Το Xpeng κυκλοφορεί στην Πορτογαλία και την Ισπανία

Η είσοδος της Xpeng στην αγορά της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, έγινε σε συνεργασία με τον όμιλο Salvador Caetano

Ακούστε το άρθρο

Ο κινεζικός κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Xpeng συνεχίζει να επεκτείνεται στην Ευρώπη. Τα οχήματά της είναι πλέον διαθέσιμα στην Πορτογαλία και την Ισπανία. Τα ίδια τρία μοντέλα είναι διαθέσιμα και στη Γερμανία.

Η εταιρεία πραγματοποίησε εκδηλώσεις στη Μαδρίτη στις 25 Σεπτεμβρίου και στη Λισαβόνα στις 26 Σεπτεμβρίου, για την κυκλοφορία των ηλεκτρικών SUV G6 και G9 και του P7 saloon. Το όραμα της εταιρείας για ένα ιπτάμενο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το X2, ήταν επίσης εμφανές.

Η είσοδος της Xpeng στην αγορά της Ισπανίας και της Πορτογαλίας σε συνεργασία με τον όμιλο Salvador Caetano, τον μεγαλύτερο όμιλο αντιπροσωπείας αυτοκινήτων στην Ιβηρική Χερσόνησο, αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα στην επέκταση της εταιρείας.

Ο Όμιλος Salvador Caetano, θα είναι υπεύθυνος για τις πωλήσεις και στις δύο αγορές. Στην Ισπανία, η Xpeng έχει αρχίσει να αναπτύσσει ένα δίκτυο πωλήσεων και μετά την πώληση που περιλαμβάνει δέκα αντιπροσωπείες σε μεγάλες πόλεις όπως η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη, η Σεβίλλη και η Μάλαγα. Στην Πορτογαλία, η Xpeng άνοιξε δύο σημεία πώλησης, στη Λισαβόνα και το Πόρτο και σχεδιάζει να επεκταθεί σε επτά αντιπροσώπους, μέχρι το τέλος του έτους και σε 15 έως το τέλος του 2025.

«Είμαστε βαθιά αφοσιωμένοι στην ευρωπαϊκή αγορά, η οποία υφίσταται μετασχηματισμό στην ηλεκτρική και έξυπνη μετακίνηση, και είμαστε ενθουσιασμένοι με τις συνεχιζόμενες προσπάθειές μας να επεκτείνουμε την παρουσία μας στην περιοχή, όπως αποδεικνύεται από τη συνεργασία μας με τον όμιλο Salvador Caetano», είπε ο Brian Gu, Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Xpeng.

Η Xpeng ξεκίνησε την επέκτασή της στην Ευρώπη πριν από τέσσερα χρόνια στη Νορβηγία. Στη συνέχεια προστέθηκαν διαδοχικά και άλλες χώρες. Το Xpeng κυκλοφόρησε στη Γερμανία τον Μάιο του 2024. Η κινεζική εταιρεία ξεκίνησε με το P7 saloon και το G9 SUV στο χαρτοφυλάκιό της, ενώ ακολούθησε το G6 SUV τον Σεπτέμβριο.

Πηγές: xpeng.com , cnevpost.com

abb_img