Fiat e.Coins: Το οικολογικό στυλ οδήγησης ανταμείβεται!

Η ιταλική εταιρεία ανταμείβει μέσω του εικονικού νομίσματος Fiat e.Coins, όσους οδηγούς ακολουθούν ένα οικολογικό στυλ οδήγησης.

Ακούστε το άρθρο

Τα Fiat e.Coins είναι ο νέος τρόπος «πληρωμής» των ενσυνείδητων οδηγών του νέου Fiat 500. Η ιταλική φίρμα διασφαλίζει με όποιον τρόπο μπορεί, την ικανοποίηση των κατόχων του, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

Το πρόγραμμα επιβράβευσης KIRI ανταμείβει τους ιδιοκτήτες του νέου ηλεκτρικού Fiat 500 για τη συνεισφορά τους στην προστασία του περιβάλλοντος, με δεδομένη επιτυχία.

Fiat 500e Dolce Vita By Design: Καμπάνια α λα ιταλικά!

Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, σχεδόν 7.300 ενεργοί χρήστες έχουν μειώσει κατά 1.000 τόνους τις εκπομπές CO2. Παράλληλα έχουν δημιουργήσει 30,5 εκατομμύρια Coins, με αξία που ξεπερνά τα 750.000 ευρώ. Ένα ποσό που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για αγορές μέσω του KIRI marketplace.

Με αφορμή την επιτυχία της πρωτοβουλίας αυτής, Fiat και KIRI, αποφάσισαν ότι η επιβράβευση των οδηγών θα έχει την ειδική ονομασία Fiat e.Coins. Έτσι, αναγνωρίζουν την ξεχωριστή συμβολή του προγράμματος, τόσο για τους οδηγούς όσο και για το ίδιο το περιβάλλον.

Το νέο υβριδικό Fiat Panda διαθέσιμο στην Ελλάδα

Ο CEO της Fiat και CMO Stellantis, Olivier Francois, δήλωσε:

«Η επιτυχία του νέου 500 στην Ευρώπη, όπου είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο σε πωλήσεις στην Ιταλία και στη Γαλλία. Καθώς επίσης και το πρώτο σε πωλήσεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης σε 11 αγορές, συνέβαλε στη γρήγορη ανάπτυξη του προγράμματος επιβράβευσης που εξελίξαμε με την KIRI».

«Αυτή η συνεργασία επιβεβαιώνει το καινοτόμο πνεύμα της Fiat, η οποία εδώ και 120 χρόνια, προσφέρει πρωτοποριακές, έξυπνες και προσιτές λύσεις. Είναι λοιπόν φυσικό το νέο 500 να αποτελεί τον πρεσβευτή της ηλεκτροκίνησης μέσω μιας απλής ιδέας: της επιβράβευσης των ανθρώπων που σέβονται το περιβάλλον».

Πώς συμμετέχει ο οδηγός στο πρόγραμμα

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα απλή μέσω της δωρεάν εφαρμογής «Fiat». Σε συνδυασμό με την εφαρμογή eco:Score του συστήματος πολυμέσων Uconnect5 του νέου Fiat 500, η οποία βαθμολογεί την ιδανική οδήγηση για το περιβάλλον.

Δηλαδή, βαθμολογεί την γραμμικότητα στην επιτάχυνση και την επιβράδυνση, τη συνολική ανάκτηση ενέργειας και τη σταθερότητα της ταχύτητας. Στοιχεία που συμβάλλουν στην κατανάλωση της ελάχιστης δυνατής ενέργειας κατά την οδήγηση του αυτοκινήτου.

Fiat 500e La Prima by Bocelli: Μουσικό-ηλεκτρική αποκάλυψη!

Καλύτερη βαθμολογία, περισσότερα Fiat e.Coins

Επιπλέον, το Uconnect προσφέρει συμβουλές στον οδηγό για τη μείωση κατανάλωσης της ενέργειας. Όσο μεγαλύτερη είναι η βαθμολογία, τόσο περισσότερα Fiat e.Coins συγκεντρώνει ο οδηγός, με το όφελος να είναι πολλαπλό.

Αυτό επιτυγχάνεται μέσω των ψηφιακών νομισμάτων, αξίας κατά μέσο όρο 150 ευρώ για κάθε 10.000 χιλιόμετρα. Όπως επίσης και με τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για τη φόρτιση.

abb_img