Αυτό είναι το αυτοκίνητο-drone της XPeng!

Η XPeng παρουσίασε ένα όχημα eVTOL που μοιάζει με αυτοκίνητο, στο οποίο έχει τοποθετηθεί ένα drone στην οροφή του.

Ακούστε το άρθρο

Το τμήμα αστικών αερομεταφορών της XPeng παρουσίασε ένα όχημα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL), το οποίο είναι συνδυασμός αυτοκινήτου με drone. Μάλιστα, η XPeng ονόμασε το εν λόγω όχημα AeroHT. Ουσιαστικά, η εταιρεία προσάρμοσε ένα μεγάλο drone πάνω σε ένα αυτοκίνητο.

Σε αυτό, ξεχωρίζουν οι 4 πτυσσόμενοι βραχίονες, οι οποίοι διαθέτουν από 2 ρότορες ο καθένας. Τέλος, υπάρχει διαθέσιμο βίντεο, το οποίο προβάλλει την απογείωση και την προσγείωση του οχήματος με ασφάλεια.

To XPeng X2 άνοιξε τα «φτερά» του στο Ντουμπάι!

Στον αέρα με το XPeng AeroHT

Η δοκιμή του νέου οχήματος πήγε καλά σύμφωνα με την XPeng, ενώ τόσο η απογείωση και η προσγείωση του AeroHT έλαβαν χώρα με επιτυχία. Μάλιστα, η εταιρεία σταμάτησε ακόμη και έναν ή περισσότερους ρότορες κατά τη διάρκεια της πτήσης. Προφανώς, διερεύνησε την περίπτωση βλάβης ενός ή περισσότερων κινητήρων ενώ το όχημα είναι στον αέρα.

Το XPeng G9 σπάει κάθε ρεκόρ στη φόρτιση!

Πώς οδηγούμε το συγκεκριμένο eVTOL όχημα;

Το όχημα μοιάζει με κανονικό αυτοκίνητο με ένα τεράστιο drone δεμένο στην οροφή του. Όπως και στα συνηθισμένα drones, είναι δυνατή η αναδίπλωση των βραχιόνων, ώστε να μην προεξέχουν κατά την οδήγηση του οχήματος στο δρόμο σαν ένα κανονικό αυτοκίνητο.

Στην πραγματικότητα χρησιμοποιούμε το τιμόνι ακόμα και όταν πετάμε. Μάλιστα, η εμπειρία της οδήγησης στον αέρα δεν είναι πολύ διαφορετική από την απλή οδήγηση του οχήματος, σύμφωνα με την XPeng. Εκτός από το τιμόνι, ο οδηγός χρησιμοποιεί έναν δεξιό μοχλό για να την κίνηση του οχήματος όχι μόνο εμπρός και πίσω, αλλά και πάνω ή κάτω. Επιπλέον, ο μοχλός είναι υπεύθυνος και για τις στροφές κατά την αιώρηση.

XPeng: 2 νέα ηλεκτρικά μοντέλα το 2023

Θα περάσει στην παραγωγή;

Δεν γνωρίζουμε εάν η XPeng στοχεύει στη μαζική παραγωγή του οχήματος. Μπορεί να ήταν απλώς ένα πρωτότυπο ανάπτυξης για τη συλλογή δεδομένων. Ωστόσο, η δοκιμαστική πτήση ήταν επιτυχής και αυτό δημιουργεί αισιοδοξία. Τέλος, αν βγει στην παραγωγή οι υπεύθυνοι έχουν ως στόχο τη νόμιμη κίνηση του στους δρόμους, σύμφωνα με πληροφορίες.

abb_img