Η Tesla έφτασε τα 7.000.000 αυτοκίνητα

Καμία άλλη αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει πλησιάσει μέχρι στιγμής αυτό το ρεκόρ της Tesla.

Ακούστε το άρθρο

Η Tesla επιβεβαίωσε ότι παρήγαγε το 7 εκατομμυριοστό ηλεκτρικό της αυτοκίνητο χθες, ένα μεγάλο ορόσημο, για μια εταιρεία που επιτάχυνε σημαντικά την ηλεκτροδότηση της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Tesla, παρήγαγε το εκατομμυριοστό όχημά της στις αρχές του 2020 μετά από 16 χρόνια ύπαρξης. Στα επόμενα 4 χρόνια κατάφερε να παράγει 6 εκατομμύρια περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα. Αυτό είναι αρκετά εντυπωσιακό.

Το εν λόγω όχημα κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο του Fremont. Αλλά ο μεγαλύτερος συντελεστής στην ανάπτυξη της Tesla, είναι το Gigafactory Shanghai, το οποίο επίσης πέτυχε πρόσφατα το δικό του ρεκόρ.

Το εργοστάσιο της Σαγκάης πέτυχε πρόσφατα δύο αξιοσημείωτα ορόσημα: την παραγωγή του 3 εκατομμυρίου οχήματος τον Οκτώβριο και την εξαγωγή του 1 εκατομμυρίου οχήματος τον Σεπτέμβριο.

Σίγουρα η ανάπτυξη της Tesla, ήταν εντυπωσιακή τα τελευταία χρόνια. Η αυτοκινητοβιομηχανία παρήγαγε το 4 εκατομμυριοστό αυτοκίνητό της τον Μάρτιο του 2023 και στη συνέχεια το 5ο εκατομμυριοστό αυτοκίνητό της τον Σεπτέμβριο του 2023. Όμως, η ανάπτυξη μειώθηκε το 2024 και η Tesla αναμένει τώρα να παραδώσει περίπου τον ίδιο αριθμό αυτοκινήτων φέτος, όπως και πέρυσι.

Ωστόσο, είναι εντυπωσιακό για μία μόνο εταιρεία, να έχει παράξει 7 εκατομμύρια πλήρως ηλεκτρικά οχήματα. Καμία άλλη αυτοκινητοβιομηχανία δεν μπορεί να ισχυριστεί το ίδιο νούμερο.

 

abb_img