Η Softcar παρουσιάζει ένα ελαφρύ τετραθέσιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Το Softcar τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα που παράγει μέγιστη ισχύ 41 PS, με κατανάλωση περίπου 8 kWh ανά 100 χιλιόμετρα.

Ακούστε το άρθρο

Η ελβετική εταιρεία Softcar παρουσίασε ένα ελαφρύ ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με τέσσερις θέσεις. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο ζυγίζει 640 κιλά, συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας και λέγεται ότι έχει αυτονομία 200 χιλιομέτρων. Οι τιμές ξεκινούν από 23.000 ευρώ.

Τα τέσσερα καθίσματα για την ελαφριά κατηγορία του, είναι μια απόλυτη επιτυχία: μέχρι τώρα, μόνο τα διθέσια, ήταν ελαφριά σε αυτήν την κατηγορία, όπως το σκούτερ καμπίνας Topolino, το Silence Nanocar 04 που λανσαρίστηκε πρόσφατα από τη Nissan ή το Ari Motors 902. Όλα τα οχήματα αυτής της κατηγορίας, έχουν επίσης ένα κοινό χαρακτηριστικό: επιτρέπεται να ταξιδεύουν με μέγιστη ταχύτητα 90 χλμ./ώρα, που είναι και η μέγιστη ταχύτητα επίσης για το Softcar.

Το Softcar τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα που παράγει μέγιστη ισχύ 41 PS. Η κατανάλωση λέγεται ότι είναι περίπου 8 kWh ανά 100 χιλιόμετρα. Με την μπαταρία των 15 kWh, είναι δυνατή μια αυτονομία λίγο κάτω από 200 χιλιόμετρα. Η Softcar σχεδιάζει επίσης να προσφέρει μια επέκταση αυτονομίας με θερμικό κινητήρα ως πρόσθετη επιλογή, η οποία θα διπλασιάσει την αυτονομία στα 400 χιλιόμετρα

Το Softcar λειτουργεί σε μια αυτόνομη πλατφόρμα τύπου «skateboard», σχεδιασμένη για ανθεκτικότητα, στην οποία μπορεί να τοποθετηθεί ένα ανακυκλώσιμο αμάξωμα, το οποίο μπορεί να το αντικαταστήσεις ολόκληρο. Αυτή η καινοτομία, καθίσταται δυνατή με τη χρήση υλικών αιχμής, συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας γενιάς σύνθετων υλικών χαμηλών εκπομπών άνθρακα, για το αμάξωμα. 

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, είναι ο χαμηλός αριθμός εξαρτημάτων: Ενώ τα κανονικά αυτοκίνητα απαιτούν κατά μέσο όρο 45.000 εξαρτήματα, το Softcar τα καταφέρνει με 1.800. Το όχημα πρόκειται να κατασκευαστεί από το 2025, σε ένα «μικρο-εργοστάσιο». Η Softcar σχεδιάζει να παράγει 5.000 μονάδες ετησίως, με την εταιρεία να στοχεύει να λειτουργεί κερδοφόρα από τις μόλις 2.000 μονάδες.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η Softcar δημιουργήθηκε ως απάντηση στις τέσσερις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αυτοκινητοβιομηχανία: βάρος, δυνατότητα ανακύκλωσης, υψηλή ασφάλεια και προσιτή τιμή. «Η καινοτομία βρίσκεται στην καρδιά του DNA μας: Στη Softcar, πιστεύουμε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία χρειάζεται μια πλήρη επανεξέταση. 

Τα οχήματά μας είναι αποτέλεσμα αυστηρού οικολογικού σχεδιασμού, με χρήση ανακυκλώσιμων υλικών και αποκεντρωμένης κατασκευής. Χάρη στο καινοτόμο επιχειρηματικό μας μοντέλο που βασίζεται σε τοπικά μικρο-εργοστάσια, μειώνουμε τη ρύπανση και τις εκπομπές CO2, ενώ δημιουργούμε τοπικές θέσεις εργασίας και ενισχύουμε την κυκλική οικονομία», δήλωσε ο Jean-Luc Thuliez, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Softcar.

Εκτός από το τετραθέσιο με πόρτες gullwing που παρουσιάστηκε, η εταιρεία σκοπεύει επίσης να δημιουργήσει στο μέλλον ένα βαν, ένα κάμπριο και ένα διθέσιο, στην ίδια πάντα πλατφόρμα «skateboard».

Πηγή: softcar.com

abb_img