήλ, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Ταϊλάνδη, η Μαλαισία, το Νεπάλ, η Βραζιλία και η Χιλή.

Η Leapmotor ετοιμάζει και δοκιμάζει πυρετωδώς το B10 SUV

Ο όγκος λιανικών πωλήσεων της Leapmotor έφτασε τις 136.794 μονάδες στην Κίνα από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2024. Το C16 SUV που κυκλοφόρησε πρόσφατα, ενίσχυσε σοβαρά τη θέση της μάρκας στην αγορά της Κίνας. Ωστόσο, είναι άγνωστο εάν η Leapmotor θα παρουσιάσει αυτό το αυτοκίνητο στις αγορές του εξωτερικού.

Η Leapmotor ετοιμάζει και δοκιμάζει πυρετωδώς το B10 SUV

Φαίνεται ότι το νούμερο ένα καθήκον της μάρκας στην Κίνα, είναι η μείωση του κόστους. Η Leapmotor σταμάτησε πρόσφατα να κατασκευάζει εκδόσεις 4WD των αυτοκινήτων της, λόγω χαμηλής ζήτησης. Τώρα, εστιάζει σε φθηνότερα αυτοκίνητα στο εσωτερικό. Θα δούμε αν η διεθνής στρατηγική θα είναι διαφορετική.

Πηγές: Leapmotor – carnewschina.com

abb_img