Δοκιμαστικές πτήσεις για το ιπτάμενο αυτοκίνητο της Chery – Εσείς θα το αγοράζατε;

Στις 18 Οκτωβρίου, η Chery παρουσίασε το πρωτότυπο του ιπτάμενου αυτοκινήτου της με το όνομα «Land and Air Vehicle»

Ακούστε το άρθρο

Στις 18 Οκτωβρίου, η Chery παρουσίασε το πρωτότυπο του ιπτάμενου αυτοκινήτου της με το όνομα «Land and Air Vehicle» στο Παγκόσμιο Συνέδριο Καινοτομίας Chery 2024, που πραγματοποιήθηκε στο Anhui της Κίνας. Η Chery αποκάλυψε επίσης, ότι το πρωτότυπο είναι ακόμα υπό ανάπτυξη και είχε πετάξει με επιτυχία μια δοκιμαστική απόσταση περίπου 80 χλμ.

Αυτό το υβριδικό ιπτάμενο αυτοκίνητο, δεν έχει ούτε τιμόνι ούτε πεντάλ γκαζιού και αποτελείται από τρία μέρη: το αεροσκάφος, το έξυπνο πιλοτήριο και το έξυπνο σασί. Το ιπτάμενο αυτοκίνητο, μπορεί να εναλλάσσεται μεταξύ αυτόνομης πτήσης και αυτόνομης οδήγησης ξηράς, που έχει σχεδιαστεί για μετακινήσεις σε μικρές αποστάσεις σε αστικές περιοχές, για να μειώσει τα προβλήματα κυκλοφοριακής συμφόρησης, όπως ισχυρίζεται η Chery. Σε λειτουργία πτήσης, μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί κατακόρυφα.

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο της Chery πέταξε για 80 χλμ

Σύμφωνα με προηγούμενες πληροφορίες, το ιπτάμενο αυτοκίνητο της Chery είναι κατασκευασμένο με βάση την έξυπνη αρχιτεκτονική του Chery S2ma και έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει δύο άτομα. Το ύψος πτήσης του είναι κάτω από 1000 μέτρα, η μέγιστη ταχύτητα πτήσης μπορεί να φτάσει τα 120 χλμ./ώρα και ο χρόνος πτήσης είναι περίπου 40 λεπτά.

Τα ιπτάμενα αυτοκίνητα είναι ηλεκτρικά και μπορούν να απογειώνονται και να προσγειώνονται κάθετα. Τείνουν να είναι κυρίως αυτόνομα, με ανθρώπινη παρέμβαση, για σενάρια έκτακτης ανάγκης.

Με την ταχεία ανάπτυξη της νοημοσύνης και την αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών για άνετο ταξίδι, μια πιο ποιοτική λειτουργία ταξιδιού, έχει γίνει κοινή προσδοκία της καταναλωτικής αγοράς. Ως εκ τούτου, τα ιπτάμενα αυτοκίνητα, αποτελούν μέρος της λύσης που προτείνουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, στην ευφάνταστη μελλοντική προσφορά των ταξιδιωτικών προϊόντων τους.

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο της Chery πέταξε για 80 χλμ

Μέχρι στιγμής, οι Xpeng, GAC, SAIC και Geely έχουν επιδείξει με επιτυχία τα ιπτάμενα αυτοκίνητά τους. Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, το ιπτάμενο αυτοκίνητο της Xpeng με ρότορες, πέταξε πάνω από το Guangzhou της Κίνας. Στη συνέχεια, στις 20 Ιουνίου, η πλατφόρμα υπηρεσιών διαχείρισης της κυκλοφορίας σε χαμηλό υψόμετρο, του Chengdu ξεκίνησε την πρώτη της δοκιμή, πραγματοποιώντας μια επανδρωμένη πτήση επαλήθευσης ταξιδιού, σε χαμηλό υψόμετρο στην πόλη.

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο της Chery πέταξε για 80 χλμ

Η εταιρεία που πραγματοποίησε αυτή την αποστολή πτήσης είναι θυγατρική της Geely. Αναφέρεται ότι το μέγιστο βάρος απογείωσης αυτού του ιπτάμενου αυτοκινήτου ήταν 2.500 κιλά, η ταχύτητα πτήσης του ήταν 248 χλμ./ώρα, η μέγιστη ταχύτητα πτήσης ήταν 320 χλμ./ώρα και ο μέγιστος αριθμός επιβατών ήταν έξι.

Κρίνοντας από την τρέχουσα τάση εξέλιξης των ιπτάμενων αυτοκινήτων, η εμπορευματοποίηση μπορεί να είναι ταχύτερη από ό,τι αναμένει το κοινό, παρόμοια με τα αυτόνομα οχήματα, παρά το γεγονός ότι η ασφάλεια αποτελεί ακόμα μια δημόσια ανησυχία.

abb_img