Το σύστημα της Hongqi 1700V προσφέρει φόρτιση 5 λεπτών

Στις 17 Οκτωβρίου, η Hongqi ανακοίνωσε την πρώτη πρωτότυπη συσκευή ισχύος υπερυψηλής τάσης καρβιδίου του πυριτίου 1700 V

Ακούστε το άρθρο

Στις 17 Οκτωβρίου, η Hongqi ανακοίνωσε την πρώτη πρωτότυπη συσκευή ισχύος υπερυψηλής τάσης καρβιδίου του πυριτίου 1700 V. Σχεδιάστηκε από το Τμήμα Ανάπτυξης Ηλεκτρονικών Ισχύος, του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Νέας Ενέργειας του Γενικού Ινστιτούτου Έρευνας και Ανάπτυξης.

Οι λεπτομέρειες για το τι ακριβώς έχει παραχθεί είναι αρκετά ασαφείς ακόμη. Οι αναφορές το αναφέρουν απλώς ως μια συσκευή ισχύος και λένε ότι είναι εξοπλισμένο με ένα τσιπ καρβιδίου του πυριτίου υπερυψηλής τάσης, ποιότητας 1700V. Χρησιμοποιεί υλικά συσκευασίας διηλεκτρικής αντοχής, συσκευασμένα σε δομή για να αντέχουν σε υψηλές τάσεις και άλλες τεχνολογίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μέγιστη τάση διαύλου της συσκευής, μπορεί να φτάσει τα 1200V.

Τα κύρια πλεονεκτήματα ενός τέτοιου συστήματος, είναι η υψηλή του απόδοση και η χαμηλή απώλεια ενέργειας. Αυτό που συμβαίνει τελικά για το αυτοκίνητο, είναι ότι μειώνει την κατανάλωση ενέργειας και συνεπώς αυξάνει τη συνολική αυτονομία. Η ανακοίνωση της Hongqi φαίνεται να συνοδεύεται από πολλές αναλύσεις μάρκετινγκ, με την FAW να λέει ότι θέτει γερές βάσεις για την υιοθέτηση της ηλεκτρικής αρχιτεκτονικής άνω των 1000 V και ότι μπορεί να προσφέρει γρήγορη φόρτιση 5 λεπτών.

Το σύστημα της Hongqi 1700V προσφέρει φόρτιση 5 λεπτών

Η Hongqi έχει συνδυάσει τη συσκευή ισχύος καρβιδίου του πυριτίου, με παράλληλη σύνδεση κυψελών υψηλής πυκνότητας, σχεδιασμό δομής κυψέλης βραχέων καναλιών, διασύνδεση σφιγκτήρα χαλκού υψηλού ρεύματος και διαδικασία πυροσυσσωμάτωσης αργύρου ανθεκτική σε υψηλή θερμοκρασία.

Επί του παρόντος, αρκετοί Κινέζοι παραγωγοί προσφέρουν αυτοκίνητα που βασίζονται σε πλατφόρμες 800V. Η νέα επωνυμία Onvo της Nio, χρησιμοποιεί αρχιτεκτονική 900 V, συμπεριλαμβανομένων κινητήρων και μπαταριών.

Το καρβίδιο του πυριτίου, είναι αυτή τη στιγμή η καλύτερη τεχνολογική λύση για συστήματα υψηλής τάσης. Τέτοιες τάσεις καταπονούν συστήματα όπως ο μετατροπέας έλξης, το σύστημα AC και ο φορτιστής. Οι ιδιότητες του καρβιδίου του πυριτίου, το καθιστούν ιδιαίτερα κατάλληλο για τέτοιες χρήσεις. Αυτό καθιστά δυνατή τη δημιουργία μικρότερων, ελαφρύτερων μονάδων, γεγονός που βοηθά στη μείωση του κόστους. Επιπλέον, οι υψηλότερες τάσεις λειτουργίας, σημαίνουν ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν λεπτότερα και ελαφρύτερα καλώδια στο σύστημα.

abb_img