Η GM επενδύει 10 εκατομμύρια δολάρια στην Forge Nano

Η επένδυση των 10 εκατ. δολαρίων πραγματοποιείται από την GM Ventures, τη θυγατρική εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων της General Motors.

Ακούστε το άρθρο

Οι δύο εταιρείες έχουν επίσης συνάψει συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας, για να συνεργαστούν σε πιθανές εφαρμογές της τεχνολογίας μπαταριών της Forge Nano. Η αμερικανική εταιρεία εργάζεται σε μια επίστρωση υλικού, που θα μπορούσε να βελτιώσει την απόδοση των στοιχείων της μπαταρίας.

Η επένδυση των 10 εκατομμυρίων δολαρίων πραγματοποιείται από την GM Ventures, τη θυγατρική εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων της General Motors. Η Forge Nano, είναι μια εταιρεία έρευνας υλικών, που αναπτύσσει μια διαδικασία για την κλιμάκωση της εναπόθεσης ατομικού στρώματος (ALD). H Forge Nano θέλει να το χρησιμοποιήσει για να αυξήσει την ενεργειακή πυκνότητα των στοιχείων της μπαταρίας. Η τεχνολογία είναι συναρπαστική για τις μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων, γι’ αυτό και η Volkswagen επένδυσε, 10 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία το 2019.

Συγκεκριμένα, η εναπόθεση ατομικού στρώματος, είναι μια τεχνολογία επιφανειών, στην οποία επιστρώσεις λεπτής μεμβράνης, εφαρμόζονται σε υλικά μπαταρίας προκειμένου να ελέγξουν τη χημεία και τη δομή σε ατομικό επίπεδο. Με την τεχνολογία της που ονομάζεται «Atomic Armor», η Forge Nano θέλει να αναπτύξει επιστρώσεις λεπτής μεμβράνης, για την GM, για να βελτιώσει την απόδοση της μπαταρίας και να μειώσει το κόστος. Η Forge Nano σχεδιάζει επίσης να κατασκευάσει πρωτότυπα κυψελών μπαταριών ιόντων λιθίου, στα κεντρικά της γραφεία στο Thornton του Κολοράντο, για να επιδείξει τις δυνατότητες της τεχνολογίας της.

Με την επένδυση, η GM στοχεύει να βελτιώσει την απόδοση της μπαταρίας και να μειώσει το κόστος των ηλεκτρικών οχημάτων για να τα καταστήσει ελκυστική επιλογή για όλους τους αγοραστές οχημάτων: «Ο πρωταρχικός στόχος της GM Ventures, είναι να φέρει ανατρεπτική τεχνολογία στο οικοσύστημα της GM, για βελτίωση προϊόντων και διαδικασιών », δήλωσε ο Anirvan Coomer, διευθύνων σύμβουλος της GM Ventures. «Η τεχνολογία Atomic Armor της Forge Nano, έχει δυνατότητες αλλαγής του παιχνιδιού για τα υλικά της μπαταρίας μας, σε σημαντική κλίμακα. Έχουν ήδη επιδείξει την ικανότητα να επεκτείνουν τις δυνατότητες καθόδου, που είναι το πιο ακριβό εξάρτημα κυψέλης της μπαταρίας. Αυτό θα μπορούσε να ξεκλειδώσει οφέλη για τους πελάτες και την επιχείρηση». 

Ο Paul Lichty, Διευθύνων Σύμβουλος της Forge Nano, πρόσθεσε: «Η αποστολή της Forge Nano, είναι να κατασκευάζει καλύτερα υλικά για έναν καλύτερο κόσμο. Η επένδυση της General Motors, θα μας επιτρέψει να βελτιώσουμε περαιτέρω την απόδοση και την ανθεκτικότητα του υλικού της μπαταρίας, ενώ θα μας επιτρέψει να επεκτείνουμε το αποτύπωμά μας σε άλλους βασικούς τομείς, όπως οι ημιαγωγοί. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά με την GM, για να βελτιώσουμε την απόδοση της μπαταρίας για μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα.»

Η Forge Nano, έχει ήδη λάβει περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ από επενδυτές μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των Mitsui Kinzoku, LG Technology Ventures, Sumitomo Corporation of Americas, Air Liquide και SBI Investment, εκτός από τη General Motors και τη Volkswagen.

abb_img