Η Li Auto έφτασε το ορόσημο του 1 εκατομμύριου πωλήσεων

Η κινεζική εταιρεία κατασκευής NEV Li Auto θα φτάσει το ορόσημο του 1 εκατομμυρίου για παράδοση αυτοκινήτων αργότερα τον Οκτώβριο

Ακούστε το άρθρο

Η κινεζική εταιρεία κατασκευής NEV Li Auto θα φτάσει το ορόσημο του 1 εκατομμυρίου για πωλήσεις αυτοκινήτων, μέσα στον Οκτώβριο. Η εταιρεία χρειάστηκε σχεδόν 5 χρόνια για να ολοκληρώσει αυτόν τον στόχο.

Η Li Auto είναι μια κινεζική μάρκα νέων ενεργειακών οχημάτων, που ιδρύθηκε το 2015. Το πρώτο αυτοκίνητο της μάρκας Li, πουλήθηκε τον Δεκέμβριο του 2019, σηματοδοτώντας την είσοδό του στην εγχώρια αγορά. Έξι μήνες μετά τις πωλήσεις, η εταιρεία παρέδωσε 10.000 αυτοκίνητα. Στη συνέχεια, όμως, οι πωλήσεις του, επιταχύνθηκαν δραστικά. Τον Νοέμβριο του 2021, η Li πούλησε 100.000 οχήματα σε πελάτες. Χρειάστηκαν λιγότερο από τρία χρόνια, για να πουληθούν 900.000 περισσότερες μονάδες.

Την 1η Οκτωβρίου, η Li Auto ανέφερε ότι οι σωρευτικές πωλήσεις της, έφτασαν τις 975.176 μονάδες. Το 2024, η Li πούλησε περίπου 38.000 αυτοκίνητα το μήνα κατά μέσο όρο. Αυτό υποδεικνύει, ότι η εταιρεία, πιθανότατα θα επιτύχει την παράδοση 1.000.000 αυτοκινήτων στα μέσα Οκτωβρίου.

τις 7 Οκτωβρίου, ένας αξιόπιστος Κινέζος blogger αυτοκινήτων μοιράστηκε μια φωτογραφία μιας πλακέτας, με πληροφορίες για την παράδοση του 1 εκατομμυρίου αυτοκινήτου. Κρίνοντας από τη φωτογραφία που διέρρευσε, οι χρήστες του Διαδικτύου, υπέθεσαν ότι η επίσημη τελετή παράδοσης, θα πραγματοποιηθεί στο Li Auto Shenzhen Nanshan Science Park Retail Center. Αργότερα, ο blogger διέγραψε τη φωτογραφία, χωρίς άλλα σχόλια. Υποθέτουμε ότι η εταιρεία του ζήτησε να περιμένει την επίσημη ανακοίνωση.

Η Li Auto έφτασε το ορόσημο του 1 εκατομμύριου πωλήσεων

Ωστόσο, ένας άλλος Κινέζος blogger είπε ότι κάθε κατάστημα πωλήσεων της Li Auto, ετοίμαζε τις ίδιες αναμνηστικές πλακέτες παράδοσης του 1 εκατομμυρίου. Για να το αποδείξει, δημοσίευσε μια φωτογραφία της ίδιας πλακέτας με το Li Auto Guangzhou Retail Center. Έτσι, δεν είναι σαφές ποιο κέντρο παράδοσης θα πραγματοποιήσει αυτήν την τελετή ορόσημο.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ακριβή ημερομηνία της τελετής παράδοσης. Αλλά υποθέτουμε ότι θα συμβεί στα μέσα Οκτωβρίου, καθώς οι περισσότεροι κινέζοι κατασκευαστές NEV, αυξάνουν τον όγκο των πωλήσεών τους, τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους.

Τους πρώτους 9 μήνες του 2024, η εταιρεία πούλησε 341.812 οχήματα. Σύμφωνα με έρευνα της CarNewsChina, η Li έχει το υψηλότερο ποσοστό επίτευξης στόχου πωλήσεων μεταξύ άλλων μαρκών, νέων ενεργειακών οχημάτων. Το ποσοστό επίτευξής της είναι 71,2%. Ωστόσο, υπάρχει μια αμφιλεγόμενη ιστορία, πίσω από τον στόχο πωλήσεων Li Auto.

Η Li Auto έφτασε το ορόσημο του 1 εκατομμύριου πωλήσεων

Αρχικά, η Li Auto σχεδίαζε να πουλήσει 800.000 οχήματα το 2024. Ωστόσο, η ανεπιτυχής έναρξη των πωλήσεων του μίνι βαν Li Mega, ανάγκασε την εταιρεία να αναθεωρήσει τον στόχο πωλήσεών της. Ως αποτέλεσμα, μειώθηκε στις 560.000 – 640.000 μονάδες. Αλλά ο όγκος των πωλήσεων ήταν ακόμα χαμηλότερος από τον αναμενόμενο. Ως αποτέλεσμα, η Li Auto μείωσε ξανά τον στόχο πωλήσεών της στα 480.000 αυτοκίνητα.

Η Li Auto έφτασε το ορόσημο του 1 εκατομμύριου πωλήσεων

Εάν η Li Auto δεν είχε επανεξετάσει τον στόχο πωλήσεών της, θα είχε φτάσει το 42,7% έως τον Σεπτέμβριο του 2024, 4,3% χαμηλότερα από το μέσο ποσοστό επίτευξης στόχων, μεταξύ άλλων κινεζικών επωνυμιών NEV. Εν πάση περιπτώσει, εξακολουθεί να είναι μία από τις μάρκες νέων ενεργειακών οχημάτων, με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Κίνα. Το αυτοκίνητό με τις περισσότερες πωλήσεις είναι το crossover Li L6 EREV, ενώ το ακριβό μίνι βαν Mega, είναι το μοντέλο με τις χειρότερες πωλήσεις της μάρκας.

abb_img