Το υδρογονοκίνητο SCG Boot υπόσχεται αυτονομία 1.600 χιλιομέτρων

Το υδρογόνο θα μπορούσε να είναι το μέλλον της ενέργειας, κάτι το οποίο διαφαίνεται και από την επένδυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία κυμαίνεται από 180 έως 470 εκ. ευρώ για ανανεώσιμο υδρογόνο στα πλαίσια του προγράμματος Green Deal.

Ο ενθουσιασμός για το υδρογόνο οφείλεται μεταξύ άλλων στο ότι είτε χρησιμοποιείται σε μια κυψέλη καυσίμου, είτε καίγεται για παραγωγή θερμότητας, οι μόνες εκπομπές που έχει είναι καθαρό νερό.

Δεδομένου ότι το υδρογόνου μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη και στην ηλεκτροκίνηση, η Αμερικανική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων Scuderia Cameron Glickenhaus σκοπεύει να δημιουργήσει ένα νέο pickup μοντέλο με κυψέλες υδρογόνου.

Το συγκεκριμένο όχημα θα βασίζεται στο υπάρχον μοντέλο του SCG Boot (δείτε παρακάτω εικόνα) το οποίο λειτουργεί με καύσιμο, διαθέτει V8 βενζινοκινητήρα 6.2 λίτρων και νίκησε το μοντέλο Ford Bronco το 2019 και το 2020 στον αγώνα Baja 1000 στο Μεξικό.

SCG Boot
Το μοντέλο SCG Boot

Σε πρόσφατο post στο Instagram η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι το επερχόμενο μοντέλο υδρογόνου θα έχει αυτονομία 1600 χιλιομέτρων και θα ανεφοδιάζεται σε μόλις 5 λεπτά.

Διαβάστε ακόμα:Startup δημιουργεί οικιακή μπαταρία υδρογόνου που τροφοδοτεί το σπίτι με ενέργεια 3 μέρες

Όπως βλέπουμε και από το παρακάτω tweet του ιδιοκτήτης της εταιρείας, James Glickenhaus, έχει στο στόχαστρό του τον εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο Elon Musk.

Αφορμή για την «κόντρα» των δύο αποτελεί η δήλωση του Musk ότι η τεχνολογία των κυψελών υδρογόνου δεν έχει καμία απολύτως εφαρμογή σε ρεαλιστικές συνθήκες, χαρακτηρίζοντας την μάλιστα ως «ανοησία».

Δηλώνει, μάλιστα, έτοιμος να αντιμετωπίσει το Cybertruck στο φημισμένο αγώνα Baja 1000 του 2023, όπου θα συμμετέχει με μία υδρογονοκίνητη έκδοση του SCG Boot.

To νέο μοντέλο θα διαθέτει κυψέλες υδρογόνου που θα τροφοδοτούν με ηλεκτρική ενέργεια τα δύο μοτέρ, ενώ λόγω του ότι θα χρειάζεται λιγότερες μπαταρίες θα ζυγίσει 100 κιλά λιγότερο από το Cybertruck.

Δεν υπάρχουν ακόμα ανακοινώσεις σχετικά με την τιμή του νέου SCG, αλλά σίγουρα η τιμή του δεν θα είναι χαμηλή, καθώς το υπάρχον μοντέλο με V8 κινητήρα κοστίζει περίπου 237,000 ευρώ.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!