Οι υπηρεσίες της Amazon ακούνε τα πάντα και… βοηθούν!

Οι νέες υπηρεσίες της Amazon μπορούν και... ακούν τον οδηγό ενός οχήματος, ενώ δε διστάζουν να βοηθήσουν σε όποιο πρόβλημα προκύψει.

Ακούστε το άρθρο

Η Amazon συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις νέες υπηρεσίες που προσφέρει, τις οποίες μάλιστα παρουσίασε πρόσφατα στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση της. Η αμερικάνικη εταιρεία αφιέρωσε την εν λόγω εκδήλωση σε όλα τα νέα προϊόντα της και τις υπηρεσίες, πολλές από τις οποίες ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες.

Από αυτά που παρουσίασε, ξεχώρισε η νέα συσκευή Echo Auto, για την ψηφιακή βοηθό Amazon Alexa. Όπως επίσης και η νέα υπηρεσία της Amazon με την ονομασία «Road Side Assistance». Με λίγα λόγια κάτι σαν… οδική βοήθεια.

Rivian: Τα πρώτα ηλεκτρικά Van της Amazon είναι έτοιμα!

Η οδική βοήθεια της Amazon

Το Road Side Assistance επιτρέπει στους χρήστες να ζητήσουν την βοήθεια της Alexa για τυχόν προβλήματα που προκύπτουν όταν είναι εν κινήσει. Για παράδειγμα, εάν σκάσει ελαστικό ή εάν είναι χαμηλή η στάθμη του καυσίμου στο ρεζερβουάρ.

Μόλις η Alexa λάβει ειδοποίηση από τον χρήστη, αυτομάτως ενημερώνει για τα πλησιέστερα βουλκανιζατέρ που είναι στην περιοχή. Όπως επίσης και για την ενοικίαση γερανού στην περιοχή, σε περίπτωση που το αυτοκίνητο έχει βλάβη και δεν έχει οδική βοήθεια.

Η νέα υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σε πρώτη φάση στους οδηγούς των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας, αυτό που πρέπει να κάνει ο χρήστης είναι να…«φωνάξει» την Alexa, η οποία θα αναλάβει να βρει τη λύση στο πρόβλημα του.

Volkswagen: Ένα Test drive με την… Alexa!

Κλειδί το… Echo Auto 2

Η πρόσβαση στη Road Side Assistance είναι εφικτή μέσω της σχετικής εφαρμογής της Amazon, αλλά και της νέας συσκευής Echo Auto 2. Προφανώς πριν το Echo Auto 2, υπήρχε το Echo Auto 1, το οποίο μάλιστα διέθετε οκτώ μικρόφωνα.

Ο χρήστης μπορεί να συνδέσει τη συσκευή με το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου του, μέσω Bluetooth ή ενός καλωδίου ήχου. Ωστόσο, το νέο Echo Auto έχει μόνο πέντε μικρόφωνα, σε αντίθεση με το παλιό. Τέλος, σύμφωνα με την Amazon, ο αλγόριθμος είναι βελτιωμένος για την καλύτερη δυνατή ανίχνευση των φωνητικών εντολών.

abb_img