Η Aptera παρουσίασε το δεύτερο ηλιακό της αυτοκίνητο με την ονομασία “Sol”

Ακούστε το άρθρο

Η Aptera αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μορφή και τα χαρακτηριστικά του δεύτερου οχήματός της με την ονομασία Sol.

Ο Στιβ Φάμπρο, ένας από τους διευθύνοντες σύμβουλους της εταιρείας, παρουσίασε για πρώτη φορά στο YouTube το αεροδυναμικό εξωτερικό που βοηθά το όχημα να έχει αυτονομία έως και 1.600 χιλιόμετρα ακόμα κι αν αυτό το κάνει να μοιάζει περισσότερο… με αεροπλάνο, παρά με ένα τυπικό αυτοκίνητο.

Διαβάστε επίσης: Aptera: H ιστορία του πρώτου EV που δεν χρειάζεται φόρτιση

Διαθέτει τρεις τροχούς για μικρότερη αντίσταση κύλισης και συνεπώς μεγαλύτερη εμβέλεια.

Μέσα στους τροχούς υπάρχουν οι κινητήρες κάτι το οποίο προσφέρει περισσότερο έλεγχο στην κίνηση, καθώς οι κινητήρες μπορούν να ελεγχθούν ανεξάρτητα.

Ορισμένα οχήματα θα κατασκευάζονται με δύο κινητήρες που θα είναι τοποθετημένοι στους μπροστινούς τροχούς, ενώ άλλα θα διαθέτουν και έναν τρίτο κινητήρα στον πίσω τροχό για περισσότερη ισχύ.

Η κορυφαία επιλογή των τριών κινητήρων θα το καταστήσει ένα από τα πιο αποδοτικά οχήματα στο δρόμο.

Οι κινητήρες έχουν δοκιμαστεί διεξοδικά, ώστε να μην προκύψουν απρόοπτα “εν κινήσει” λόγω κραδασμών, σκόνης, λάσπης ή νερού.

Οι ηλιακοί συλλέκτες βρίσκονται τοποθετημένοι σε όλο το αυτοκίνητο, από το καπό μέχρι την οροφή, με το όχημα να φτάνει τα 700 watt κορυφαίας ισχύος.

Το συγκεκριμένο όχημα είναι αρκετές φορές πιο αποδοτικό από άλλα EV, αφού σε μια ηλιόλουστη ημέρα μπορεί να καλύψει απόσταση μεγαλύτερη από 65 χιλιόμετρα, χρησιμοποιώντας μόνο τους ηλιακούς συλλέκτες.

Aptera car solar

Επιπλέον το Sol καταφέρνει να διατηρείται ελαφρύ, χρησιμοποιώντας μια καινοτόμο σύνθετη δομή αμαξώματος. Δεν είναι μόνο ελαφρύτερο και ισχυρότερο, αλλά και πολύ πιο ανθεκτικό.

Το εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι ευρύχωρο, αλλά η Aptera παρατήρησε στις δοκιμές ότι οι ψηλοί άνθρωποι δεν ένιωθαν ιδιαίτερα άνετα.

Για να διορθωθεί αυτό, τα μελλοντικά αυτοκίνητα θα είναι περίπου λίγο ψηλότερα, ενώ το κάθισμα επίσης θα χαμηλώσει.

Το Aptera διαθέτει επιπλέον μεγάλο αποθηκευτικό χώρο πίσω από τα καθίσματα.

Διαθέτει και τη λειτουργία “energy tipster” που ενημερώνει για τον αντίκτυπο που έχει η ενεργοποίηση ή η απενεργοποίηση διαφορετικών λειτουργιών και δείχνει το εύρος στο χάρτη σε κάθε περίπτωση.

Αptera car road

H νέα ιστοσελίδα της Aptera δεν δίνει συγκεκριμένη ημερομηνία για την παράδοση οχημάτων, εκτός από το ότι κάτι τέτοιο θα καταστεί εφικτό μέσα στο 2022, υπάρχει ωστόσο η δυνατότητα προπαραγγελίας.

Εάν κάποιος θέλει να παραγγείλει ένα αυτοκίνητο, μπορεί να χρησιμοποιήσει το εργαλείο διαμόρφωσης το οποίο ανάλογα με τις επιλογές που θα κάνει, δείχνει πώς θα είναι το μελλοντικό του αυτοκίνητο επισημαίνοντας πράγματα όπως είναι οι πληροφορίες σχετικά με την μπαταρία, οι θέσεις των ηλιακών συλλεκτών κ.α.

Διαβάστε επίσης: Το Aptera υπόσχεται αυτονομία 1.610 χιλιομέτρων

Παρόλο που είναι δύσκολο να αναγνωρίσουμε ποιος θα τα καταφέρει τελικά μακροπρόθεσμα, αφού ακόμη και η Tesla πέρασε από σοβαρές ασταθείς περιόδους, κυρίως το 2018, φαίνεται πως η Aptera εξελίσσεται σε πολλούς τομείς και με καλό ρυθμό.

abb_img