Η Leapmotor παρουσιάζει δύο ακόμη ηλεκτρικά αυτοκίνητα για την Ευρώπη

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, η Leapmotor International ανακοίνωσε την έναρξη των πωλήσεων στην Ευρώπη και άνοιξε τα βιβλία των παραγγελιών της

Ακούστε το άρθρο

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Leapmotor, η οποία μόλις επεκτάθηκε στην Ευρώπη με τη βοήθεια της Stellantis, θα παρουσιάσει δύο ακόμη μοντέλα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού την επόμενη εβδομάδα. Το νέο B10 θα γιορτάσει την παγκόσμια πρεμιέρα του και το C16 θα κάνει το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, η Leapmotor International ανακοίνωσε την έναρξη των πωλήσεων στην Ευρώπη και άνοιξε τα βιβλία παραγγελιών της, αρχικά για το C10 SUV και το μικρότερο T03. Τώρα, η εταιρεία επιδιώκει να διπλασιάσει γρήγορα το χαρτοφυλάκιό της.

Η Leapmotor παρουσιάζει δύο ακόμη ηλεκτρικά αυτοκίνητα για την Ευρώπη

Το B10, ένα SUV του οποίου υπάρχουν μόνο φωτογραφίες σε καμουφλάζ μέχρι στιγμής και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες λεπτομέρειες, αναμένεται με ανυπομονησία. Τοποθετείται ανάμεσα στο T03 και το C10 και είναι το πρώτο μοντέλο, που βασίζεται στη νέα πλατφόρμα B της Leapmotor. Οι πρωτότυπες εικόνες δείχνουν ένα σχέδιο με κοντές προεξοχές μπροστά και πίσω, κάτι που θα μπορούσε να υποδηλώνει ένα βελτιστοποιημένο για το μέγεθος εσωτερικό.

Η Leapmotor παρουσιάζει δύο ακόμη ηλεκτρικά αυτοκίνητα για την Ευρώπη

Οι χωνευτές χειρολαβές των θυρών θα βελτιώσουν την αεροδυναμική. «Εξοπλισμένο με την καινοτόμο αρχιτεκτονική LEAP 3.5, το B10 εισάγει έξυπνη τεχνολογία αιχμής προσαρμοσμένης για μια νέα γενιά παγκόσμιων καταναλωτών, που αναζητούν πιο συνδεδεμένα, πιο βιώσιμα και πιο τολμηρά νέα ενεργειακά οχήματα (NEV)», λέει η Stellantis.

Το C16, που παρουσιάστηκε στην Κίνα τον Ιανουάριο , κάνει το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του στο Παρίσι. Χάρη στο μήκος του 4,92 μέτρα και το μεταξόνιο 2,83 μέτρα, το SUV προσφέρει άφθονο χώρο στο εσωτερικό του, με έως και έξι θέσεις σε διάταξη 2+2+2 θέσεων.

Η Leapmotor παρουσιάζει δύο ακόμη ηλεκτρικά αυτοκίνητα για την Ευρώπη

Το C16 διαθέτει σύστημα 800 volt και χωρητικότητα φόρτισης DC έως 180 κιλοβάτ, έτσι ώστε η μπαταρία να μπορεί να φορτιστεί από 30 έως 80 τοις εκατό σε 15 λεπτά. Χαρακτηρίζεται από «καθαρό εξωτερικό και μινιμαλιστικό και premium εσωτερικό σχεδιασμό». Έρχεται επίσης με το έξυπνο σύστημα infotainment Leapmotor OS 4.0 και μια πανοραμική γυάλινη οροφή.

Η Stellantis δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τις ακριβείς ημερομηνίες για το πότε θα ανοίξει τα βιβλία παραγγελιών για οποιοδήποτε μοντέλο στην Ευρώπη. Ωστόσο, όπως το T03 και το C10, θα διανέμονται μέσω των σημείων πώλησης της Stellantis στην Ευρώπη. Μέχρι το τέλος του έτους, η Leapmotor International στοχεύει να έχει περισσότερα από 350 σημεία πώλησης εκτός Κίνας.

Πηγή: stellantis.com

abb_img