Fiat 500: υβριδική έκδοση με κατασκευή στην Ιταλία

Η Stellantis σχεδιάζει να κατασκευάσει υβριδικές εκδόσεις του Fiat 500 στην Ιταλία. Η παραγωγή θα γίνει στο εργοστάσιο του Mirafiori.

Ακούστε το άρθρο

Το εργοστάσιο της Fiat στο Mirafiori, θα κατασκευάζει μια νέα υβριδική έκδοση του Fiat 500. Η εταιρεία θέλει επίσης να κατασκευάσει μια νέα υβριδική έκδοση του Jeep Compass στο εργοστάσιο του Melfi. Eκτός από τα πλήρως ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά. Η πλατφόρμα STLA Medium θα είναι αυτή που θα το φιλοξενήσει, μαζί με άλλα μοντέλα, όπως τα Fiat 500e, DS, Opel/Vauxhall και Lancia.

Fiat 500: υβριδική έκδοση με κατασκευή στην Ιταλία

Η Stellantis με το Fiat 500 επενδύει στην Ιταλία

Ως η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας, η Stellantis κατανοεί την ανάγκη να επενδύσει στο μέλλον της Ιταλίας. Δημιουργώντας θέσεις εργασίας και βελτιώνοντας τις σχέσεις με την ιταλική κυβέρνηση. Σε συνάντηση με τους ηγέτες των συνδικάτων στο Τορίνο, η εταιρεία τόνισε την ανάγκη κατασκευής προσιτών και ποιοτικών οχημάτων. Για Ιταλούς πελάτες και η προσθήκη νέων υβριδικών μοντέλων, είναι ένας τρόπος για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Fiat 500: υβριδική έκδοση με κατασκευή στην Ιταλία

Το εργοστάσιο στο Mirafiori, παράγει επί του παρόντος το 500e . Και με την προσθήκη ενός υβριδικού μοντέλου, η Fiat θα είναι σε θέση να αυξήσει τις πωλήσεις. Ουσιαστικά σε περίπου 200.000 Fiat 500 ετησίως. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν σχέδια για τη μεταφορά κανενός ήπιου υβριδικού μοντέλου στις ΗΠΑ. Αλλά ανάλογα με τα γούστα των καταναλωτών, αυτό σίγουρα θα μπορούσε να αλλάξει.

Fiat 500: υβριδική έκδοση με κατασκευή στην Ιταλία

Η Ιταλία αντιμετωπίζει σοβαρά τα οχήματα ιταλικής κατασκευής

Οι Ιταλικές μάρκες που κατασκευάζουν τα αυτοκίνητά τους στο εξωτερικό, δεν θα μπορούν πλέον να τα εισάγουν στην Ιταλία. Περισσότερα από 100 μοντέλα Fiat Topolino, δεσμεύτηκαν στα λιμάνια της Ιταλίας, καθ’ οδόν από ένα εργοστάσιο στο Μαρόκο. Ο λόγος;  Όλα έφεραν μια μικρή ιταλική σημαία στις πόρτες, την οποία η κυβέρνηση βρήκε προβληματική. Επειδή πίστευε ότι οι καταναλωτές θα πίστευαν, ότι τα αυτοκίνητα ήταν ιταλικής κατασκευής. Η Stellantis, αλλά και άλλες εταιρείες θα πρέπει να κατασκευάζουν τα αυτοκίνητά τους στην Ιταλία.

abb_img