Με το Xturismo ετοιμαστείτε για εναέριες βόλτες!

Οι Ιάπωνες τρελάθηκαν και δημιούργησαν ένα ιδιαίτερο hoverbike με την ονομασία Xturismo, το οποίο μας πετάει… χαμηλά!

Ακούστε το άρθρο

Οι καινοτόμες ιδέες των Ιαπώνων δεν έχουν τέλος, με το ξεχωριστό… όχημα Xturismo, να κλέβει τις εντυπώσεις. Το νέο ιπτάμενο θυμίζει κάτι από drone, μοτοσικλέτα, σκούτερ και jet ski. Ενώ κάποιοι φανατικοί της Marvel θα έλεγαν ότι μοιάζει λίγο στο όχημα του Green Goblin, του κακού από το Spiderman.

FedEx: Δοκιμές αυτόνομης παράδοσης με Drone

Λίγα λόγια για το Xturismo

Υπεύθυνη για το σχεδιασμό του, είναι η εταιρεία κατασκευής drone ALI Technologies. Στη λειτουργία του μοιάζει πολύ με μοτοσικλέτα και διαθέτει επίσης κάθισμα οδηγού, αλλά και τιμόνι, χωρίς ωστόσο τροχούς. Είναι ικανό να μεταφέρει επιβάτη με βάρος έως 100 κιλά, ενώ μπορεί να βρεθεί μέχρι και λίγα μέτρα πάνω από το έδαφος.

Suzuki: Ιπτάμενα αυτοκίνητα σε συνεργασία με τη SkyDrive

Προφανώς, δεν μπορεί να πετάξει ψηλά, αλλά αντιθέτως ακολουθεί την χάραξη των δρόμων από τον αέρα. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, είναι κατάλληλο για χρήση πάνω από off-road διαδρομές που είναι δύσβατες για αυτοκίνητο.

Το Xturismo έχει μήκος 3,7 μ. και πλάτος 2,4 μ, ενώ το βάρος του αγγίζει τα 300 κιλά. Για την κίνησή του φροντίζουν, ένας κινητήρας εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκινητήρες. Η ταχύτητα του δεν ξεπερνάει τα 80 χλμ./ώρα, και η πτήση του διαρκεί 30-40 λεπτά.

Jetson ONE: Ηλεκτρικό ελικόπτερο-drone για επίδοξους πιλότους

Τι είναι το σύστημα «COSMOS»

Το σύστημα «COSMOS», το οποίο χρησιμοποιεί η ALI Technologies, είναι ένα σύστημα διαχείρισης πτήσεων που διασφαλίζει την ασφαλή λειτουργία και εφαρμογή του Xturismo. Διευθύνοντας το όχημα με τέτοιο τρόπο ώστε να μην ξεφύγει από την πορεία του. Καθώς, όπως είναι λογικό στον αέρα δεν υπάρχουν… διαχωριστικές λωρίδες.

Τέλος, η τιμή αγοράς του μας προσγειώνει απότομα, καθώς είναι στα 600.000 ευρώ.

abb_img