Τα πάντα όλα για το νέο Peugeot E-5008 – Δείτε εκδόσεις και τιμές

Το νέο PEUGEOT E-5008 διαθέτει αεροδυναμική σιλουέτα και εκλεπτυσμένο εσωτερικό, ενώ προσφέρει και ένα ιδανικό επίπεδο οικονομίας.

Ακούστε το άρθρο

Έχοντας δεσμευθεί να γίνει 100% ηλεκτρική μάρκα, η PEUGEOT συνεχίζει να επεκτείνει τη γκάμα της για να καλύψει όλες τις απαιτήσεις των πελατών της . Το νέο PEUGEOT E-5008 αποτελεί νέο ορόσημο στην κατηγορία του, αφού είναι το μοναδικό αμιγώς ηλεκτρικό SUV που προσφέρει εξαιρετικούς χώρους για 7 επιβάτες, και μια εντυπωσιακή ηλεκτρική αυτονομία έως και 668km.

Το νέο Peugeot E-5008 δεν θα μπορούσε να αποκλίνει από τις αξίες της μάρκας για..

ΓΟΗΤΕΙΑ: design που συνδυάζει το δυναμισμό ενός αυθεντικού SUV και τη φινέτσα ενός top-segment μοντέλου.
ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ: εντυπωσιακό στην εμφάνιση Panoramic i-Cockpit®, και high-tech ατμόσφαιρα στο εσωτερικό.
ΑΡΙΣΤΕΙΑ: ένα μοναδικό SUV, κατασκευασμένο στη Γαλλία, που μπορεί να μεταφέρει 7 επιβάτες, καλύπτοντας αποστάσεις με ηλεκτρική αυτονομία έως και 668km.

ALLURE: ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ KAI ΚΟΜΨΟ DESIGN

Το νέο PEUGEOT E-5008 διαθέτει αεροδυναμική σιλουέτα και εκλεπτυσμένο εσωτερικό, ενώ προσφέρει και ένα ιδανικό επίπεδο οικονομίας.

Δυναμική και εντυπωσιακή εμφάνιση
Το νέο E-5008 ξεχωρίζει χάρη στην έντονη προσωπικότητα SUV, που αντανακλά στιβαρότητα και ασφάλεια, σε συνδυασμό με την ιδιαίτερα δυναμική του σιλουέτα.

Η σχετικά υψηλή γραμμή των έντονα τονισμένων ‘ώμων’, χαρίζουν στο E-5008 μία εντυπωσιακή παρουσία στο δρόμο, στην οποία συμβάλλουν και οι γενναιόδωρες εξωτερικές του διαστάσεις (μήκος: 4,79 m, πλάτος: 1,89 m, ύψος: 1,69 m).

Ο σχεδιασμός του E-5008 υποδηλώνει κίνηση. Η κλίση του πίσω παραθύρου τονίζεται από τα κομψά πλευρικά σχεδιαστικά στοιχεία, και το εμπρός μέρος τονίζεται ακόμα περισσότερο από τη νέα φωτιστική υπογραφή και την πρωτοποριακή γρίλια στο χρώμα του αμαξώματος.

Hi-tech αισθητική
Η εκλεπτυσμένη εμπρός γρίλια τονίζεται από μια λεπτή, κομψή μαύρη λωρίδα που εκτείνεται γύρω από ολόκληρο το μπροστινό μέρος του E-5008, και ενσωματώνει ιδανικά τα μικρά φωτιστικά σώματα LED, που διατίθενται σε όλες τις εκδόσεις.

Το E-5008 GT διατίθεται με στάνταρ τη νέα τεχνολογία φωτισμού Pixel LED της PEUGEOT. Η συγκεκριμένη τεχνολογία προσαρμόζει αυτόματα τους προβολείς στις συνθήκες κυκλοφορίας, διατηρώντας τον βέλτιστο φωτισμό χωρίς να ενοχλεί τους άλλους χρήστες του δρόμου.

Συνεχίζοντας την πρωτοποριακή εργασία που ξεκίνησε στα PEUGEOT 408 και E-3008, το νέο E-5008 διαθέτει ζάντες που συμβάλλουν και αυτές με τη σειρά τους, στο σύγχρονο στυλ και την αεροδυναμική απόδοση. Οι νέες αυτές ζάντες των 19” και 20” διαθέτουν σχεδίασή με γεωμετρικά σχήματα, ενώ στο κέντρο τους δεσπόζει το νέο έμβλημα της PEUGEOT. Στο εσωτερικό, η εντυπωσιακή αιωρούμενη οθόνη PEUGEOT Panoramic i-Cockpit® 21″ βάζει τους επιβάτες σε ένα περιβάλλον high tech, αλλά και φιλικό προς τον χρήστη.

Κορυφαίο επίπεδο κομψότητας
Τίποτα δεν είναι πιο εξελιγμένο από την ίδια την απλότητα. Το νέο E-5008 ασπάζεται αυτή τη φιλοσοφία, με πολύ λείες, κομψές, κάθετες πλευρές, δίνοντας έμφαση στη φινέτσα, κρύβοντας τις τσιμούχες των πλαϊνών παραθύρων στις πόρτες.

Το νέο E-5008 είναι διαθέσιμο σε έξι χρώματα: Obsession Blue, Ingaro Blue, Okenite White, Pearl Black, Artense Grey και Titanium Grey. Στην έκδοση GT, η δίχρωμη βαφή με τη γυαλιστερή μαύρη οροφή, προσφέρεται στον στάνταρ εξοπλισμό.

EMOTION: ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ, ΤΟ E-5008 ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ

Όσον αφορά το συναίσθημα, το νέο E-5008 δεν αφήνει κανέναν παραπονεμένο. Ο οδηγός βρίσκεται στο επίκεντρο του εντυπωσιακού Panoramic i-Cockpit®, και οι επιβάτες απολαμβάνουν το εξαιρετικό επίπεδο άνεσης στο εσωτερικό.

Το “next-level Panoramic i-Cockpit®”
Οι ομάδες της PEUGEOT αποφάσισαν να ‘παντρέψουν’ δύο από τα τρία θεμελιώδη χαρακτηριστικά γνωρίσματα του i-Cockpit®: το head-up display και τη μεγάλη κεντρική οθόνη αφής. Αυτά είναι πλέον ενσωματωμένα σε μια κυρτή πανοραμική οθόνη με ένα μόνο πάνελ υψηλής ευκρίνειας 21 ιντσών, που εκτείνεται από την αριστερή πλευρά του ταμπλό έως την κεντρική κονσόλα.

Αυτή η πανοραμική οθόνη μοιάζει πραγματικά να αιωρείται πάνω από το ταμπλό. Ο LED φωτισμός του εσωτερικού, κάτω από την οθόνη ενισχύει ακόμα περισσότερο το «αιωρούμενο» εφέ.

Τοποθετημένη για βέλτιστη εργονομία, αυτή η ευρεία οθόνη των 21 ιντσών, αποτελεί στάνταρ εξοπλισμό από την έκδοση Allure, είναι στραμμένη προς τον οδηγό, ενώ παραμένει απόλυτα προσβάσιμη και από τον συνοδηγό. Αυτό το μεγάλο, κορυφαίας ποιότητας, ψηφιακό πάνελ συνδυάζει δύο βασικές λειτουργίες του PEUGEOT i-Cockpit®:

– Αριστερά, πάνω από το μικρό τιμόνι, η οθόνη περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες οδήγησης: ταχύτητα, μετρητή ισχύος, συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, ροή ενέργειας κ.λπ.

– Δεξιά, στο κέντρο του ταμπλό, η οθόνη αφής είναι προσβάσιμη τόσο από τον οδηγό όσο και από το συνοδηγό. Ελέγχει τα συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού, πλοήγησης, πολυμέσων και συνδεσιμότητας κ.λπ.

Τιμόνι μικρής διαμέτρου με νέα χειριστήρια
Βασικό στοιχείο από την πρώτη στιγμή της παρουσίασης του PEUGEOT i-Cockpit®, το μικρό τιμόνι έχει τροποποιηθεί σε μεγάλο βαθμό, για να προσφέρει ακόμα καλύτερη αίσθηση και περισσότερη άνεση στην οδήγηση. Οι μικρές του διαστάσεις έχουν βέβαια διατηρηθεί ενώ παράλληλα έχει πλέον εκσυγχρονισμένο σχεδιασμό. Το επανασχεδιασμένο κεντρικό τμήμα του, είναι μικρότερο και δείχνει «απομονωμένο» από τις ακτίνες του τιμονιού, ώστε να δώσει ένα αιωρούμενο αποτέλεσμα παραπέμποντας στην πανοραμική οθόνη του ταμπλό.

Νέα είναι επίσης και τα χειριστήρια στο μικρό τιμόνι. Εντοπίζουν αυτόματα τα ακροδάχτυλα του οδηγού για βέλτιστη εργονομία, ενεργοποιούνται όμως μόνο όταν τα πατήσει ο οδηγός, για να αποφευχθεί έτσι η κατά λάθος ενεργοποίηση.
Το νέο μικρό τιμόνι διαθέτει στάνταρ και θερμαινόμενη στεφάνη, στην έκδοση E-5008 GT.
Το νέο PEUGEOT Panoramic i-Cockpit® διαθέτει δύο νέους λεπτούς μοχλούς ελέγχου πίσω από το τιμόνι και δύο ‘πτερύγια’ (‘paddles’) με τα οποία ο οδηγός ρυθμίζει το βαθμό ανάκτησης ενεργείας κατά την πέδηση.

Δέκα πλήκτρα i-Toggles® με δυνατότητα εξατομίκευσης
Στο κεντρικό τμήμα του ταμπλό βρίσκονται τα πλήκτρα αφής i-Toggles®, με δυνατότητα πλήρους εξατομίκευσης ώστε να προγραμματιστούν για να παρέχουν γρήγορη πρόσβαση σε δέκα από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες λειτουργίες του χρήστη: κλήση μιας επαφής (έναρξη πλοήγησης σε προορισμό που χρησιμοποιείται συχνά, συντονισμός του ραδιοφώνου σε έναν αγαπημένο σταθμό, ρύθμιση της ιδανικής θερμοκρασίας του κλιματισμού, και ούτω καθεξής.

Τελευταίας γενιάς συστήματα δικτυωμένης ενημέρωσης της PEUGEOT
Η έκδοση Allure διαθέτει στον βασικό της εξοπλισμό το σύστημα PEUGEOT i-Connect®, με τη βοήθεια του οποίου ο χρήστης έχει στη διάθεσή του δυνατότητες πλήρους δικτύωσης χάρη στη λειτουργία ασύρματης αντιστοίχισης (Apple CarPlay/Android Auto).

Η εμπειρία των εξελιγμένων τεχνολογιών γίνεται ακόμα πιο αισθητή μέσω του συστήματος PEUGEOT i-Connect® Advanced, που διατίθεται στον στάνταρ εξοπλισμό από την έκδοση E-5008 Allure. Το σύστημα αυτό προσφέρει κορυφαίας απόδοσης δικτυωμένη πλοήγηση TomTom με λειτουργία σχεδιασμού ταξιδιού (δείτε παρακάτω).

Η δυνατότητα αναγνώρισης φυσικής ομιλίας με την εντολή “OK, PEUGEOT” παρέχει πρόσβαση σε λειτουργίες infotainment, θέρμανσης και κλιματισμού και στο τηλέφωνο. Αυτή η φωνητική αναγνώριση μπορεί πλέον να διακρίνει τις εντολές που γίνονται από τον οδηγό ή τον συνοδηγό. Το E-5008 θα εφοδιάζεται επίσης και με λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης, ChatGPT, που παρέχει δυνατότητα αλληλεπίδρασης μεταξύ των επιβατών και του οχήματος.

Για να υποστηρίξει τους χρήστες, και να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις τους, το σύστημα περιλαμβάνει ενσωματωμένο εγχειρίδιο χρήσης, και έναν κωδικό QR που παρέχει πρόσβαση σε ενημερωτικά βίντεο. Οι ενημερώσεις του συστήματος πραγματοποιούνται “over the air”.

Εκπληκτική ευελιξία, απόλυτη εξασφάλιση χάρη στην ευκολία χρήσης
Το νέο E-5008 είναι πολύ εύκολο στην οδήγηση. Χάρη στις ρυθμίσεις δυναμικής συμπεριφοράς του πλαισίου, για την οποία φημίζεται η PEUGEOT, είναι άνετο και οικονομικό στους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, και ιδιαίτερα ευέλικτο στην πόλη, κυρίως χάρη στον κύκλο στροφής που δεν ξεπερνά τα 11,2μ. Για περισσότερη ευκολία στις μανούβρες του παρκαρίσματος, το E-5008 διαθέτει στάνταρ μια πίσω κάμερα, που προσφέρει στον οδηγό δύο οπτικές γωνίες: πίσω όψη ή πανοραμική θέα από ψηλά. Αυτή η κάμερα διαθέτει επίσης και σύστημα πλύσης, για τέλεια εικόνα σε όλες τις συνθήκες.

Πάνω από 40 συστήματα υποβοήθησης οδήγησης και εξοπλισμός προστασίας, ένα βήμα ακόμα προς την ημιαυτόνομη οδήγηση
Με το σύστημα Drive Assist Plus 2.0, το PEUGEOT E-5008 βοηθά τον οδηγό, χρησιμοποιώντας όλους τους αισθητήρες του αυτοκινήτου (κάμερες, ραντάρ κ.λπ.), λαμβάνοντας ταυτόχρονα και πληροφορίες από το σύστημα της δικτυωμένης πλοήγησης.
Αυτά τα συστήματα υποβοήθησης έχουν σχεδιαστεί για να μειώνουν τον φόρτο εργασίας του οδηγού σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας με πολλές λωρίδες.

– Προσαρμοζόμενο cruise control με λειτουργία Stop & Go και υποβοήθηση διατήρησης πορείας στη λωρίδα κυκλοφορίας: αναλαμβάνει το χειρισμό του τιμονιού και ρυθμίζει την ταχύτητα του νέου E-5008 φροντίζοντας για τη διατήρηση της πορείας του στα όρια της λωρίδας και της προεπιλεγμένης από τον οδηγό ταχύτητάς του.

– Ημιαυτόματη αλλαγή λωρίδας: βοηθά τον οδηγό στις αλλαγές λωρίδας, με απόλυτη ασφάλεια. Απλώς ενεργοποιήστε το φλας και πατήστε το κουμπί “OK” στο τιμόνι, και το σύστημα θα σας οδηγήσει στη νέα λωρίδα που έχετε επιλέξει.

– Προηγμένο σύστημα που προτείνει την ταχύτητα βάσει του ορίου ισχύει: αναγνωρίζει οποιαδήποτε αλλαγή στο όριο ταχύτητας διαβάζοντας τις πινακίδες οδικής σήμανσης και συλλέγοντας πληροφορίες από το σύστημα της δικτυωμένης πλοήγησης, προτείνει στον οδηγό να προσαρμόσει ανάλογα την ταχύτητα του προσαρμοζόμενου Cruise Control. Εάν το σύστημα αναγνωρίσει βροχή, τότε προτείνει αμέσως μείωση της ταχύτητας σύμφωνα με τα όρια ταχύτητας, για παράδειγμα, από 130 χλμ/ώρα σε 110 χλμ/ώρα στον αυτοκινητόδρομο.
Αυτά τα συστήματα ημιαυτόνομης οδήγησης απαιτούν επιβεβαίωση από τον οδηγό. Οι αισθητήρες διασφαλίζουν ότι ο οδηγός κρατά πάντα με τα χέρια του το τιμόνι.

Εξαιρετικοί χώροι για 7 επιβάτες
Χάρη στο μακρύ μεταξόνιό του, το νέο E-5008 προσφέρει αξιοζήλευτους χώρους για τα πόδια των επιβάτες της δεύτερης σειράς, ενώ η ευρυχωρία για εκείνους της 3ης σειράς αποτελεί νέο σημείο αναφοράς στην κατηγορία D-SUV. Το E-5008 μπορεί να φιλοξενήσει έως και 7 επιβάτες. Η 3η σειρά προσφέρει μία μονοκόμματη έδρα και δύο ανεξάρτητες πλάτες με ρυθμιζόμενα προσκέφαλα. Αυτά τα καθίσματα προσφέρουν πραγματική άνεση: πάχος και απαλότητα των μαξιλαριών, ψηλότερες πλάτες και βελτιστοποιημένο χώρο για το κεφάλι των ενηλίκων.

Οι επιβάτες της 2ης σειράς του νέου E-5008, απολαμβάνουν την άνεση των καθισμάτων που έχουν τη δυνατότητα της ασύμμετρης 60/40 αναδίπλωσης της έδρας τους, και 40/20/40 της πλάτης, παρέχοντας τον ιδανικό συνδυασμό μεταξύ ευκολίας διαμόρφωσης και άνεσης.

Οι πλάτες των καθισμάτων της 2ης σειράς μπορούν να ανακλιθούν ανεξάρτητα σε πέντε θέσεις για μεγαλύτερη άνεση των επιβατών στα μεγάλα ταξίδια. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στο φινίρισμα, με υψηλής ποιότητας ταπετσαρίες που χρησιμοποιείται σε όλες τις θέσεις της 2ης σειράς.

Ευρύχωρος και ευέλικτος χώρος αποσκευών
Το νέο E-5008 εξασφαλίζει χωρητικότητα πορτμπαγκάζ που φτάνει τα 748dm3 στην 5θέσια έκδοση, τα 259dm3 στην 7θέσια έκδοση, και τα 1.815dm3 στην 2θέσια (με πλήρως αναδιπλωμένα πίσω καθίσματα) έκδοση.

Η μοναδική ευελιξία που προσφέρει η εξελιγμένη αρχιτεκτονική διάταξης των καθισμάτων κάνει το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει, επιτρέποντας ένα ευρύ φάσμα επιλογών εσωτερικής διαμόρφωσης μεταξύ της 2ης σειράς (60/40 για την έδρα, 40/20/40 για τις πλάτες) και της 3ης σειράς (50/50 για τις πλάτες). Το νέο E-5008 προσφέρει μια τεράστια, εντελώς επίπεδη επιφάνεια δαπέδου, με όλα τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα και δυνατότητα φόρτωσης αντικειμένων έως και 2 μέτρων.

Οι πολλαπλές επιλογές διάταξης των καθισμάτων, καθιστούν εξαιρετικά έξυπνη τη διαμόρφωση του πορτμπαγκάζ του E-5008. Στη διαμόρφωση των 7 θέσεων, με την 3η σειρά σε κανονική θέση, το νέο E-5008 έχει μήκος πορτμπαγκάζ 42εκ., το μόνο μοντέλο στην κατηγορία, που μπορεί να μεταφέρει μεγάλη ποικιλία εξοπλισμού και αποσκευών.

Καμπίνα που προδιαθέτει για ευχάριστη διαβίωση
Εκτός από τις γενναιόδωρες διαστάσεις της καμπίνας του νέου E-5008, οι επιβάτες απολαμβάνουν ένα ιδιαίτερα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον. Η εσωτερική διακόσμηση συνδυάζει ατμοσφαιρικό φωτισμό, λεπτομέρειες από αυθεντικό αλουμίνιο και ύφασμα, μέχρι και τη 2η σειρά των καθισμάτων. Τα πάντα σε απόλυτη αρμονία, προσφέρουν μια μοναδική αίσθηση φινέτσας και ευεξίας.

Η μεγάλη πανοραμική γυάλινη οροφή παρέχει άπλετο φως. Το μπροστινό της τμήμα ανοίγει. Πρόκειται για μία επιλογή που δεν συναντά κανείς συχνά σε ηλεκτρικό όχημα. Η καμπίνα εξαιρετικά φωτεινή μέχρι και την 3η σειρά, η οποία προσφέρει το ίδιο επίπεδο φωτεινότητας με το υπόλοιπο εσωτερικό, χάρη στα μεγάλα πλευρικά τζάμια.

Για να εξασφαλίσει μία υγιεινή ατμόσφαιρα στο εσωτερικό, το νέο PEUGEOT E-5008 διαθέτει σύστημα AQS (Air Quality System), το οποίο ελέγχει συνεχώς την ποιότητα του αέρα που μπαίνει στην καμπίνα και, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο ενεργοποιεί αυτόματα τη λειτουργία ανακύκλωσης. Στην έκδοση GT, αυτή η ηρεμία συμπληρώνεται από το σύστημα επεξεργασίας αέρα Clean Cabin, το οποίο φιλτράρει τους ρύπους και τα σωματίδια. Η λειτουργία ποιότητας του αέρα εμφανίζεται στη δεξιά πλευρά της οθόνης.

Τα νέα μπροστινά καθίσματα – συνδυασμός δερματίνης και υφάσματος στην έκδοση Allure και δερματίνης και Alcantara στην έκδοση GT- παρέχουν εξαιρετικό επίπεδο άνεσης. Τα καθίσματα προσφέρουν άνεση και εξαιρετική πλευρική στήριξη, και είναι γεμισμένα με αφρό υψηλής πυκνότητας. Προαιρετικά, το μοντέλο μπορεί να εφοδιαστεί με καθίσματα με πιστοποίηση AGR (Aktion Gesunder Rücken) από τη γερμανική ένωση γιατρών και θεραπευτών που προωθεί την έρευνα για την πρόληψη των πόνων στην πλάτη. Στην έκδοση GT, τα καθίσματα διαθέτουν λειτουργία εξαερισμού και μασάζ, ενώ τα πίσω καθίσματα είναι θερμαινόμενα.

Σε αυτή τη διαμόρφωση, τα μπροστινά καθίσματα είναι εξοπλισμένα με προσαρμοζόμενα πλευρικά τμήματα, που φουσκώνουν ή ξεφουσκώνουν ηλεκτρικά, για να προσαρμόζονται τέλεια στο σωματότυπο του οδηγού και του συνοδηγού.

Οι επιβάτες της 2ης και της 3ης σειράς απολαμβάνουν το ιδανικό επίπεδο άνεσης. Εκτός από την αξιοζήλευτη ευρυχωρία, τα καθίσματα της 2ης σειράς είναι συρόμενα και ανακλινόμενα. Ο πίνακας ελέγχου στο πίσω μέρος της κεντρικής κονσόλας δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες της 2ης σειράς να ελέγχουν τη θερμοκρασία και τον αερισμό του τριζωνικού συστήματος κλιματισμού, και να ρυθμίζουν τα προαιρετικά θερμαινόμενα καθίσματα. Η κεντρική κονσόλα φιλοξενεί επίσης ένα ρευματολήπτη των 12V που συμπληρώνεται από δύο θύρες USB-C, ανάλογα με τις εκδόσεις. Στις εκδόσεις GT, το κεντρικό υποβραχιόνιο διαθέτει δύο ποτηροθήκες και τα πίσω τζάμια διαθέτουν ενσωματωμένες περσίδες, για την προστασία των επιβατών από τις ακτίνες του ήλιου.
Οι δύο επιβάτες της 3ης σειράς, διαθέτουν ο καθένας ποτηροθήκη, φως ανάγνωσης και υποβραχιόνιο, ενώ για τους επιβάτες της 3ης σειράς διατίθεται και ρευματολήπτης 12 V.

EXCELLENCE: ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ

Το νέο E-5008 προσφέρει μια σειρά από ηλεκτρικά και εξηλεκτρισμένα κινητήρια σύνολα, που το καθιστούν σημείο αναφοράς στην κατηγορία για τις επιδόσεις, όχι μόνο από την άποψη της αυτονομίας αλλά και από τις επιλογές που προσφέρει στους πελάτες του.

Ευρεία γκάμα ηλεκτροκινητήρων
Σχεδιασμένο εξ αρχής ως ηλεκτρικό μοντέλο, το νέο E-5008 προσφέρεται με μια γκάμα από κινητήρες μηδενικών εκπομπών (κύκλος WLTP σε διαδικασία έγκρισης) που προσφέρουν ηλεκτρική αυτονομία από 500 έως 668 km, συμπεριλαμβανομένης και μίας έκδοσης AWD Dual Motor (4κίνητης με 2 ηλεκτροκινητήρες) και μιας έκδοσης Long Range (αυξημένης αυτονομίας).

Αυτή η σειρά σύγχρονων κινητήρων μόνιμου μαγνήτη, προσφέρει περισσότερη ισχύ και καλύτερη απόδοση. Οι εκδόσεις με κίνηση στους 2 τροχούς αποδίδουν 157 kW (345 Nm) ή 170 kW (345 Nm). Η έκδοση με κίνηση και στους 4 τροχούς με τους 2 ηλεκτροκινητήρες αποδίδει συνολικά 237 kW (157 kW μπροστά και 80 kW πίσω). Ο μπροστινός κινητήρας αποδίδει 345 Nm ροπής, και ο πίσω 170 Nm.

Η μπαταρία υψηλής τάσεως ιόντων λιθίου των 400V, με χημική σύνθεση NMC (νικέλιο, μαγγάνιο και κοβάλτιο), βρίσκεται κάτω από το δάπεδο και τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα κίνησης του αυτοκινήτου.

Οι υπόλοιπες ηλεκτρικές καταναλώσεις (φώτα, infotainment, κ.λπ.) τροφοδοτούνται από μια μπαταρία 12 V, η οποία παίρνει ρεύμα από την μπαταρία υψηλής τάσεως, μέσω ενός μετατροπέα.

Η θερμική διαχείριση της μπαταρίας πραγματοποιείται μέσω κυκλώματος κυκλοφορίας ψυκτικού υγρού. Αυτό επιτρέπει εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση, βελτιστοποιημένη και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Η αντλία θερμότητας, στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις, εξασφαλίζει μία άνετη θερμοκρασία για τους επιβάτες στην καμπίνα, διατηρώντας παράλληλα την ενέργεια της μπαταρίας.

Με γνώμονα τη σιγουριά για την ποιότητα των προϊόντων της, η PEUGEOT προσφέρει στους πελάτες της με το νέο E-5008, το “PEUGEOT Allure Care”, ένα πρόγραμμα που προσφέρει εξασφάλιση και ηρεμία, καλύπτοντας ολόκληρο το όχημα, συμπεριλαμβανομένης και της μπαταρίας, για έως και 8 χρόνια/160.000 km.

Η εγγύηση PEUGEOT Allure Care στο νέο E-5008 ενεργοποιείται αυτόματα για δύο χρόνια ή 25.000 km, μετά από κάθε service στο δίκτυο της PEUGEOT.

Εξαιρετικά αποδοτική πλατφόρμα ηλεκτρικού οχήματος
Το PEUGEOT E-5008 χρησιμοποιεί τη νέα πλατφόρμα STLA Medium της Stellantis, σε μια διευρυμένη διαμόρφωση, σε σύγκριση με το
E-3008. Σχεδιασμένη για τα ηλεκτρικά οχήματα του Ομίλου, αποτελεί ένα νέο ορόσημο στην αγορά.

Η “BEV-by-design”(σχεδιασμένη αποκλειστικά για ηλεκτρικά μοντέλα) πλατφόρμα STLA Medium προσφέρει εκπληκτική ενεργειακή απόδοση στους τροχούς, που φτάνει έως και τις 96 kWh. Η σχεδίαση υψηλών επιδόσεων, η οποία εξασφαλίζει στο μοντέλο την επίτευξη αποτελεσματικής αεροδυναμικής επίδοσης (SCx 0,77), σημαίνει ότι το E-5008 έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη αυτονομία στην κατηγορία του (έως 668 km).

Η υποδοχή φόρτισης στο πίσω αριστερό φτερό διαθέτει υποδοχές για συνδέσεις Mode 2/3 (AC-εναλλασσόμενου ρεύματος) και Mode 4 (DC-συνεχούς ρεύματος).

Στο μοντέλο διατίθενται δύο τύποι ενσωματωμένων φορτιστών, για φόρτιση από παροχή εναλλασσόμενου ρεύματος, που ικανοποιούν τις ανάγκες κάθε χρήσης των πελατών και όλες τις λύσεις φόρτισης. Το μοντέλο διατίθεται επίσης και με έναν στάνταρ τριφασικό φορτιστή ισχύος 11 kW, και έναν προαιρετικό τριφασικό φορτιστή 22 kW που θα είναι διαθέσιμος προσεχώς.

Για φόρτιση από παροχή συνεχούς ρεύματος (DC), μέσω ταχυφορτιστών, το βύσμα Mode 4 του νέου E-5008 μπορεί να δεχθεί φόρτιση από ηλεκτρική παροχή ισχύος μέχρι 160 kW. Αυτή η λύση επιτυγχάνει την ανάκτηση 400χλμ αυτονομίας σε μόλις 10 λεπτά και τη φόρτιση από 20 έως 80% σε 30 λεπτά.

Πλήθος δικτυωμένων υπηρεσιών*

– Επικοινωνία μέσω ChatGPT για όλα τα θέματα ενδιαφέροντος, χάρη στο σύστημα PEUGEOT i-Connect® Advanced και τη βελτιστοποιημένη δυνατότητα αναγνώρισης φωνητικών εντολών. Σχεδιάστε τις χρήσεις σας και ανακαλύψτε τα οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) στο όχημά σας. Θέλετε ιδέες για επίσκεψη σε τοποθεσίες στην περιοχή που κινείστε; Πληροφορίες για ένα έργο τέχνης που μόλις ανακαλύψατε; Θα θέλατε να οργανώσετε ένα κουίζ με τους φίλους σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας;

– Αποτελεσματική πλοήγηση χάρη στη λειτουργία σχεδιασμού του ταξιδιού (trip planning) και τις λύσεις βελτιστοποίησης:

Η λειτουργία EV Trip Planner είναι διαθέσιμη μέσω της εφαρμογής MyPeugeot μέσω του συστήματος δικτυωμένης πλοήγησης της TomTom. Εύκολο στη χρήση, χάρη στη λειτουργία Send2Nav στην εφαρμογή MyPeugeot, το σύστημα υπολογίζει την ιδανική διαδρομή και προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες, όπως η απόσταση που θα διανύσετε, το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας στην αρχή του ταξιδιού, το επιθυμητό επίπεδο φόρτισης μπαταρίας κατά την άφιξη, την κατανάλωση ενέργειας, την κίνηση, τον τύπο του δρόμου και φυσικά τους σταθμούς φόρτισης που διατίθενται στην διαδρομή σας.

Λειτουργία EV Routing με πρόσβαση από το αυτοκίνητο: οδηγίες βήμα προς βήμα, καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας μέσω της πλοήγησης από το σύστημα PEUGEOT i-Connect® Advanced, συμπεριλαμβανομένων των στάσεων φόρτισης. Ενημέρωση για την κατανάλωση και την αυτονομία της μπαταρίας σας. Εμπλουτίστε την εμπειρία μέσω της δικτυωμένης πλοήγησης, και λάβετε ενημερώσεις, σε πραγματικό χρόνο, για τις συνθήκες κυκλοφορίας και τους δημόσιους σταθμούς φόρτισης στο αυτοκινητόδρομο.

Λειτουργία E-Routes by Free2move Charge, με πρόσβαση από το αυτοκίνητο μέσω της εφαρμογής σε κινητό τηλέφωνο, που έχει γίνει αντιστοίχιση με το σύστημα PEUGEOT i-Connect®. Η εφαρμογή e-Routes επιτρέπει τη βελτιστοποίηση όλων των διαδρομών υπολογίζοντας την καλύτερη διαδρομή σύμφωνα με τις ανάγκες αυτονομίας του οχήματος, τη θέση των σταθμών φόρτισης, τις συνθήκες κυκλοφορίας, την απόσταση που πρέπει να διανυθεί κ.λπ.

Η εφαρμογή MyPEUGEOT για smartphone, δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό του E-5008 να παραμείνει μόνιμα συνδεδεμένος με το αυτοκίνητό του, και να έχει εξ αποστάσεως πρόσβαση σε αρκετές λειτουργίες του :

– Εξ αποστάσεως κλείδωμα και ξεκλείδωμα των θυρών και ενεργοποίηση των φώτων ή της κόρνας για γρήγορη εύρεση της θέσης που έχετε παρκάρει.

– Ενημέρωση, προγραμματισμός, έναρξη και τερματισμός της διαδικασίας φόρτισης της μπαταρίας. Εκτός από τη σημαντική εξοικονόμηση χρόνου που προσφέρεται, είναι επίσης ένας τρόπος να μην ξοδεύετε ή να καταναλώνετε περισσότερη από όση ενέργεια χρειάζεται, ειδικά κατά τη φόρτιση σε σταθμούς φόρτισης στο σπίτι.

– Έναρξη και προγραμματισμός της ώρας έναρξης της θερμοκρασιακής προετοιμασίας της καμπίνας. Πέρα από την άνεση, αυτή η λειτουργία βελτιστοποιεί και την αυτονομία ρυθμίζοντας ταχύτερα τη σωστή θερμοκρασία της μπαταρίας όταν το όχημα είναι συνδεδεμένο στην πρίζα.

Πλήρης γκάμα εξηλεκτρισμένων κινητήριων μονάδων.
Για να υποστηρίξει τους πελάτες της στη μετάβασή τους στην πλήρη ηλεκτροκίνηση, η PEUGEOT προσφέρει επίσης το νέο E-5008 με υβριδικό κινητήρα.

Το E-5008 Hybrid 136 e-DCS6 εφοδιάζεται με σύστημα κίνησης PEUGEOT HYBRID 48V, που αποτελείται από έναν βενζινοκινητήρα νέας γενιάς 136 ίππων, σε συνδυασμό με ένα κιβώτιο έξι σχέσεων διπλού συμπλέκτη που ενσωματώνει και έναν ηλεκτροκινητήρα. Χάρη σε μια μπαταρία που επαναφορτίζεται κατά την οδήγηση, αυτή η τεχνολογία προσφέρει επιπλέον ροπή στις χαμηλές στροφές, και έως και 15% μείωση στην κατανάλωση (5,8 l/100 km σε μικτό κύκλο WLTP**). Στην οδήγηση στην πόλη, το νέο 5008 Hybrid 136 e-DCS6 μπορεί να λειτουργεί έως και το 50% του χρόνου ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Το νέο 5008 διευρύνει την προσφορά της γκάμας των κινητήριων μονάδων του με την παρουσίαση μίας έκδοσης Plug-In Hybrid (195 e-DCS7), που συνδυάζει έναν ηλεκτροκινητήρα 92 kW με έναν κινητήρα εσωτερικής καύσεως των 150 ίππων, επιτυγχάνοντας συνδυαστική ισχύ 195 ίππων. Η μπαταρία υψηλής χωρητικότητας εξασφαλίζει στο αυτοκίνητο αυτονομία πάνω από 80km** όταν κινείται ως αμιγώς ηλεκτρικό. Αυτή η έκδοση διαθέτει ρεζερβουάρ 60 λίτρων, γεγονός που εξασφαλίζει στο αυτοκίνητο αυτονομία σε τιμή ρεκόρ.

Οι παραγγελίες για το Νέο 5008 έχουν ξεκινήσει, ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα θα είναι διαθέσιμα τον Νοέμβριο 2024. Οι κορυφαίες εκδόσεις E-5008 Dual Motor 320ps AWD, καθώς και E-5008 Long Range με αυτονομία 668 χλμ – κορυφαία στα 7θεσια SUV – θα ανακοινωθούν μέσα στο τελευταίο 3μηνο του έτους.

Οι τιμές των διαθέσιμων εκδόσεων του Νέου 5008 συνοψίζονται στον παρακάτω πίνακα:

5008 Hybrid 136 e-DCS 6, έκδοση Allure 39.900 €, έκδοση GT 44.500 €

5008 plug-in hybrid 195 e-DCS 7, έκδοση Allure 49.900 €, έκδοση GT 52.900 €

e-5008 155 kW 502 χλμ αυτονομία, έκδοση Allure 55.900 €, έκδοση GT 59.900 €

Πηγή: Δελτίο τύπου

abb_img