Τα Leapmotor T03 και C10 είναι τώρα διαθέσιμα για παραγγελία

Η κοινοπραξία μεταξύ της Leapmotor και του ομίλου της Stellantis, ανοίγει τα βιβλία παραγγελιών για το C10 και το T03

Ακούστε το άρθρο

Η κοινοπραξία μεταξύ του κινεζικού κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων Leapmotor και του παγκόσμιου ομίλου της αυτοκινητοβιομηχανίας την Stellantis, ανοίγει τα βιβλία παραγγελιών για το C10 και το T03, με το τελευταίο να ξεκινά από μόλις 18.900 ευρώ. Οι πρώτες παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί για φέτος.

Τα δύο μοντέλα μπορούν να παραγγελθούν άμεσα, από «προσδιορισμένους αντιπροσώπους οχημάτων της μάρκας Stellantis σε όλη την Ευρώπη». Η κοινοπραξία που ονομάζεται Leapmotor International, κάνει το ντεμπούτο της στην Ευρώπη με τα δύο οχήματα, τα οποία είχαν ήδη τιμολογηθεί πριν από λίγες ημέρες: Το συμπαγές μικρό αυτοκίνητο T03 κοστίζει από 18.900 ευρώ, ενώ το C10 SUV, λίγο λιγότερο από 35.000 ευρώ.

Τα Leapmotor T03 και C10 είναι τώρα διαθέσιμα για παραγγελία

Εκτός από τη Γερμανία, οι πρώτες αγορές για οχήματα Leapmotor στην Ευρώπη είναι το Βέλγιο, η Γαλλία, η Ελλάδα, η Ιταλία, το Λουξεμβούργο, η Μάλτα, η Ολλανδία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία, η Ισπανία, η Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Από το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, η Leapmotor International σχεδιάζει επίσης να ξεκινήσει πωλήσεις στη Μέση Ανατολή και την Αφρική (Ισραήλ και γαλλικά υπερπόντια εδάφη), την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού (Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ταϊλάνδη, Μαλαισία και Νεπάλ) και τη Νότια Αμερική ( Βραζιλία και Χιλή).

«Αυτή η μοναδική συνεργασία στην αυτοκινητοβιομηχανία, προσφέρει στους Ευρωπαίους αγοραστές πρόσβαση σε προηγμένη τεχνολογία BEV υψηλής αξίας, ενισχυμένη από την οργανωτική και λιανική υποστήριξη της Stellantis, για μια εμπειρία ιδιοκτησίας με επίκεντρο τον πελάτη που ξεχωρίζει τη Leapmotor International από άλλους Κινέζους ανταγωνιστές», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Κάρλος Ταβάρες.

Τα Leapmotor T03 και C10 είναι τώρα διαθέσιμα για παραγγελία

«Χάρη στο ισχυρό σύστημα διανομής ανταλλακτικών της Stellantis, οι πελάτες της Leapmotor, θα επωφεληθούν από ένα ασυναγώνιστο επίπεδο εξυπηρέτησης, το οποίο αποτελεί σημαντικό παράγοντα διαφοροποίησης. Έχουμε δημιουργήσει μια πολύ αποτελεσματική συνεργασία με τη Leapmotor, που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει αξία στους Ευρωπαίους πελάτες μας πρώτα και στη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά μας.»

Πέρυσι, η Stellantis  απέκτησε μερίδιο 20% στη Leapmotor, για να ενισχύσει τις δραστηριότητές της στην Κίνα και να φέρει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Leapmotor στην Ευρώπη. Στη συνέχεια ίδρυσαν την κοινή επιχείρηση Stellantis-Leapmotor με ποσοστά 51/49. Χάρη στα κανάλια πωλήσεων της Stellantis, η Leapmotor International σχεδιάζει να έχει 350 σημεία πώλησης στην Ευρώπη.

Το T03 προσφέρεται από τη Leapmotor International στο Ηνωμένο Βασίλειο από 15.995 λίρες και στη Γαλλία για τα προαναφερθέντα 18.900 ευρώ. Το T03 έχει χωρητικότητα μπαταρίας 37,3 kWh και αυτονομία 265 χιλιομέτρων (σύμφωνα με το WLTP). Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 95 PS. Η φόρτιση DC από 30 έως 80 τοις εκατό SoC θα πρέπει να διαρκέσει 36 λεπτά. Αυτό είναι σχετικά αργό. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει τροχούς 15 ιντσών, πανοραμική οροφή, πίσω αισθητήρα στάθμευσης και κάμερα οπισθοπορείας.

Το C10 SUV, βασισμένο στην αρχιτεκτονική Leap 3.0 και το πρώτο μοντέλο Leapmotor που σχεδιάστηκε για την παγκόσμια αγορά, είναι διαθέσιμο σε επίπεδο εξοπλισμού «Style» από 34.900 ευρώ (στη Γαλλία) ή 36.500 λίρες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παρεμπιπτόντως, η τιμή που εμφανίζεται τώρα στο γαλλικό configurator της Leapmotor International, είναι χαμηλότερη από αυτή που ανακοίνωσε η Stellantis πριν από λίγες ημέρες. Τότε, ο όμιλος αυτοκινητοβιομηχανίας ανακοίνωσε μια τιμή τουλάχιστον 36.400 ευρώ για το SUV.

Τα Leapmotor T03 και C10 είναι τώρα διαθέσιμα για παραγγελία

Υπάρχει επίσης το υψηλότερο επίπεδο εξοπλισμού «Design». Το C10 διαθέτει μπαταρία 69,9 kWh και ισχύ κινητήρα 217 PS. Έχει αυτονομία WLTP 420 χιλιομέτρων και θα πρέπει να μπορεί να φορτίζει από 30 έως 80 τοις εκατό μέσα σε 30 λεπτά. Τα κύρια χαρακτηριστικά του C10 περιλαμβάνουν ελαστικά 18 ιντσών, πανοραμική ηλιοροφή, αντλία θερμότητας και κρυφές χειρολαβές θυρών.

Όπως αναφέρθηκε πρόσφατα,  η πρώτη παρτίδα ηλεκτρικών αυτοκινήτων T03 και C10 έχει ήδη αποσταλεί από την Κίνα στην Ευρώπη. Μακροπρόθεσμα, ωστόσο, τα οχήματα για την ευρωπαϊκή αγορά δεν θα κατασκευάζονται πλέον στην Κίνα, αλλά στην Ευρώπη. Το T03 θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο Stellantis  στο Tychy της Πολωνίας.

Επιπλέον, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Leapmotor International, Tianshu Xin, δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Ιταλία ότι «το μοντέλο T03 θα ξεκινήσει επίσημη παραγωγή το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους». Το πού θα κατασκευαστεί το C10 στην Ευρώπη, ωστόσο, δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, σύμφωνα με το Xin.

media.stellantis.com

abb_img