Το επιβλητικό MPV Xia της BYD κάνει το ντεμπούτο του

Με αναφερόμενη τιμή εκκίνησης τα 289.000 γιουάν (40.600 USD), το BYD Xia τοποθετείται κάτω από το υπάρχον Denza D9, ως το φθηνότερο MPV

Ακούστε το άρθρο

Το νέο BYD Xia, το plug-in υβριδικό MPV, εμφανίστηκε στον κατάλογο νέων μοντέλων του Υπουργείου Βιομηχανίας και Πληροφορικής της Κίνας (MIIT). Το αυτοκίνητο είχε προηγουμένως αποκαλυφθεί νωρίτερα, στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Chengdu.

Οι προπωλήσεις ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο με αναφερόμενη τιμή 289.000 γιουάν (40.600 USD). Ως μέρος της σειράς «Dynasty», το νέο μοντέλο υιοθετεί την σχεδίαση «Dragon Face» και θα είναι εξοπλισμένο με την τεχνολογία DM πέμπτης γενιάς της BYD και το έξυπνο σύστημα οδήγησης DiPilot.

Περισσότερα για το BYD Xia

Κοιτάζοντας το από έξω, το αυτοκίνητο συνεχίζει το σχέδιο «Dragon Face» της οικογένειας Dynasty, ξεκινώντας από τη μάσκα. Οι διακοσμητικές ρίγες «Dragon Whiskers», συμπληρώνουν τη μεγάλη μπροστινή μάσκα. Οι μπροστινές ρίγες είναι επίσης βαμμένες σε χρώματα που κάνουν αντίθεση, δίνοντας στη μάσκα μια πολυεπίπεδη αίσθηση 3D. Το νέο λογότυπο «Xia», εμφανίζεται ευδιάκριτα στην μπροστινή οριζόντια γραμμή από χρώμιο. 

Στο πλάι, η μπροστινή και η πίσω χειρολαβή των θυρών, έχουν σχεδιαστεί ως ενσωματωμένη μονάδα, ενώ η γραμμή της οροφής, παραμένει σχετικά επίπεδη. Το πίσω μέρος, φέρει το πιο πρόσφατο σήμα της «BYD» και η αριστερή πλευρά της πίσω πόρτας, έχει επίσης το λογότυπο «Xia». Το όχημα διαθέτει τα γνώριμα πίσω φώτα της οικογένειας Dynasty.

Το επιβλητικό MPV Xia της BYD κάνει το ντεμπούτο του

Οι διαστάσεις του νέου αυτοκινήτου είναι 5145/1970/1805 χλστ (μήκος, πλάτος, ύψος), με μεταξόνιο 3045 χλστ. Διατίθεται στάνταρ με ζάντες των 18 ιντσών. Τα προαιρετικά χαρακτηριστικά, περιλαμβάνουν μια πανοραμική οροφή, μπροστινό ραντάρ και πίσω αεροτομή με κάμερα. Το όχημα θα διαθέτει επίσης το έξυπνο σύστημα ελέγχου απόσβεσης Yunnian-C, το έξυπνο σύστημα υποβοήθησης οδήγησης DiPilot και το έξυπνο πιλοτήριο DiLink 150.

Όσον αφορά την ισχύ, το όχημα θα είναι εξοπλισμένο με την τεχνολογία DM πέμπτης γενιάς της BYD, που αποτελείται από έναν κινητήρα 1,5Τ σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα. Ο κινητήρας αποδίδει μέγιστη ισχύ 156 PS, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας παρέχει έως και 272 ​​PS

Η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι 20,39 kWh, προσφέροντας αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 80 χλμ. Σύμφωνα με προηγούμενες πληροφορίες, το BYD Xia θα προσφέρει επίσης μια έκδοση μπαταρίας 38 kWh με αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 145 χλμ και κατανάλωση καυσίμου 6,5 λίτρα ανά 100 χλμ

Με αναφερόμενη τιμή εκκίνησης τα 289.000 γιουάν (40.600 USD), το BYD Xia τοποθετείται κάτω από το υπάρχον Denza D9, ως το φθηνότερο MPV στη σειρά της BYD. Το Denza D9 ξεκινά από τα 339.800 γιουάν (47.200 USD) και ήταν το MPV με τις περισσότερες πωλήσεις το 2023 στην Κίνα. Μόλις λανσαριστεί, το BYD Xia πιθανότατα θα ανταγωνίζεται τα υπάρχοντα MPV στην κατηγορία του, όπως το Toyota Sienna και το Buick GL8.

Πηγή: MIIT

abb_img