Ο σύγχρονος κόσμος μας περιστρέφεται γύρω από την τεχνολογία όλο και περισσότερο όσο περνάει ο καιρός, καλώς ή κακώς. Τα περισσότερα πράγματα με τα οποία αλληλεπιδρούμε στην καθημερινή μας ζωή, χρησιμοποιούν κάποια μορφή λογισμικού, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων που οδηγούμε. Έτσι, θα ήταν λογικό να αρχίσουμε να βλέπουμε κατασκευαστές smartphone.
Οι οποίοι αποτελούν ένα μεγάλο ποσοστό του συνόλου των εταιρειών ανάπτυξης λογισμικού, να εισέρχονται στον κλάδο της κατασκευής αυτοκινήτων. Φαίνεται ότι θα ήταν μια αμοιβαία επωφελής σχέση, καθώς οι κατασκευαστές smartphone θα μπορούσαν να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους. Και οι αυτοκινητοβιομηχανίες, θα μπορούσαν να μάθουν από αυτές τις εταιρείες τεχνολογίας.
Δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται να μπουν στην αυτοκινητοβιομηχανία ως εταιρείες τεχνολογίας. Υπάρχουν μερικά εμπόδια που πρέπει να καμφθούν και κάποια γραφειοκρατική διαδικασία επίσης. Ωστόσο, οι κατασκευαστές smartphone έχουν ήδη συνεισφέρει πολλά θετικά στην αυτοκινητοβιομηχανία, ακόμη και χωρίς να είναι οι ίδιοι σημαντικοί «παίκτες». Χάρη σε αυτές τις εταιρείες, έχουν γίνει πολλές τεχνολογικές εξελίξεις, με ορισμένες από αυτές να είναι σε μεγάλο βαθμό άγνωστες.
Τρόποι με τους οποίους η βιομηχανία smartphone έχει ήδη βοηθήσει τη βιομηχανία αυτοκινήτων
Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν σημαντική θέση στην αυτοκινητοβιομηχανία, οι εταιρείες smartphone, έχουν ήδη βοηθήσει στην προώθηση της τεχνολογίας αυτοκινήτων. Για παράδειγμα, η Apple ανέπτυξε το Apple CarPlay, μια διεπαφή εφαρμογής εντός οχήματος που χρησιμοποιούν καθημερινά πολλοί οδηγοί.
Το λογισμικό είναι απλό αλλά εξαιρετικά χρήσιμο, καθώς μετατρέπει την οθόνη αφής του αυτοκινήτου σας, σε μια συσκευή Apple. Mε ορισμένες εφαρμογές και λειτουργίες από το τηλέφωνό σας πλέον, να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σύστημα ψυχαγωγίας σας. Λειτουργίες όπως η μουσική, η πλοήγηση και το Siri της Apple είναι προσβάσιμες.
Έχουν επίσης γίνει και άλλες τεχνολογικές εξελίξεις, όπως το Android Auto, το οποίο είναι παρόμοια διεπαφή εφαρμογών με το Apple CarPlay. Εκτός από το να λειτουργεί με τηλέφωνα Android. Η Google έχει επίσης αναπτύξει το δικό της δημοφιλές λογισμικό αυτοκινήτων που ονομάζεται Google Built-In.
Το οποίο λειτουργεί παρόμοια με το Siri της Apple. Με το Google Built-In, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φωνητικές εντολές για να ορίσετε συντεταγμένες GPS, να αλλάξετε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ακόμη και να καλέσετε βοήθεια σε περίπτωση ατυχήματος. Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε εφαρμογές από το κατάστημα, προσθέτοντας περισσότερη λειτουργικότητα στο σύστημα infotainment σας.
Κατασκευαστές smartphone: Πλεονεκτήματα
Τα πιο προφανή πλεονεκτήματα των κατασκευαστών smartphone που μπαίνουν στην κατασκευή αυτοκινήτων, είναι τα τεχνολογικά πλεονεκτήματα που παρουσιάζουν. Επειδή τα smartphone είναι σε γενικές γραμμές η πιο ευρέως αγορασμένη μορφή μη στρατιωτικής τεχνολογίας.
Αυτές οι εταιρείες, έχουν πολλή εμπειρία στο να προσαρμόζουν τα προϊόντα τους στον καθένα. Πράγμα που σημαίνει ότι αν είχαν μεγαλύτερη εδραίωση στην αυτοκινητοβιομηχανία, τα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να είναι ακόμα πιο φιλικά και βολικά προς τον οδηγό.
Κάτι άλλο που πρέπει να εξεταστεί υπέρ των εταιρειών smartphone να εισέλθουν στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, είναι η τεχνητή νοημοσύνη. Στην οποία οι εταιρείες smartphone εμπλέκονται σε μεγάλο βαθμό για τους εικονικούς βοηθούς τους και άλλες εφαρμογές. Ενώ το ίδιο το θέμα της τεχνητής νοημοσύνης είναι διχαστικό στην εποχή μας.
Το γεγονός είναι ότι ήρθε για να μείνει και θα γίνει πιο έξυπνο. Έτσι, όταν πρόκειται για αυτοκίνητα, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει στην καθημερινή σας μετακίνηση με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα, το GPS σε πραγματικό χρόνο είναι εξαιρετικά βολικό. Επειδή μπορεί να ενημερώσει για τις καθυστερήσεις στην κυκλοφορία και άλλα εμπόδια και να προσαρμόσει ανάλογα τη διαδρομή σας. Χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη.
Κατασκευαστές smartphone: Μειονεκτήματα
Ωστόσο, παρά τα θετικά, υπάρχουν και αρνητικά για τους κατασκευαστές smartphone, που αναλαμβάνουν να μπούν στην αυτοκινητοβιομηχανία. Πολλοί άνθρωποι απεχθάνονται την ιδέα να γίνει η τεχνολογία ακόμα μεγαλύτερη πτυχή της καθημερινότητάς μας. Επομένως η ενσωμάτωσή τους περισσότερο με τα οχήματα, μπορεί να απομακρύνει τους πελάτες. Από εταιρείες που υιοθετούν αυτή τη νέα τεχνολογία, πιο γρήγορα από άλλες.
Μαζί με αυτό, πολλοί άνθρωποι μπορεί να μην ενδιαφέρονται να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο με την επωνυμία Apple ή LG. Πόσο μάλλον ένα αυτοκίνητο με την επωνυμία Huawei. Ορισμένες εταιρείες smartphone ,το έχουν ήδη δει και έχουν κάνει αλλαγές στις εμπορικές ονομασίες των αυτοκινήτων τους. Όπως το εμπορικό σήμα Foxtron της Foxconn.
Ένα άλλο εντυπωσιακό μειονέκτημα, είναι η πιθανή απώλεια «χαρακτήρα» στα αυτοκίνητα στο σύνολό τους. Πολλοί σύγχρονοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων δηλώνουν, ότι τα αυτοκίνητα μοιάζουν περισσότερο με συσκευές μιας χρήσης, χωρίς προσωπικότητα. Και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εφαρμογή της τυποποιημένης τεχνολογίας.
Εάν οι κατασκευαστές smartphone, που βρίσκονται στην κορυφή της τεχνολογικής αλυσίδας, αρχίσουν να φτιάχνουν αυτοκίνητα μαζικά: Η ψυχή και το πνεύμα της οδήγησης μπορεί να χαθούν εντελώς, εκτός από μερικές εταιρείες αυτοκινήτων μικρής παραγωγής.
Ανεξάρτητα από αυτό, ο χρόνος θα δείξει τι θα συμβεί σχετικά με τις εταιρείες smartphone και τις πιθανές εισβολές τους στον κλάδο των αυτοκινήτων. Θα χάσουμε την αίσθηση και το πάθος της οδήγησης ή θα βελτιωθεί η οδήγηση με τρόπους που δεν μπορούμε να δούμε αυτήν τη στιγμή;
Πηγή: CNN.com