Προληπτική συντήρηση σε EV: Τι να γνωρίζετε

Η προληπτική συντήρηση των EV αποτελεί κλειδί για την απόδοση και τη μακροχρόνια αξιοπιστία τους, αλλά το κυριότερο για την ασφάλεια σας!

Ακούστε το άρθρο

Φυσικά οι ανάγκες των αμιγώς ηλεκτρικών διαφέρουν σημαντικά από τα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ένα EV μπορεί να μην έχει κινητήρα εσωτερικής καύσης ή πολύπλοκα μηχανικά μέρη, όμως απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα στα συστήματα και τη μπαταρία του.

Οδηγός χρήσης για ταχυφορτιστές!

Έλεγχοι συστημάτων και κατάσταση φρένων

Οι συστηματικοί έλεγχοι των ηλεκτρονικών συστημάτων του αυτοκινήτου είναι θεμελιώδεις για την ασφάλεια και την απόδοση. Επιπλέον οι καλωδιώσεις της μπαταρίας με τον κινητήρα, αλλά και το λογισμικό πρέπει να ελέγχονται τακτικά. Επίσης, το σύστημα ανάκτησης ενέργειας, χρειάζεται τακτικούς ελέγχους από τους ειδικούς μηχανικούς της κατασκευάστριας εταιρείας. Μάλιστα σημαντικό είναι να τσεκάρετε συχνά και τους δίσκους του συστήματος πέδησης. Η άριστη κατάστασή τους εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία τους σε κάθε περίπτωση.

Η σωστή πίεση ελαστικών έχει σημασία στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Ρίξτε μια ματιά και στην μπαταρία

Η μπαταρία είναι η καρδιά του EV σας. Η τακτική παρακολούθησή της και η σωστή χρήση εξασφαλίζουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Ιδανικά, οι φορτίσεις πρέπει να αποφεύγουν τις ακραίες τιμές. Η διατήρηση της φόρτισης μεταξύ 20% και 80%, αποτρέπει την υπερβολική καταπόνηση. Επιπλέον οι ταχυφορτιστές μπορούν να χρησιμοποιούνται όταν βιάζεστε, όμως η συχνή χρήση μειώνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Ένα σύγχρονο ηλεκτρικό όχημα περιλαμβάνει αισθητήρες παρακολούθησης της θερμοκρασίας και της χωρητικότητας της μπαταρίας. Μάλιστα καλό είναι λοιπόν να τους ελέγχετε κατά τον περιοδικό έλεγχο. Επιπλέον μείωση της αυτονομίας πέρα από το φυσιολογικό και συχνή ανάγκη φόρτισης μπορεί να υποδεικνύουν μια βλάβη.

Μυστικά για αποδοτική φόρτιση!

Προσέχετε για να έχετε

Η προληπτική συντήρηση σε ένα ηλεκτρικό όχημα δεν είναι απλώς επιλογή. Πρέπει ο κάτοχος να την υλοποιεί για την ασφάλεια, την απόδοση και τη μακροχρόνια απόδοση του οχήματος. Οι τακτικοί έλεγχοι από εξειδικευμένους τεχνικούς, σε συνδυασμό με τη συνετή φόρτιση της μπαταρίας, μειώνουν το κόστος συντήρησης. Επιπλέον παρατείνουν τη διάρκεια ζωής του οχήματος. Επιπλέον με σωστή φροντίδα, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορεί να προσφέρει υψηλή απόδοση, εξοικονόμηση κόστους και οικολογικό αποτύπωμα χωρίς την ανάγκη για συχνές επισκευές.

abb_img