Tesla: Ούτε μέσα στο 2022 η έγκριση για το FSD

Ο Έλον Μασκ αποκάλυψε ότι το σύστημα πλήρους αυτόνομης οδήγησης οχημάτων της Tesla, δεν θα λάβει έγκριση ούτε μέσα στο 2022.

Ακούστε το άρθρο

Ο Έλον Μασκ δεν φαίνεται και τόσο σίγουρος όσο παλιά, όταν μιλούσε για αυτόνομα Tesla. Συγκεκριμένα ο πολυεκατομμυριούχος CEO της Tesla, δήλωνε ότι με αυτό το σύστημα δεν θα χρειάζεται οδηγός ή κάποιος να επιβλέπει.

Όταν η Tesla παρουσίασε το Enhanced Autopilot Hardware 2.0 το 2016, ο Μασκ προέβλεψε ότι αυτή η στιγμή θα έφτανε σε τέσσερα χρόνια. Αν και η πρόβλεψή του δεν ήταν ακριβής, διατήρησε την θετική, αισιόδοξη και σίγουρη στάση, μέχρι σήμερα.

Tesla: Αύξηση στην τιμή του συστήματος Full Self-Driving

Tesla: Ούτε μέσα στο 2022 η έγκριση για το FSD

Το Tesla FSD δεν είναι ακόμη… έτοιμο

Τώρα, ο Έλον Μασκ έχει αλλάξει στάση. Και αυτό γιατί το Full Self-Driving δεν θα λάβει έγκριση από ρυθμιστικές αρχές για να λειτουργεί χωρίς οδηγό το 2022. Μάλιστα, ίσως είναι η πρώτη φορά που ο Μασκ παραδέχεται ότι το Tesla FSD δεν είναι ακόμα έτοιμο. Φυσικά, το σύστημα υπάρχει, αλλά δεν μπορεί ο οδηγός να δώσει ακόμα τη θέση του ολοκληρωτικά σε αυτό.

Επιπλέον, ο Έλον Μασκ δήλωσε ότι το FSD αναμένει μία σημαντική ενημέρωση και ότι είναι ακόμα σε διαδικασία δοκιμών beta. Επίσης αναφέρει ότι υπάρχει ακόμη δουλειά ώστε να μπορέσει να πάρει την τελική του μορφή.

Τέλος, ο Έλον Μασκ δήλωσε:

«Το αυτοκίνητο θα μπορεί να σε πηγαίνει από το σπίτι σου στην εργασία σου, στο σπίτι του φίλου σου και στο σούπερ-μάρκετ χωρίς να χρειάζεται να αγγίξεις το τιμόνι. Το θέμα είναι αν θα πάρει έγκριση. Προς το παρόν, δεν θα λάβει έγκριση».

Tesla: Οδηγός τεστάρει την αυτόνομη οδήγηση χρησιμοποιώντας το… παιδί του!

Εξέταση των περιστατικών αυτόνομης οδήγησης από τον NHTSA

Ο φορέας ο οποίος θα χορηγήσει στην Tesla το δικαίωμα να αυτοκίνητά της να λειτουργούν αυτόνομα, είναι η NHTSA. Δηλαδή, η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας, η οποία προς το παρόν… εξετάζει την Tesla.

Πιο συγκεκριμένα, ερευνά την αμερικάνικη φίρμα για διάφορα περιστατικά που αφορούσαν μοντέλα Tesla σε λειτουργία αυτόνομης οδήγησης.

Επιπλέον, η NHTSA ζήτησε από την Tesla κάποια δεδομένα του FSD, καθώς και πρόσβαση στην καινούρια έκδοση beta του συστήματος.

Tesla: Δικαστικά μπλεξίματα λόγω Autopilot

Tesla: Ούτε μέσα στο 2022 η έγκριση για το FSD

Το Tesla FSD βασικός στόχος για τον Έλον Μασκ

Φυσικά, ο ισχυρός άνδρας της Tesla δεν το βάζει κάτω όπως έχει αποδείξει πολλές φορές. Ένας από τους στόχους του είναι να ξεκαθαρίσει την κατάσταση με το Tesla FSD και να το κάνει διαθέσιμο στο κοινό. Μάλιστα, θεωρεί ότι θα καταλήξει να είναι η πιο σημαντική πηγή εσόδων της εταιρείας του.

Βέβαια, η αμερικάνικη φίρμα θα συνεχίσει να εργάζεται εντατικά πάνω στο σύστημα αυτό. Φυσικά, σκοπός είναι να καταφέρει από τις αρχές του 2023 να δείξει νέα δεδομένα και πρόοδο, ώστε να λάβει την έγκριση.

abb_img