Το ηλεκτρικό Chevrolet Silverado έχει αυτονομία έως 792 χλμ

Το Silverado EV, συναρμολογείται στο Factory Zero Detroit-Hamtramck Assembly Center στο Μίσιγκαν, με ανταλλακτικά από την εγχώρια αγορά

Ακούστε το άρθρο

Η General Motors θα λανσάρει το ηλεκτρικό φορτηγό Chevrolet Silverado του 2025 αργότερα φέτος. Θα έχει χαμηλότερη βασική τιμή και μεγαλύτερη αυτονομία. Οι τιμές για το Silverado EV 2025, ξεκινούν από 57.095 $ δολάρια ΗΠΑ (περίπου 52.000 €).

Η νέα τιμή θα πρέπει να κάνει το όχημα πιο προσιτό για περισσότερους αγοραστές. Η νέα έκδοση Max Range, η οποία ξεκινά από 77.795 δολάρια ΗΠΑ (περίπου 71.000 ευρώ), επιτυγχάνει εκτιμώμενη αυτονομία EPA περίπου 792 χιλιόμετρων, ξεπερνώντας κατά πολύ όλα τα άλλα ηλεκτρικά φορτηγά.

Το ηλεκτρικό Chevrolet Silverado έχει αυτονομία έως 792 χλμ

Το γεγονός ότι η GM προσφέρει τόσο μεγάλη αυτονομία, μπορεί να οφείλεται στο ότι πολλοί πελάτες, χρησιμοποιούν επίσης τα οχήματά τους για να ρυμουλκούν τρέιλερ, όπως υποπτεύεται το site InsideEVs. Η πραγματική αυτονομία μειώνεται σημαντικά με ένα τροχόσπιτο ή ένα ρυμουλκούμενο σκάφος, επομένως η τυπική αυτονομία χωρίς ρυμουλκούμενο, πρέπει να είναι ιδιαίτερα υψηλή.

«Οι πελάτες φορτηγών μας λένε ότι η αυτονομία είναι ένα από τα κύρια εμπόδια για την αγορά ενός EV. Το Silverado EV του 2024, ήταν ήδη ο ηγέτης της σειράς και για αυτήν  χρονιά, έχουμε θέσει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά», δήλωσε ο Scott Bell, αντιπρόεδρος της Chevrolet.

Ο κατασκευαστής παρουσιάζει επίσης μια νέα έκδοση του μοντέλου, που ονομάζεται LT. «Τόσο το LT με τον τυπικό εξοπλισμό, όσο και με το Πακέτο Premium LT, τιμολογούνται ώστε οι πελάτες, να μπορούν να πληρούν τις προϋποθέσεις για την ομοσπονδιακή πίστωση φόρου», τονίζει η GM. Η επένδυση LT ‘Extended Range‘ προσφέρει 657 χλμ αυτονομίας με βαθμολογία EPA.

Το ηλεκτρικό Chevrolet Silverado έχει αυτονομία έως 792 χλμ

«Ένα δεύτερο εμπόδιο είναι η τιμή, επομένως ενισχύουμε τη σειρά ηλεκτρικών οχημάτων Silverado, παρέχοντας περισσότερες επιλογές», δήλωσε ο Bell. «Για το 2025, παρουσιάζουμε μια επένδυση LT, προσφέροντας ένα πιο προσιτό πακέτο RST και επεκτείνουμε τις προσφορές WT. Αυτή η αυξημένη ικανότητα και προσβασιμότητα, είναι σπουδαία νέα για το τμήμα, τη βιομηχανία και τη μάρκα».

Η έκδοση με τη μεγαλύτερη αυτονομία είναι η «Work Truck Max Range», η οποία μπορεί να φτάσει έως και 792 χλμ με μία φόρτιση, σύμφωνα με την EPA. Έρχεται με μια βαριά τιμή 77.795 $, καθιστώντας το 20.700 $ πιο ακριβό από την επένδυση «Standard Range».

Το ηλεκτρικό Chevrolet Silverado έχει αυτονομία έως 792 χλμ

Η General Motors προσφέρει το Silverado μόνο ως ηλεκτρικό αυτοκίνητο από το 2024. Το Silverado EV, συναρμολογείται στο Factory Zero Detroit-Hamtramck Assembly Center στο Μίσιγκαν, με ανταλλακτικά που προέρχονται από εγχώρια αγορά και από όλο τον κόσμο. Το αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί επίσης στο εργοστάσιο του Orion Township, αλλά η έναρξη της παραγωγής εκεί έχει ήδη αναβληθεί αρκετές φορές και τώρα στοχεύει στα μέσα του 2026.

Πηγές: chevrolet.com , insideevs.com

abb_img