Η Renault έχει μια ηλεκτρική πρόταση για όλες τις μορφές μετακίνησης

Η Renault παρουσίασε στο Παρίσι όχι μόνον ΕV αλλά και ηλεκτροκίνητο αεροσκάφος, τζετ σκι, τροχόσπιτο και μοτοσικλέτα.

Ακούστε το άρθρο

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, η Renault εμφανίστηκε με έναν ολόκληρο στόλο ηλεκτρικών οχημάτων, που καλύπτουν όχι μόνον ό,τι κινείται στο δρόμο, αλλά όλο το φάσμα των μεταφορών σε θάλασσα και ουρανό!

Η Renault όχι μόνο παρουσίασε το R4 E-Tech για πρώτη φορά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, αλλά και τέσσερις προστάσεις σε όλες τις κατηγορίες μεταφορών. Οι ιδέες αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με πολλές γαλλικές νεοφυείς επιχειρήσεις και είναι πραγματικά διαθέσιμες για αγορά.

Renault

Η σειρά ηλεκτρικών μέσων μεταφοράς, περιλαμβάνει ένα τροχόσπιτο, ένα μικρό ηλεκτρικό αεροπλάνο, ένα ηλεκτρικό τζετ σκι και μια ηλεκτρική μοτοσικλέτα. Και τα τέσσερα μπορούν να προπαραγγελθούν στην εμπορική έκθεση και πρόκειται να παραχθούν σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων. Σύμφωνα με τη Renault, θα είναι διαθέσιμα από την ερχόμενη άνοιξη, όπως και το R4 E-Tech.

Renault

«Για την αποκάλυψη του Renault 4 E-Tech electric, είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με τέσσερις γαλλικές νεοφυείς εταιρείες, που παρουσιάζουν τέσσερα πλήρως ηλεκτρικά μέσα μετακίνησης. Είναι ένας κομψός τρόπος για να δείξετε στο ευρύ κοινό, πώς η ηλεκτροκίνηση έχει αναπτυχθεί ώστε να περιλαμβάνει όλες τις μορφές μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένου του 4L, το οποίο είναι πλέον το ηλεκτρικό Renault 4 E-Tech», δήλωσε ο Arnaud Belloni, Global Chief Marketing Officer, Renault Brand.

Renault

Το ηλεκτρικό αεροσκάφος αναπτύχθηκε μαζί με την startup Aura Aero με έδρα την Τουλούζη και διαθέτει δύο θέσεις, άνοιγμα φτερών 8,78 μέτρα και χρόνο πτήσης μία ώρα. Η φόρτιση είναι δυνατή σε λιγότερο από τριάντα λεπτά.

Renault

Το Carapate Adventure βοήθησε στην ανάπτυξη του τρέιλερ τροχόσπιτου σε ρετρό σχεδιασμό, το οποίο περιέχει “κρεβάτι που λειτουργεί ως καναπές και κουζίνα εσωτερικού-εξωτερικού χώρου” και έχει βάρος 560 κιλά.

Renault

Το Ateliers HeritageBike είναι η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό της ηλεκτρικής μοτοσικλέτας, για την οποία γράφει: «Εμπνευσμένο από τη σχεδίαση της δεκαετίας του 1980, το Heritage Spirit Scrambler διατίθεται με κινητήρα 9,5 PS και 280 Nm ροπής και μπαταρία έως 4,6 kWh για τυπική αυτονομία 110 χλμ

Renault

Τέλος, το ηλεκτρικό τζετ σκι θυμίζει πολύ μοτοποδήλατο, αλλά είναι τεχνικά σχεδιασμένο ως θαλάσσιο e-bike από τη Searider. Το «Seacruiser» μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα έως και 55 χλμ./ώρα στο νερό και λειτουργεί με δύο ηλεκτροκινητήρες ισχύος 30 PS. Έχει διάρκεια 90 λεπτών και περιγράφεται ως «μια εξαιρετική επιλογή, τόσο για τους λάτρεις των σπορ, όσο και για τους αρχάριους».

Πηγή: renault.com

abb_img